Cevap: Kiracım evi sahte kontratla başkasına kiralamış
Alıntı:
stigma4885 rumuzlu üyeden alıntı
Ayberk bey hakaret suçunun hakaret eden dışında en az 3 kişi tarafından duyulması gerekir diyor kanunda
Siz, Hakaret suçunun işlendiği sırada 3 Kişi tarafından duyulması şartıyla kanıtlanmış olduğuna ilişkin beyanda bulunuyorsunuz. Halbuki gıyabında işlenmeyen hakaret suçlarında dava açılması için ve hatta ceza verilmesi için 1 tanık olması yeterlidir. Nitekim TCK 125. Maddesi çok açık ve nettir. Bakabilirsiniz. Daha önceki yazımda da belirtiğim gibi Hakimin takdiri esastır.
Saygılarımı sunarım.
Bugun emlakçı dan şikayetçi oldum. Savcılıktan evrakın çıkması, emniyete yollanması, emniyetten ilgili birimlere yazılması, sonra ilgili karakola yazılması, sonra şahıslara ulaşılması, delillerin toplanması savcılığın delillere bakarak dava açması, mahkeme günü falan VS çok uzun bir süreç tabiki bu dolandırıcı bu sırada çok kişiyi dolandıracak
Alıntı:
Av.Engin Oğuz rumuzlu üyeden alıntı
Şu an içerde kiracı diye oturanlara karşı fuzuli işgalden tahliye davası açabilirsiniz. Emlakçı şahsı savcılığa verebilirsiniz. Anlaşırsanız kira sözleşmesini feshedip içerde oturanlarla yeni bir sözleşme yapabilirsiniz.
Avukat bey emlakçıyı şikayet ettim. Kaymakamlığa başvuru yaptım. Haftaya tahkikat var. Oradan olumsuz sonuç çıkarsa. Bu şahıslar için Fuzuli işgal davası açılması yeterli mi? Bu kişiler mahkemeye sahte kira sözleşmesini sunup bakın biz ev sahibi ile kira kontratı yaptık derlerse mahkeme düşmez mi? Kontratın sahte imza olup olmadığının tesbiti için önce tespit davası açıp sonra mı Fuzuli işgal davası mı açılması lazım.? Fuzuli işgal ile birlikte ecrimisil talep edebilir miyiz?