-
''''''... Ve bu parayı bizim evin [u]100 metre ilerisine</u> koymasını istemişler. ...''''''
''''''Poşet kendi [u]evinin yanına</u> ... konursa ...''''''
Sen, benim ukalalıklarımı kafana takıp; hiç güzel canını sıkma! Dava dosyanda yaşadığın ve yaşayacağın sorunlar, senin için yeterince sıkıntı zaten...
''Tevil yollu ikrar''ların, inşallah dosyanda yoktur!
Başka can alıcı sorum olup olmadığını sormuştun: Var, şudur:
Buradaki ukalalıklarını, diklenmelerini; sana acımasız davranan Hakimlere de yapabiliyor musun? Yoksa, sadece sanal alemin imkanlarından faydalanarak, ekranların arkasından mı delikanlılığın tutuyor?!!
-
''''''... Ve bu parayı bizim evin [u]100 metre ilerisine</u> koymasını istemişler. ...''''''
''''''Poşet kendi [u]evinin yanına</u> ... konursa ...''''''
Sen, benim ukalalıklarımı kafana takıp; hiç güzel canını sıkma! Dava dosyanda yaşadığın ve yaşayacağın sorunlar, senin için yeterince sıkıntı zaten...
''Tevil yollu ikrar''ların, inşallah dosyanda yoktur!
Başka can alıcı sorum olup olmadığını sormuştun: Var, şudur:
Buradaki ukalalıklarını, diklenmelerini; sana acımasız davranan Hakimlere de yapabiliyor musun? Yoksa, sadece sanal alemin imkanlarından faydalanarak, ekranların arkasından mı delikanlılığın tutuyor?!!
-
Sen merak etme. Dava dosyamda sorun yaşanmıyor. Saçma sapan 100 metre ile evinin yanı diye kendini yorma. Hukukla ilgilenen herkes bilir ki 100 metre dediğin çok kısa bir ve evinin yanı deyip dememenin hukuken çokta bi etkisi yoktur. Kendini de aklamaya çalışma.
Burdaki ukalalıklarımı diklenmelerimi hakimlere yapamıyorum. Onlara karşı çok genel ve az bilgi verecek şekilde konuşuyorum ki zor durumda kalmayayım. Diğer bilgileri avukatım veriyor: ). Ama emin ol sanal alem falan değil ben kalem onların elinde diye konuşmuyorum. Hakimin kararını bana kızıp değiştirmeyeceğini bilsem aynısını yüzüne derim.
Çünkü ben senin gibi bilmeyipde üste bastırmıyorum.
-
Benim övgülerime elbette hiç ihtiyacın yok; ama yine de, benden sana kocaman aferin! Bu hareket tarzını ve mantığını, hiç değiştirme ve seni mutlu edecek nihai kararı, benimle de paylaş ki; ben de, ne kadar kötü bir hukukçu olduğuma, tam bir kanaat getireyim.
Benim kadar kötü bir hukukçuya yardım eder, onu aydınlatır mısın, bilmiyorum ama; sana bir sorum olacak:
Karşı komşumla aramızdaki kapı mesafesi, yaklaşık 3 metre (yani, olaydaki gibi, takriben 100 metre değil). Bu durumu olaya uyarlarsak ve olayda yargılanan sanığın da, bir an için ben olduğumu kabul edersek; Hakimin bana, ''aranızda 3 metre bulunan karşı komşunun kapısının önüne konulmuş poşeti neden aldın'' sorusuna ne yanıt vermeliyim? Yoksa, hiçbir yanıt vermeyerek, susma hakkımı mı kullanmalıyım?
Beni aydınlatırsan, çok sevinirim.
Şimdiden, peşin teşekkürler.
-
Yoo ben zaten onu açıkladım niye aldın deyince. Dedimki "Kuzenim olan fiziksel itibarla dikkat çekici bayanın o poşeti oraya bıraktığını gördüm. Bende merakımdan aldım." Dediğin zaman hiçbi ayrıntıya mahal vermeden soruyu cevaplamış olursun.
