VARIM,SONUNA KADAR!..
Printable View
VARIM,SONUNA KADAR!..
sitenize yeni kayıt oldum malum, biraz geç oldu ama tabi ki ben de varım!!!
Ben de varım !
:)
Yani ??...
Düşman Kim. Büyük Tarruz zamanında Düşman belliydi. Önümüzdeydi. Kime karşı savaşacağız. Bu savaş bitmediyse ve bende savaş görmediysem nasıl bir savaştan bahsettiğinizi merak ettim. Herkes kafasınca ben de varım diyor ama ben de varım diyenler düşmanı tanımlarken belki de birbirlerini tanımlıyorlar. Sayın yavuzcanın ifadesini görüşlerini gerçek dünyadaki arkadaşlarım sayesinde çok iyi bildiğim için savaşına taraf olabilirim ama düşmanımı bilmeden savaşmam.
O yüzden önce düşman kim ve neyle savaşacağız birileri anlatabilir mi?
Sayın Sinkay,
Size düşmanın kim olduğu ve neyle savaşılacağını anlatmaktan onur duyarım. Ancak yeterince iyi anlatabileceğimden kuşkuluyum. En iyisi siz aslından okuyun. Alıntılar, açıklamalar aslı kadar zevk vermez insana
Eminim Nutuk vardır elinizde..
Nutuk'da düşman listesi verildiğini bilmiyordum. Sadece evimde değil, bilgisayarımda internet sitemde ve işyerimde de var.
Dikkatli okusanız mükemmel bir liste var orda.
Bir daha okuyun
Galiba Okuma Özürlüyüm. Ama gerçekten buradaki herkesin düşmanını merak ediyorum. Ve gerçekten bunların düşman olduklarından emin olmak istiyorum.
Nutuk Gençliğe Hitabeye kadar Kurtuluş Savaşı yıllarını anlatan bir eserdir. O zaman Özellikle içerde yapılan mücadeleler anlatılmıştır. Aşağıda mücadele edilen iç isyanların haritası vardır ve bunun dışında Büyük Tarruza kadar
Birinci İnönü Savaşı
İkinci İnönü Savaşı
Kütahya-Eskişehir Savaşları
Sakarya Meydan Savaşı
Büyük Taaruz yapılmıştır
Diğer bütün mücadeleler Hatay dahil barışçı yollarla çözüme kavuşmuştur. Bununla birlikte İnkılaplar yapılmıştır. Demokratik bir mecliste inkılaplar hakkında farklı düşünenler mi düşmanımız. İç isyanları çıkaranlar mı? Yoksa savaştığımız tek devlet olan Yunanistan mı? Yoksa Atatürk'ün savaşmayıp anlaşmalarla çözüme kavuşturduğu diğer düşmanlarla mı savaşmalıyız.
Yoksa bu savaş cahillihe karşı mı yapılmalı. Karanlığa karşı mı? Peki kim aydın ? Bana bir düşman gösterebilecek yok mu. Yoksa neye karşı savaşacağız. Ben savaşın karşısındayım. Bu savaştan korktuğum anlamına gelmez. Ama savaş son çözüm. Yaşım itibari ile savaş görmediğimi zanneden arkadaşlarım. Emin olun savaşı da kaybetmenin acısını da ve idealleri uğruna savaşıp devlet için can verenlerin de nasıl bugün unutulduğunun, yada kirli şeylerin kendilerini savunamayan ölülerin üzerine atıldığının acısını yaşadım. Herhangibirinden çok fazla yaşadım. Bu acıları tekrar yaşamak istemiyorum ve Barış İstiyorum.
http://img454.imageshack.us/img454/8...anmalarpe1.jpg