Cevap: Eşim Ve Ailesi Tarafından Darp Edildim.
kd.demirkol
çok haklı görünüyorsunuz ve delillerinizde var büyük ihtimalle hakimde aynı düşünecek.
fakat ortada çocuk var anne ve anne sütüne muhtaç bu konuda hakim muhtaçlığını da düşünerek hareket edebilir yada eşiniz birde duygu sömürüsü yaparsa bu konuda kadın içinde bir nafaka bağlanması söz konusu olabilir. yani çocuk kesin nafaka vereceksiniz kadın için ise nafaka verebilme olayı yükselebilir. herhangi bir tazminat olmayabilir.
yaklaşık gelirinizin 3 de 1 i gitme durumu var.
Alıntı:
energystar rumuzlu üyeden alıntı
kd.demirkol
çok haklı görünüyorsunuz ve delillerinizde var büyük ihtimalle hakimde aynı düşünecek.
fakat ortada çocuk var anne ve anne sütüne muhtaç bu konuda hakim muhtaçlığını da düşünerek hareket edebilir yada eşiniz birde duygu sömürüsü yaparsa bu konuda kadın içinde bir nafaka bağlanması söz konusu olabilir. yani çocuk kesin nafaka vereceksiniz kadın için ise nafaka verebilme olayı yükselebilir. herhangi bir tazminat olmayabilir.
yaklaşık gelirinizin 3 de 1 i gitme durumu var.
Çocuk için vereceğim nafaka hiç gözümde değil. Ama eşime bağlanacak 10 kuruş bile çok ağrıma gider. Allah yardımcımız olsun.
Çocuk için zaten her halukarda nafaka ödemek durumundasınız. Karar verilecek olan eşinize verip vermeyeceğiniz.
Selamlar.
Bu olayın yanısıra ayrıca karşı taraftan şikayetçide olduk. Ama dava halen açılmadı. Acaba hakim ve savcı yetersizliğindenmi? E devlettten ve uyaptan da ceza davasıyla alakalı bir bilgi yok. Bu ceza davasının bu kadar gecikmesi normal mi? Bilgisi olan arkadaşlar cevap verirse sevinirim.
merhaba,
Dava ile ilgili adliyeden bilgi al, benimde bir davam vardı kavuşturmaya yer olmadığı sonuclanmıştı uzun süre bundan habersizmişim.
dava bile acılmamış savcılık geri çevirmişti. tabi benim lehime idi.
Alıntı:
energystar rumuzlu üyeden alıntı
merhaba,
Dava ile ilgili adliyeden bilgi al, benimde bir davam vardı kavuşturmaya yer olmadığı sonuclanmıştı uzun süre bundan habersizmişim.
dava bile acılmamış savcılık geri çevirmişti. tabi benim lehime idi.
telefon ile bilgi vermiyorlar. 600 km uzaktayım. Annem babamda yaşlı. Zaten adliyeye gittiklerinde bildiğiniz hastalanıyorlar. olayda 40 gün rapor var. Heralde kovuşturmaya yer olmadığı sonucu çıkmaz diye düşünüyorum. Daha birde Kamu davası açılacaktır. Dosyayı oradaki memurların bilerek geciktirme durumları olabilirmi?
kamuda işler geç işliyor. bilerek yapacaklarını sanmıyorum çok kuşkulusunuz.
ya gidip bilgi alacaksınız bu konuda yada bekleyeceksiniz. yapacak bir şey yok.
Arkadaşlar selamlar.
Davam dün oldu. Karşı taraf hem envai çeşit iftira attı. Hemde olayları tamamen saçmalayarak anlattılar. Hakim adam akıllı dinlemedi desem yeri var. Eşime 1000 tl çocuğada 500 tl nafaka istediler. Resmen nafaka için ağladılar. Sonuç olarak eşime 200 tl çocuğa 150 tl nafaka bağlandı. Ama tedbir nafakası. Haziranın 6 sında sanırım son mahkeme olacak. bu arada hakim bizi hiç dinlemedi. Neşimi nede beni. Bir sonraki mahkemede bizi dinleyecekmi? Bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim....
Nafaka yok diyen avukatınız ne dedi? Darp ile ilgili soruşturma ne alemde? Son dava görülecek derken nerden biliyorsunuz? Eşiniz o soruşturmada kusursuz bulunursa boşanma davanızda da kusursuz bulunacak muhtemelen haliyle boşanma davanızda boşanma gerekçenizde boşa düşecek. O soruşturmaya bağlı olarak boşanmayı kafaya koyduysanız anlaşma yoluna gidin. Düşündüğüm gibi çıkarsa nafaka kaçınılmaz. Boşa geçecek yıpratıcı sonucu belirsiz bir süreçten bir an önce kurtulmak en iyisi olur.
Hakim eni sonu sizide dinleyecek tabiki kısa ve öz konuşma hazırlasanız iyi olur. Uzun farazi iç döker tarzda bir muhabbet ya kısa kesilir yada dinlenmez farkettiğiniz gibi.
Biz zaten tedbir nafakası vereceğimizi biliyorduk. Ama 1000 tl civarı gider diye düşünürken 350 tl tedbir nafakasına hükmedildi. Ceza davasının bu dava ile bir alakası yok. Zira o dava ailesi ile benim aramda. 40 günlük darp raporunun ve boyna atılan ipin resimleri bir işe yarar diye düşünüyorum.Tabi kendisininde işin içinde olduğuna dair önemli deliller ve şahitlerde mevcut. Son mahkeme olacağı ise avukatımın tahmini. Mahkemedede ne konuşacağım herşeyiyle belli.
Şunu belirtmek isterim ki mahkemede ve çıkışındaki halllerini gördüm. Yemin ederim mahkemeye gelmeseler belki daha fazla nafaka alırlardı. Hakim bile dinlemedi bunları. Tersledi 2 defa. Ne olduklarını anladı. Biz sesimizi dahi çıkarmadık. İftaralarını zabıtlara bile geçirmedi. Ama bu işin bitmesi gerektiğini anladı. 6 hazıranda biteceğini umud ediyorum...