Cevap: Ev sahibinin elektrik suyu kesmesi

Alıntı:

karavelioglu rumuzlu üyeden alıntı

Anlıyorum. Bu durumda ortaya sözlü kontratın geçersiz olması gibi bir tezat çıkıyor. Kanun koyucu sözlü kontrat olur diyecek, kurumlar bunu kabul etmeyecek. Öyle değil mi?

'' Sözlü olarak anlaştığımız şartlarla şu evimi şu kişiye kiraladım '' şeklinde yazılı imzalı bir sözleşmeyi neden kabul etmesinler derim . 
Kira kontratı mutlaka hazır satılmakta olan formatta olması gerektiği gibi bir zorunluluk yok bildiğim kadarıyla.

Benim kira sözleşmem var Ayriyetten her kirayı ödediğimde makbuz alıyorum. Kira sözleşmesini noterden ihtarname çekerek alamaz mıyım?

Alıntı:

Şenol Eker rumuzlu üyeden alıntı

:)
Üstat, "apart" denen yerlerin kimisinde her dairenin normal daire gibi sayacı olurken kimi apartlarda binanıon tek bir sayacı oluyor, apart sahibi kiracılardan sabit bir ücret alıyor. Hatta "ne kadar harcarsan harca ayda x lira elektrik su doğalgaz parası ödeyeceksin" diye anlaşma yapılıyor, otel gibi. Böyle durumlarda çoğu zaman alınan elektrik su doğalgaz paraları toplamıi ödenen faturaların ciddi derecede üstünde olabiliyor.

Şenol Bey sizin dediniz gibi tek saat var Bütün apartın faturası tek saatten kesiliyor Ama bunlar ayrı saat koymuş kaçak kendileri saat kurmuş İşte kw hesabı üzerinden hesaplıyorlar

Avukat değilim ama birkaç yöntem önerebilirim size. Elektrik ve su sayaçları üzerinde abone numarası yazılıdır. Abone numaralarını alın. Mobil bankacılık kullanıyorsanız tahsilat şubelerine gitmeden telefon üzerinden elektrik veya suyunuzun borcunun olup olmadığını öğrenebilirsiniz. 
D6503 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Alıntı:

Abzu rumuzlu üyeden alıntı

Avukat değilim ama birkaç yöntem önerebilirim size. Elektrik ve su sayaçları üzerinde abone numarası yazılıdır. Abone numaralarını alın. Mobil bankacılık kullanıyorsanız tahsilat şubelerine gitmeden telefon üzerinden elektrik veya suyunuzun borcunun olup olmadığını öğrenebilirsiniz. 
D6503 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Tek saat var diyorum. Bütün dairelerin faturası tek bir saatten ödeniyor. Abonelik numarası saati ayrı olanlar için