Cevap: THH kararına açılan karşı davaya nasıl dilekçe yazılır ? Ne yapmalıyım ?
Şahsi fikrimi soruyorsanız bu dilekçenin kaybetmemesi mucize olur.
Her şeyden önce "Hakem Heyeti beni haklı buldu. Demek ki haklıyım." tutarlı bir cevap olsaydı, hakem heyeti kararlarına itiraz edilmesine gerek kalmazdı. Sony, THH'nin kendi savunmalarını dikkate almadığını, savunmalarının dikkate alınarak yeniden hüküm kurulmasını istiyor. Mahkeme de bunu yapacak zaten.
Daha da önemlisi ise şu: Karşı tarafın cevabı gerçekten haklı. Sony sadece kendi ithal ettiği ürünlerden sorumludur. Sony markalı olan ama başkalarının ithal ettiği ürünlerden sorumlu değildir. Sony'nin bu iddiasına cevap vermemişsiniz. İthal edilen ürünün IMEI numarasının kaydını kimin yaptığı belli olur zaten. Sony olmadığı için, bu mahkemeyi kaybedersiniz.
Dilekçe şeklen olmuş. Ancak büyük ihtimalle kaybedersiniz.
Bende sizin açıklamalarınıza göre aynı fikirdeydim ama avukata durumu babam anlatmış. Avukat demiş ki sonuçta bu telefon sony olduğu için muhakkak bir bağlantısı vardır ve eğer sony'nin değilse kaçak telefondur tarzında birşeyler demiş. Yüksek ihtimalle kazanırsınız mahkemeyi demiş. Bakalım ne olacak merak ediyorum. Ayrıca avukata sormuş babam kaybedersek ne kadar öderiz demiş avukatta 250-300tl arası ödersiniz demiş.Dilekçeyi bugun verdim, Bakalım ne olacak merakla bekliyorum.
Sizin dava ettiğiniz Sony ile telefonu üreten Sony farklı firmalar yalnız.
Peki bunu dilekçeyi yazdıran avukat bilmiyor mu anlamadım yazan kişi genellikle tüketici mahkemesine bakan bir avukatmış şuan sadece acaba bir bildiği mi var da bu şekilde bir dilekçe yazdırdı diye düşündük.
Vallaha onu bilemem. Sony Eurasia bir pazarlama firması. Üretim yapmıyor. Üretimi Japonya ve diğer Asya ülkelerinde yapıyorlar. Ülkemizde faaliyet gösteren Sony bir tür yan kuruluş. Ürünlerin ithalatını yapıp satıyor. Yani üretici konumunda değil. Sadece kendi ithal ettiği ürünler için ithalatçı konumunda. Kendi ithal etmediği, kendi üretmediği ve kendi satmadığı bir ürün için bu firmanın ceza alması bence saçma. Keşke uzlaşmayı deneseydiniz.
merhaba arkadaşlar ben telefonu aldığım yeri değil kvk yı şikayet ettim çünkü direk garanti olarak oraya goturdum THY ye şikayet ettim karar lehime çıktı fakat itiraz ettiler açıklama da resimde ekleyeceğim adamlar beni haksız çıkaracak lütfen yardım edin.Ayni olay arkadaşın başına da gelmiş dava sonuçlandı mı neler yazdin bu süreçte dilekçeye.mahkeme kimi hakli buldu