"Ayrıca poşetin bırakıldığı yer komşumun kapısının önü değil. Poşetin bırakıldığı yer bizim evin yanındaki çalılık bi alan." Dersin bu cevap seni daha kötüye götürmekten kurtarır.
Senin gibi ayrıntılara boğulan karşı tarafın avukatına bu cevabın yetmiştir. Çünkü ayrıntıyla inceleyip irdeleyeceği birşey yok: )
Başka bilemediğin yer olursa gel sor: ).
-
Sayın detlis;
sorunuzu büyük bir itinayla cevaplayan Sayın Karakuma'a karşı geliştirmiş olduğunuz uslup rahatsızlık verici boyutlara ulaşmıştır. Hiç bir avukat üyemizin Bir avukatınız olmasına rağmen sorunuzun cevaplama zorunluluğu yok.
Uslubunuzu düzeltmemeniz halinde forumunuz kilitleneceketir.
-
Sayın Av. Duygu Tekay
Ben beni rahatsız edecek üslupla konuşmayana bu şekilde konuşmam. Bana biraz taraflı davranıyormuşsunuz gibi geldi?
Sizinde gördüğünüz gibi ben kimseye illaki cevap yazın diye zorlamıyorum.
Benim üslubumda düzelecek birşey yok. Taraflı davranmayın bence...
-
Biliyor musun; kendimi zeki ve iyi bir hukukçu zannederdim, tüm yaşantısını sadece hukukla geçirmiş bir kişi olarak ama, yaşına rağmen sendeki bu hukuk bilgisi, değerlendirme yetisi ve zeka karşısında; dilim tutuldu ve sana gıpta ettim, hatta, hiçbir zmaan huyum olmadığı halde, sendeki bu özellikler, beni çok kıskandırdı.
Ayrıca; bu açıklamalarından sonra, gerek hakkında kamu davası açan Savcı'nın ve gerekse yargılamayı yürüten Hakim'in, sana büyük haksızlık yaptıklarına inanıyorum.
Çünkü; herşeyden evvel, hakkında yeterli delil olmadan, kamu davası açılması haksızlıktır.
Ayrıca; hakkındaki iddianamenin, Mahkeme tarafından iade edilmemesi ve kabulü de haksızlıktır.
Son olarak; hakkında yeterli delil olmadığı ve sırf bu nedenle, dosyan tefrik edilerek, hakkında derhal beraat kararı verilmemesi de, kanımca haksızlıktır ve tüm bunların sorumluları, bunun hesabını vermelidirler.
Bunlar, senin tüm bu savunmalarına rağmen, kendi kafalarında;
''''''o dikkat çekici kuzeninin bir poşet bıraktığını gördüğünde, neden onun yanına gidip; oraya ne bıraktığını ona sormadın da, gidip poşeti aldın''''''
gibi sorular üretip (ki; muhakkak buna da son derece mantıklı bir cevap verilmiştir); sırf suçla ilgileneceklerine (görevleri bu olsa da); biraz da insan haklarını düşünmeli ve şüpheli/sanığı, daha fazla mağdur etmemeliydiler diye düşünüyorum.
Bir de; benim epey bir dosyam var. Ancak; gördüğün gibi kafam pek çalışmıyor, en azından senin kadar yetenekli değilim. Benim dosyalarımı inceleyerek, görüşlerini benimle paylaşmak (elbette bedelini ödeyeceğim) ve bana yardım etmek ister misin?
-
Bişi olmaz mahkemenin sonucunu sana fakslarım ya da kargo ile gönderirim adresini pm e gönder. Zaman aşımına uğramazsa kesin gönderirim. Sen o dosyaları kendine sakla.
Yönetimce iletinizin kişisel sataşmaya neden olacak kısmı silinmiş ve forum kilitlenmiştir.