Pardon,
espriyi kaçırmışım.
Printable View
Pardon,
espriyi kaçırmışım.
"Aklı başında hiç bir insan; zina eden evlileri taşlayarak öldürmeyi, hırsızlık yapan çocuğun elini kesmeyi, kadınlara erkek kardeşlerinin yarısı oranında mirastan pay vermeyi, kadınların şahitliğini bazı alanlarda erkeğin şahitliğinin yarısı olarak, bazı alanlarda şahit olarak kabul dahi etmemeyi, dinini değiştirenleri öldürmeyi vicdanen kabul etmez."
bence sizin yazınız İlknur hanım kesinlikle yanlı bir yaklaşım
aklı başında hiçbir evli insan zina etmez
tarihte acaba hangi çocuğun elini hırsızlık yaptığı için kesmişler bana söyler misiniz ama ben ekmek çalan çocuğun baklava çalan çocuğun direkt olarak hapse atıldığını size söyleyebilirim
olaya zaten şahsi ,duygusal, yanlı bir bakış katmışsınız.....(üyemizi aşağılam cüretinizden ötürü bu kısım silinmiştir)işte bu yüzden şahitlikleriniz bir erkeğin yarısı kadardır
dikkat edin ... bu itirazlarınızın hepsi Allah'ın emridir ve Allah'ın emrini küçük görmek, reddetmek ne anlama gelir herhalde biliyorsunuzdur ilknur hanım ve analist bey.
Sayın mdrn;
sizin islami kimliğiniz tam olarak nedir? Şeyh_ül islam falan mısınız?
Sizin ve sizin gibi düşünenler yüzünden memleket bu hale gelmiştir.Allah'ın kadını da erkeği de eşit yarattığını bilmeyecek kadar cahil ve kör olanlar yüzünden İslamiyet bu hale gelmiştir.Kur'an-ı Kerim'i ezbere bilsen ne yazar, anlayamadıktan sonra...Alıntı:
işte bu yüzden şahitlikleriniz bir erkeğin yarısı kadardır.
Ayıp ayıp..
Sayın tepkili; okudnulan şeyler göz-beyin- ve ruh arasında koordinasyon olduğunda anlam ifade eder. Gözlükler şişe dibi olsa kaç yazar
Fıkralar insanı güldürür yada gülümsetirde fıkranın canlanmış hali ürkütür bazen....
Kendini ciddi müslüman sanan birisi imama öbür tarafta ne olacağını sorduğunda '' Dört huri' ile ödüllendirileceğini öğrenince çok sevinir amma aklıda karışır onuda sorar '' benim hanım ne olacak o zaman ?'' imam da şaşırır çünkü ne hikmetse bu tip kişilerin öbür taraftaki derdi sadece kendi uçkurları olduğundan ve bu konuda sallamak serbest olduğundan imam bu soruda hazırlıksız yakalanmıştır ve bilinen bir yanıtını veremez sallar '' Onlara da dört nuri düşecek...' Bizim müthiş müslüman şok geçirir şaşırır bozulur. Çünkü alışmıştır hep kendisine ' rabbena hep bana ' demeye... Evine gittiğinde karısını namaz kılarken görünce çok sinirlenir bilgili müslüman bozuntusu basar karısına tekmeyi... ' Namaz kılıp ta ne yapacaksın utanmaz karı... Sen O...pu mu olmak istiyorsun ?'' Çünkü öbür taraftaki durum bile kanına dokunmuştur beyzadenin...
Bu fıkra olarak hoş gülümsetir. Amma MDRN gibi kişiliklerle canlı olarak görülünce hiç hoş olmuyor....
Tek konuda haklıdır ki onuda o katı şerri kurallar değil Türk kültürüne çok ters olduğundan uygulanamayan el kesme olayıdır. Tüm osmanlı tarihinde bir kez bu olay olmuş ve özellikle o zaman ki etnik gruplardan TÜRKLERDEN dolayı bir daha uygulanamamıştır. Ancak tek haklı olduğunuz bu taraf olmasına karşın madalyon un birde öbür tarafı vardır. Şerri uygulamalar sadece Türklere bahsus değildir. Daha iki hafta öncesinde İranda recm görüntüleri ile sarsılmıştır dünya hırsızlık edenlerin ellerinin kollarının kesilmeside cidden uygulanan bir uygulamadır. TÜRK bünyesi bunu kaldırmamıştır. O yüzden şerri hükümler bizlerde genelde yumuşamış uygulanmış. Osmanlıda da Özellikle başkentin İstanbul olmasından dolayı batı sentezi güçlü olduğu ve içinde müslüman dışı etnik kökenlilerin çok fazla olması nedenleriyle katı olarak uygulanamamıştır... Bu şerri kanunların iyi olduğunu göstermeye yetmez ...
Sapla samanı karıştırmanın anlamını kavrayamadığım gibi hak etmeyene verilen gereğinden fazla değerde bu konuda bizim karıştırmamızdır...
Sayın mdrn;
sanırım siz bir hanım tarafından fena hırpalanmışsınız kuzum. Nedir bu düşüncelerin kaynağı. Eğer bu ülkeyi sevmiyorsanız buyrun gidin kafanıza gore yönetilen bir ülkeye. Emiin olun biz siziii hiiiç aramayız.
Kadının şehadeti geçmezmiş. O zaman bundan sonra dikkat edin kadınların şahit olacağı eylemlere karışmayın. Örneğin sizin yazılarınızı okuyan bir çok erkek ve bunlara ek olarak kadının sizin akli melekerinizde teşevvüş husule geldiği hususunda şahitlik edecektir.
hop burjuva orda durun fazla ileriye gidiyorsunuz
siz kimsiniz ki bana ülkemden git diyebilme cesaretinde bulunuyorsunuz
sizin gibilerini ben çok gördüm babanızın malı mı bu ülke bana söyler misiniz
sayın tepkili acaba memleketi bu hale getirenler sizin gibiler mi yoksa benim gibiler mi tüm köşe başlarında sizin zihniyetinize sahip insanlar var ama üniversitelerimiz ilk 500 e bile giremiyor
sayın burjuva
akıllı olun ve yazılarımı da iyi okuyun
Kadınların şahitliğini kabul etmeyen,kadına yarı miras hakkı tanıyan (ya da hiç tanımayan) bir rejimle yani siz ve sizin gibi düşünenler açıkça ifade edemeseniz de ŞERİAT la mı üniversitelerimiz dünyada ilk 500 e girecek?Sapla samanı karıştırmayın!..Alıntı:
tüm köşe başlarında sizin zihniyetinize sahip insanlar var ama üniversitelerimiz ilk 500 e bile giremiyor
Ekleyen: mdrn - 04/01/2007 : 16:27:11
afederiniz de şirine hanım sizin konuştuğunuzu 5 yaşındaki çocuk konuşmaz
avrupayı bu günkü konumuna getiren islam medeniyeti değil mi
bellemişsiniz Allah ın emri olan miras konusunu reddetmeyi bir de kendinize müslüman dersiniz
alın elinize de bu konu hakkında bir tane kitap okuyun kulaktan dolma yalan yanlış bilgilerle ancak seviyenizi belirtirsiniz