mrb sn av. ergün vardar tşk ederiz cevabınız için peki yargıtaydan karar düzeltme bu ne kadarlık bir süreç ?niye merak ettiniz yiğenim adı şimdi bende merak ettim
Printable View
mrb sn av. ergün vardar tşk ederiz cevabınız için peki yargıtaydan karar düzeltme bu ne kadarlık bir süreç ?niye merak ettiniz yiğenim adı şimdi bende merak ettim
SAYIN AV.ERGÜN VARDAR teşekkürler temyiz harcı ne kadarlık masraf gidiyor asıl öğrenmek istediğim eşim boşanma kararını temyiz edecekmiş sonun akadar nereye gkadar giderse gitsin itiraz edeceğini söylüyor.yargıtaya gidip gelmesi 6 ayı buluyor yazmışsınız ve bundan sonrada karar düzeltmeye gidiyormuş tekrar bu nekadartlık bir süreç?saygılarımla
Merhaba;
Yerel Mahkemenin verdigi karar temyizde. Temyiz incelemesi sonuclandiginda diyelim ki Kismen Onama ve Kismen Bozma'ya karar verildi ve Yargitay, ornegin tazminat ile ilgili maddeyi bozdu, bosanma da dahil diger maddeleri onadi.
Karar Duzeltme kullanilmadi ve bu durumda bozulan madde ile ilgili Yerel Mahkemede tekrar dava acilir, bunu biliyorum.. Ancak;
1 - Bosanma da dahil onanan diger maddeler kesinlesir ve Gerekceli Karar'da verilen sartlarin uygulamasina gecilir mi? (Yeni belirlenen Sahsi iliski vs.)
Yoksa bozulan madde Yerel Mahkeme de sonuclanana kadar diger maddelerin de uygulamaya gecilmesi bekler mi?
Ayrica Yargitay 2. Hukuk Dairesinden yapilan aciklama da Dosya yogunlugundan dolayi Ocak 2007 de gelen dosyalarin Kasim 2007 de sonuclanabilecegi tahmin edilmekteymis.
Ozellikle Bosanma Davalarin da bilindigi uzere bosanmak istemeyen taraf davayi uzatmak icin tum kanun bosluklarini kullanir ve genelde hep de basarili olur ve karsi tarafin yillarina el koyar.
Simdi dusunuyorum Yerel Mahkeme 2-3 yil surmus, sonra Yargitay yaklasik 1 yil surmus, Yargitay'dan sonuc gelmis ve tekrar Karar Duzeltme falan derken 6-7 ay falan da oyle gecmis..
Bu durumda tabi ki Yargitay 1 yil sonra ancak sonuclanacagini tahmin ediyoruz der. Bu kadar yigilmaya onlar ne yapsinlar ki..
Merak ediyorum acaba sirf Bosanma Davalarina mahsus olmak uzere Yargitay'a muracaat icin soyle 2-3 Bin YTL Harc koysa Devlet....
O vakit Kanunla oyalamak bu kadar kolay olurmuydu taraflar icin, Hem de bu kadar cok dosya beklemezdi Yargitay'da...
Saygilarimla
Daren