Cevap: Sağlam sattığım ürünü alan kişi bozuk diyip iade etmek istiyor
MADDE 1- Sözleşme, tarafların iradelerini karşılıklı ve birbirine uygun olarak açıklamalarıyla kurulur.
İrade açıklaması, açık veya örtülü olabilir.
2. İkinci derecedeki noktalar
MADDE 2- Taraflar sözleşmenin esaslı noktalarında uyuşmuşlarsa, ikinci derecedeki noktalar üzerinde durulmamış olsa bile, sözleşme kurulmuş sayılır.
İkinci derecedeki noktalarda uyuşulamazsa hâkim, uyuşmazlığı işin özelliğine bakarak karara bağlar.
Sözleşmelerin şekline ilişkin hükümler saklıdır.
II. Öneri ve kabul
1. Süreli öneri
MADDE 3- Kabul için süre belirleyerek bir sözleşme yapılmasını öneren, bu sürenin sona ermesine kadar önerisiyle bağlıdır.
Kabul bu süre içinde kendisine ulaşmazsa; öneren, önerisiyle bağlılıktan kurtulur.
Sayın Canci sizin de dediğiniz gibi buraya yazdığım maddelerle birlikte haklılığınızı birkez daha kanıtlamak istedim görüşlerinize cani gönülden katılıyorum ;
bu aradada sayın fatatug üyemizede gerçekten bilgilimi değilmi diye sormasını gerçekten kınıyorum biz burda avukat , hakim , savcı olarak değil gönül rızalığı olarak bir vatandaş olduğumuzu belirtmek isterim.
Görüşüme katıldıklarını belirten tüm üyelere çok teşekkürler. Benim tek isteğim neyin ne olduğu doğru bilinsin.
Merhaba iyi günler sizlere bir şey danışmak istiyorum. 3 gün önce ikinci el bir laptopu bilgisayarcı ya sattım. Bilgisayarı satarken bilgisayarda değişen eden problem ne varsa anlattım. Kimlik fotokopisinin altına şunu yazmam istendi " bu bilgisayarı x bilgisayara x fiyatına ye sattım" isim soyisim imza. 3 günlük Bir aradan sonra satmış olduğum yer beni arayıp iadesini istedi. Şimdi nasıl bir yol izlemem gerek. Yardımlarınızı bekliyorum.