Alıntı:
Ama şu karışık turşu neye denk geliyor çözemedim.
Değildir, şalgamın hazırlanması özel işlemler gerektirir, rakıyla iyi gider.bir de aş erenlere sormak lazım tabii.Alıntı:
Şalgamda bir nevi turşu mudur?
Printable View
Alıntı:
Ama şu karışık turşu neye denk geliyor çözemedim.
Değildir, şalgamın hazırlanması özel işlemler gerektirir, rakıyla iyi gider.bir de aş erenlere sormak lazım tabii.Alıntı:
Şalgamda bir nevi turşu mudur?
Bu erenler dıyarında aş erenler nerede. Soru sormamız lazım. Şalgam turşumudur değil midir diye?
sayın Tekay, sırf merakımdan oturup googledan şalgamın turşu olup olmadığını araştırdım.Turşuymuş.Hatta ve hatta meraklıları için tarifini de yazıvereyim:
"Şalgamı temizce yıkayıp bir taşım tuzlu suda kaynadıkta suyunu süzüp sirke ile yarımlaşmış kavanoza bütünce koymalı. Beş onbeş sarmısak soyup ve tuz ile döverek sirkeye karıştırılmalı. Onbeş gün şu halde kalsın. Üzerine bir parmak kadar zeytinyağ koymağı unutmamalıdır. Şu müddet geçtikte tenavül olunur."
:D :p
Teşekkürler pentheselia( uff cok zor yazması);
bu şalgamın suyuna havıççları ve acıyı kattık mı var yaaaa......................
değil tenavül akli melekelerimizde teşevvüş bile husule gelir.
ne havucu ne acısı.isterseniz karnıbahar bile koyabilir(miş)siniz.Turşuda yeni tat arayanlara duyurulur...:D:D
Sayın Bayındır,
Hala birilerinden küçük olmak ve büyüyünce lafını duymak çok hoş ama yinede eğer yüksek tecrübelerinizden yararlanamayacaksak ne anlamı var bu forumların?
Bu aşk dediğiniz şey turşuya mı benziyor?
Kesinlikle benzemez.
Birkere tursu eskidikçe keskinleşir. Aşk ise tam tersi.
Şalgam suyu nereden çıktı...
Herşeyden vazgeçtim içinde hafif acısı ve havucu olan şalgam suyu arıyorum...
Bu arada karışık turşu dikkatli yenmelidir. Ayırarak hapsi bir arada olursa orada bir beyin yemesi olur bu beyin de muhtemel sizin beyniniz olur ...
Burada ki forum neydi ?
Biri bana anlatsın valla çıldıracam nedir bu karışık turşu meselesi???