-
Merhaba,Sn Dilek Hnm,
Hangi rüyalarınız gerçek oldu,rüyalarınızı uyandıktan sonra saklayabiliyorsunuz demek ki.Uyandığımızda zihnimiz çok sakin iken, gece gördüğümüz bütün rüyaları hatırlayabilme gücüne sahibiz.Ama bu çok istemeye bağlı.Anımsamak istemez isek hiçbirşey hatırlamayız.Ben en çok gelecek rüyalarını merak ediyorum.Gelecek ile ilgili rüya görüp bu rüyaların gerçekleşmesi üzerine ,bu rüyaları görebilen insanların bizimle paylaşmasınıda isterim.
Sevgiler,
-
Rüyalarımı çok fazla hatırlamam aslında, gerçekleştiği zaman rüyamda gördüğüm aklıma gelir. Çok sık olmuyor ve ben her seferinde rüyalarımı unutmadan not edeceğim derim ama hep unuturum. Aslına bakarsanız hatırlamayı da istemiyoum galiba, ne olacağını bilerek yaşamak bana göre değil çünkü.
Mesela hiç tanımadığım birini rüyamda gördükten sonra, gerçek hayatta o insanla karşılaştım.
-
Annem evlenmeden önce rüyasında ablamı kucağına almış...
Ben de bazen yaşadığım olayı daha önce yaşamışım gibi gelir.. buda daha önce rüyamda gördüğüm şeylermiş[|)]
-
Rüyalara kapılarak hayatımızın akışını değiştirmek tabi ki mümkün degil,
ama ünlü birçok bestecinin rüyalarından esinlenerek birçok güzel beste yaptıkları da bir gerçek...
-
sayın drcimi;
huzursuz ayak-parmak ve bacak sendromunu ılek duydugumda çok şaşırmıştım ama uzman doktor anlattıkca sonderece sevimsiz bir rahatsızlık bu demiştim.
#8217;Huzursuz Bacak#8217; Sorunu
Huzursuz Bacak Sendromu, halk arasında #8216;deli yatan#8217; diye bilinen kişilerin hastalığı. Bu hastalıkta uykuda bacakta kaba kas seyirmeleri oluyor. Ayak başparmağı ve ayağın üst kısmı kasılmaya başlar, dizin ve bacağın gövdeye doğru çekilmesiyle son bulur. Birkaç saniye süren ve her 30 saniyede tekrarlanan bu periyodik hareketler, kişinin uyanmasına ve uykunun kalitesinin bozulmasına yol açıyor. Hasta yorgunluk ve gündüz uyku hali ile doktora başvuruyor. Hastalığın tedavisi ilaçla mümkün.
-
Rüyalara daldım senin için
Hatıralar topladım bir sürü
Kapılara odalar açtım yavaşça
Ne yaptıysam ahhh kapatamadım
Rüyalara daldım senin için
seni aradım her yerde
Tuhaf bir telaşım vardı üstümde
Kaybettim sandım seni
Rüyalar rüyalar ahh bu rüyalar
Geceler bitmez sensiz rüyalar
Akılımı çelen koynuma giren kokunla yanığım
Sensiz rüyalar
-
Bitti Rüya
Manga
Bir kez gelmişsin bu saçma dünyaya
Olanları unutmak çok zor inan bana
Sevdiğin insan bile artık yalan söylüyor
Yaşadığın anılar acı vermeye başlıyor
Bir köprüden geçiyorum
Mutlu gibiyim sanki
Geride bir kent bıraktım bir de sevgili
Rüya mı bu, gerçek mi inan anlamıyorum
Bu şehir beni içine çekiyor
Kendimi alamıyorum
Olanlar yetmez gibi bir de mesaj geliyor
#8220;Mutluluklar, hoşçakal#8221;
Birer birer zırvalanıyor
İyice dağıtmak için biraz daha içiyorum
Sonra oturmuş mal gibi zırıl zırıl ağlıyorum
Gidiyorum buralardan, dönüyorum durmadan
Uyan artık uyan, bitti rüya
Seviyorum sormadan, öpüyorum kasmadan
Dayan artık dayan, bitti rüya
Bir kez gelmişsin bu saçma dünyaya
Olanları unutmak çok zor inan bana
Yazdığın satırlar bile artık yalan söylüyor
Söylediğin sözler acı vermeye başlıyor
Bir köprüyü yakıyorum mutlu gibiyim sanki
Geride bir kent bıraktım bir de sevgili
Doğru mu, yanlış mı inan umursamıyorum
Bu şehir beni esir ediyor kendimi alamıyorum
İnanmazsın bir rüya hayatımı değiştiriyor
O mesajı unutmam için bana bir şans veriyor
Rüyaysa bu gerçekten artık uyanmak istiyorum
Mutluluk bile acı veriyor
Çünkü sonu var biliyorum
-
Atatürk'ün gördüğü rüyalar;bana çok etkileyici geldi,aşağidaki alıntıları paylaşalım.
