arkadaşım kanıtım var iş mahkemesi dosyasına sundukları aralık 2019 ayı puantaj cetveli var pazar günleri hafta tatili diye geçiyor HT imzalayanlarında hafta tatili diye geçiyor pazar çalışma yok kanıtı puantaj çetveli anlatabildimmi
Printable View
arkadaşım kanıtım var iş mahkemesi dosyasına sundukları aralık 2019 ayı puantaj cetveli var pazar günleri hafta tatili diye geçiyor HT imzalayanlarında hafta tatili diye geçiyor pazar çalışma yok kanıtı puantaj çetveli anlatabildimmi
Değildir arkadaş....
Evrakta sahtecilik suçunun oluşması için temel şartlardan biri de evrağın sahte olduğunun kolayca anlaşılabilir olmamasıdır.
İşten çıkartıldığınıza dair noter ihtarını gönderdiğiniz ve artık o işyerine gitmemeye başladığınız tarihten sonraki , üstelik çalışma da yapılmayan bir gün için düzenlenmiş olan o tutanağın sahte olduğunu daha tutanağın aslını görmeden siz '' bile '' anlayabildiğinize göre, evrakta sahtecilik suçu şartlarının oluşmadığı ortadadır.
Tutanak iki şeyi söylüyor:
1- Tutanaktaki kişiler pazar günü bir araya gelmişler.
2- Sizin pazar günü iş yerinde olmadığınızı tespit etmişler.
İkinci madde doğru. Birinci maddenin aksini ispatlamak da kolay değil. Çalışma günü olmadığı halde bir araya gelip böyle bir tutanak tutmuş olabilirler.
Dolayısıyla, evrakın sahte olduğu iddiasına bel bağlamak pek doğru olmaz.
Denilebilecek tek şey, pazar günü iş yerinde olmamak sizin işten çıkarılmanız için haklı bir sebep olamaz.
Dolayısıyla pazar günü için tutulan tutanağa elbette itiraz edebilirsiniz, ama evrakta sahtecilik mi, hayır.
Diğer günler tutulan tutanaklar ve sizin önceki çektiğiniz ihtar, her iki tarafın iddia ve savunmaları değerlendirilerek karar verilecek bir durum söz konusu.
Bu değerlendirmede, itirazınız halinde pazar günü tutanakları dikkate alınmayacaktır, o kadar.
Tesekkur ederim ates bey ilginize. Pazar calisma yok isyerinde sirali tutanak tutmuslar sirali tutanaktan bir tanesi pazara geliyor pazar isyerinde calisma yok tatil bordrolardada tatil gosteriyor zaten hic pazar calismadik birilerinin benim icin pazar gelmeleri abest kacar. 3 kisinin imzasi bulunan tutanakta tc numaram adim soyadim ve pazar gununun tarihi var ve evrakta ise gelmedigi tesbit edilmistir diyor. Bu tutanaklari is mahkemesi dosyasina koymuslar bende uyap vatandasliktan gordum. Calisma olmayan pazar gunu adima ait ise gelmeme tutanagi tutularak imzalanmasi nasil sahtecilik olmuyor anlayamiyorum. Resmen sahtekarlik bu ve o tutanak pazar tutulmadigini geriye donuk tarih atilarak tutuldugu apacik belli.
Selamlar normalde site yöneticilerinin mübalağalarını ve hakir görme gibi yorumlarını sevmem ama siz de olayın bütününü görmeyip ufak bir noktaya takılmışsınız gibi. O pazar günü size sadece bir nebze yardımı olabilir, minibüs şöförü fazla mesai davası açıyor minibüs sahibi ise benim minibüsüm 9-17 çalışır diyerek 2 şahit getirerek kendisini desteklettiriyor, keza restaurantların 8-18 çalıştığına kim inanır. geçmiş bütün pazarların çalışılmamış olması son pazarında çalışılmayacağı anlamına gelmez. siz yusuf beyin sözüne kulak verin ve olayın bütününe bakın yoksa işiniz zor.