İlaveten: Valilik logosunu kullanmakta ayrıca suç teşkil ediyor, bu suçun şikayetçi tarafı logosu kullanılan valilik makamı olacaktır.
Printable View
Somut olayı tekrar düşündüm ve ikilemde kaldım. Daha doğrusu fikrimi değiştirdim diyebilirim.
Aslında burada valilikten izin alınmadığından ortada resmi bir yardım toplama faaliyeti yok. Öyle ise ortada 2860 s. Yardım Toplama Kanunu’nun uygulanmasını gerektirir bir durumun da olmaması gerekir.
2860 s. Yasa’nın uygulanabilmesi için valilikçe verilmiş resmi izinle toplanmış olan paranın zimmete geçirilmesi gerekir.
Bu durumda somut suç nitelikli dolandırıcılık suçudur. Zimmet suçu ile alakası bulunmamaktadır.
Valilik logosunun kullanılmış olması da dolandırıcılık suçunun bir unsuru sayılması gerektiğinden ikinci bir suç oluşturmamakta, bu nedenle bundan dolayı ayrıca bir ceza verilmeyecektir.
Bu durdumda yakınan üyenin cezası da daha hafif olacaktır.
bu olay nitelikli dolandırıcılığa girer başında belirtildiği gibi. bahsettiğiniz cezalar 6-10 yıl gibi durumlar olmaz. uzlaşma bürolarına intikal eder. valilik kısmı ayrı. ama şu soruya nasıl cevap verecekler onu merak ediyorum, deseler ki, madem yardım toplayacaktınız, neden şahıs ile irtibat kurup şahsın IBAN ini vermediniz? Kendi banka numalaralarını vermiş olmalarını nasıl izah edecekler?