ONURLU DAVRANIŞ
İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mesut Parlak'ı severdik, şimdi daha çok sevdik.
Mesut Bey, ulusal onurumuzu her şeyin üstünde tutan saygın bir vatan sever.
İsrail'in Türkiye Büyükelçisi Gabi Levi ve İstanbul Başkonsolosu Mordehai'nin İstanbul Üniversitesi Rektörü Mesıt Parlak'ı ziyareti başlamadan bitti.
Sebep, İsraillli iki diplomatın, Mesut Parlak'ın makam odasına korumalarıyla birlikte girmek için ısrar etmeleri!
Nasıl bir şımarıklıktır bu, anlamak mümkün değil...
Sen, Türkiye'nin en büyük üniversitesinin rektörü ile görüşmek isteyeceksin, o da nezaketen kabul edecek ama makam odasına, silahlı korumalarla birlikte girmek isteyeceksin.
Olacak iş mi bu? Böyle saygısızlık olur mu?
İsrail elçisi ile başkonsolosu madem rektöre güvenmiyorlar ya da popolarıdan korkuyorlar, neden onunla görüşmek istiyorlar?
İsrailli şımarıkların bu densizliğine Rektör Mesut Parlak gereken cevabı verdi:
"Randevu talebi sizden geldi. Bu koşullarda, bu konuşma burada bitmiştir.
Geldiğiniz için teşekkür ediyorum. Güle güle baylar!"
Böyle diyen Rektör, onlara kapıyı gösredi.
"Eger bu kadar ürkeklik varsa, niçin, beni ziyarete geliyorlar? Kusura bakmasınlar, burası Türkiye Cumhuriyeti ve İstanbul Üniversitesi" diyen Rektör Mesut Parlak'ın bu hareketi onurlu bir davranıştır, İsrailli saygısız diplomatlara hak ettikleri dersi vermiştir.
SÖZCÜ 27-Kasım-2008
M.E.S: Düzene karşı duran düsüncesinden ödün vermeyen ulusal onurumuzu ve Cumhuriyet'imizi koruyan aydınlarımızı saygıyla selamlıyorum.