ATATÜRK
*Annesinin ölümüyle ilgili gördüğü rüya;
---------------------------------------------------
Trenle çıktığı yurt gezilerinden birinde uyumaktaydı. Gördüğü kabus gibi rüya yüzünden kan ter içinde uyanır. Bir sigara yakar ve zile basarak kompartımanındaki hizmetine bakan Ali Çavuşu çağırıp:
"Gördüğüm rüya canımı sıktı" der. Ali çavuş :
"Hayırdır paşam" deyince Atatürk de rüyasını anlatır:
"Pek hayır olacağa benzemiyor...Kırlık bir yerdeymişiz. Her taraf yeşillik Birden bire bir sel geliyor, annemi alıp götürüyor. Endişe ediyorum. Yaverlere söyle, İzmir'e telgraf çekip annemin sağlık durumunu sorsunlar...
" Ve acı haber, kısa bir süre sonra yaveri Salih'in yolladığı şifreli telgraf ile gelir. Atatürk telgrafın şifreli olduğunu görünce hemen " Annem öldü değil mi " der. Annesinin cenaze törenine katılamaz ve yurt gezilerini kesmeden vatan hizmetine devam eder.
-------------------------------------------------------------------------------
*Salih Bozok'un intihar edeceğini rüyasında gördü.
Salih Bozok Atatürk'ün yaverliğini yapmış, Atatürk'e candan bağlı adeta Atatürk'ün sırdaşı denebilecek yakınlıkta biriydi. Atatürk sağlığında onunla ilgili gördüğü rüyasını Salih Bozok'a anlatmıştı:
"Büyük bir otelin salonunda oturuyormuşuz. Yanımda sende varmışsın. Salonun bir köşesinde bilardo masası varmış. Masanın başında, arkası bize dönük olan bir zat oturuyor. Tam bu sırada odanın kapısı açıldı ve iri yarı 30 kadar adam içeri girdiler. Bunlardan biri eline bilardo masasından bir ıstaka alarak masanın önünde oturan benim teşhis edemediğim zatın omzuna bütün kuvvetiyle indirmeye başladı.
Omzuna vurulan zat ayağa kalkarak, kendini müdafaa etmekte ve "Bana niye vuruyorsun" diye hiddetle haykırmaktayken, Salih bana göz ucu ile ne yapmak lazım gibisinden baktın. Ben sana sakın kıpırdama manasına gelen bir işaretle sükunete davet ettim. Bu sırada eli ıstakalı adam, bize doğru yaklaşarak karşımızda tehditkar bir vaziyet aldı.
Bu sefer Salih sen yine müdahale etmek istedin. Ben sana sus işareti verdikten sonra, o azılı adama dönerek
"Sen kimsin ne istiyorsun" diye sordum.
Adam bu suale cevap vereceği yerde, cebinden bir tabanca çıkartarak iki kurşun sıktı. Biri bana, öteki sana. Sonra adam bize "Kalkın dans edelim" emrini verdi. İkimizde kalkıp onun huzurunda dans ettik."
Bilindiği gibi Atatürk'ün ölümünden sonra Salih Bozok tabancasıyla intihar etmiş ancak kurtarılmıştır.
-----------------------------------------------------------------------------
Atatürk'ün gördüğü son rüya
26 Eylül 1938 tarihinde Atatürk, rahatsızlığı ile ilgili olarak ilk defa hafif bir koma atlatmıştı. Prof. Afet İnan, olayı şöyle anlatıyor:
O geceyi rahatsız geçirdi. İlk komayı o zaman atlatmıştı. Ertesi sabahki açıklamasında :
"Demek ölüm böyle olacak" diyerek uzun bir rüya gördüğünü anlattı.
Salih'e söyle, ikimiz de kuyuya düştük, fakat o kurtuldu" dedi.
Atatürk'ün burada "kuyuya düşme" sembolü ile gördüğü rüya vizyonu, kendisinin de söylediği gibi ölümünün habercisiydi. Salih Bozok'un kuyudan kurtulması ise, Atatürk'ün vefat ettiği gün, buna çok üzülen Salih Bozok'un intihar etmesi sonucu kurtarılmasını simgeliyordu...
-
Nedense bu gece rüya görmek istemiyorum,2 film üst üste yeter,yahu...
İyi geceler.
-
Rüya da Yeşil görmek MURAT a delalettir. Murat ise... fakirliğe... siz siz olun Murat görmeyin. BMW den aşağı kabul etmeyin derim ben...