-
sayın queen;
Ağzınıza sağlık bu kadar güzel bir yanıt yazılabilirdi onu yazmışsınız vallahi tebrik ederim. Uzun süredir hislerime tercüman olan bir yazı okumamıştım.
Bazı avukat arkadaşlar (kendileri dediği için diyorum avukat mı değil mi bilmiyoruz kendisi ben avukatım dediği için avukat diyoruz.) bu sitedeki form ve tartışmaları veya bilgi istemeyi 'allah kelamı' kabul ediyorlar gibi... sanki soran gerizekalı hiç birşeyden anlamayan fikri zikri olmayan burada yazılan herhangi bir şeyi aynen icra edecekler burası bir beyin jimlastiği yeri el elden fikir fikirden farklı ve üstün olabilir. Ben bu sitenin ÇOK AMA ÇOK YARARLI OLDUĞUNA vede kimsecikleri YANILTARAK HATA YAPTIRACAĞINA inanmıyorum. Eğer varsa yazılan hatalı bir yorum yada bilgi onun düzeltilmesinin daha faydalı ollacağına inanıyorum. Size attığım kısa mesajda da belirttiğim gibi eğer ilk yazım sizi kırdıysa gerçekten herkesin önünde bir kez daha özür dilerim.
sayın biravukat;
Avukatlığın meslek kurallarında 'danışma ücreti alınmadan asla konuşulmaz 'diye bir madde mi var? Bu site çok yararlı bir site sayın admini dediği gibi 'hukuk bilmeyenlere yol gösteriyor' eksik bıraktığıda şu busite 'hukukçulara hukukçu olmayanların gözünde hukuk nasıl birşey ' onu gösteriyor. fikir alış verişi tartışma hermesleğin ileri gitmesi için kaçınılmazdır. 1740 yılına kadar deniz de meydana gelen kazaların çoğunda gemilerim birbirini görmesine rağmen iki tarafında hatalı manevralar yapması sonucu göstere göstere çarpışmasına yol açıyordu, ancak 1740 ta kapalı kutu açılıp tartışma çıkınca denizcilikle hiç ilgisi olmayan bir bisiklet sürücüsü 'ben karşımda birisini görünce gidonu sağa kırarım hep gemilerde aynını yapsın her gemi kendi sağına dönsün' dedi ve ogün bugün bu kural 'denizde çatışmayı önleme tüzüğünün ana maddesi oldu 'KARŞILAŞAN GEMİLER KENDİ SANCAKLARINA DÖNER' diye şimdi bakın konu denizcilik özü KANUN bulan BİR BİSİKLETÇİ ....
Admin ne der bilmiyorum ama 2001 de 'hukuk dostları'isimli site kapatıldı gerekçesi tam açıklanmadı ama tahmin edebiliyorum.
5. maddenizde yazdığınız durum mantıklı değil kimse bu sitede 'birebir' yazmıyor. Öyle olsaydı bu form a bu kadar yanıt gelmezdi..
Eğer yanlış bilgilendirme olduğuna inandığınız bir form varsa lütfen altına sizde yazarak düzeltiniz ki hatalı olmasın bizde öğrenelim. Yukarıda açıkça dediğim gibi sırf bu formdaki yazılara bakarak kişinin hareket edeceğine inanmıyorum ben burada hukuki bir beyin cimnastiğinden söz edilebilir. Bazen yaşanmış bir olay yazılı kanun maddesinden daha yol gösterici olabilir.
Bir avukata danışmasını kimin önerdiğinin ne önemi var? avukata danışın demek kişiye nasıl zarar verebilir ki ?
yolları kesmektense yeni yol yapmak iyidir ...
saygı ve sevgilerimle...
bilmiyorum dediğim konu hakkında 2 saat eh bence dersem günlerce konuşurum
-
Sayın meslekdaşım Biravukat;
Hassasiyetinizi gayet iyi anlıyorum. Aslında sorduğunuz birçok sorunun cevabı daha önce çeşitli platformlarda verilmiş idi. (Yanıt vermedeki Gecikme için ise özür dilerim). Burada tekrar etmem bu konuda polemiğe girmemize neden olacağından pek yararlı görmüyorum. Eleştirinize eleştiri ile cevap vermemden dolayı lütfen kırılmayın.
Ayrıca yorumunuzu bana mesaj atarak dilegetirseydiniz, doğal olarak ben de mesaj yolunu kullanırdım. Site sahibi olarak amacım hukuki konu ne olursa olsun tartışmaktır. Yoksa sen haksızsın deyip konuyu kapatmak değildir. Bakın ne olursa olsun konu tartışılıyor. Çoğunluk sizinle aynı görüşte ise sitenin forum kısmını dahi kapatırız. Bu da site demokrasisinin bir sonucudur.
Saygılar, sevgiler.
https://www.hukuki.net
-
Okuduğunu anlamadan hatta belki okumadan yanıt verenlerle hiçbirşey tartışılamaz.
Site admini bir meslektaşına "geçmişte hukuk sitelerinin kapanmasına neden olan bir zihniyeti sergilemektesiniz." diye suçlayabiliyor, karşılığında sorulan sorulara kaçamak yanıtlar veriyor ve hala demokrasiden sözediyorsa üyeliğimi gönül rahatlığı ile silebilirsiniz.
Zaten silmeseniz de ben o üyeliği kullanmayacağım.
-
Bazı üyeler size yanıt vermişler. Tekrar tekrar konuları deşelemenin gereği var mı? Üyelik zorunlu olmadığı gibi üye olarak kalmak da zorunlu değil.
Size bir eleştiri yapmış isem, anlamamış isem de yanıtınız da olduğu gibi durmakta. Beni sorguya çekmenize de yorum yapmadım. Ama müsade edin de yanıt verip vermeme hakkımı da kullanayım.
Abesle iştigal etme lüksüm olmadığı için sizce kaçamak cevap olsa da cevabım bu kadardır.
Hoş şu siteyi biraz okusanız görüşümü anlar, belki de yardımcı olmaya çalışırdınız.
Üslubunuzu beğenmesem de meslekdaşımsınız, saygılarımla.
https://www.hukuki.net
-
Sayın Queenn; Forumun başlığındaki ücreti karşılığında ibaresi hoş kaçmamış, zira avukatlık mesleği icra etmek ticari bir faaliyet değildir.Meslek onur mesleğidir.Mesleğin icrasında öne çıkan unsur ise müvekkil ile vekil arasındaki güven ilişkisidir.İnternet üzerinde münhasıran bir konu teorik düzeyde tartışılabilir.Ama münhasıran mevcut bir problemin çözümünde kim olduklarını dahi bilmediğiniz (Hukukçu olduğundan dahi emin olamayacağınız) insanlardan bilgi almanız ve bu bilginin ne derece doğru olduğunu nasıl bileceksiniz?Ücreti karşılığında ibaresinin bulunmasından bence amacınız, avukatların balıklama konuya atlayacağını düşündüğünüzden sanıyorum.Ama gördüğüm kadarıyla hiçbir meslekdaşımız da meslek onurunu çiğnetmemiş.Meslektaşlarımı kutluyorum.
-
Daha önce, Avukat arıyorum. biçiminde açılan forumlara," bu sitede avukat bulamazsınız" yanıtları verilerek forumlar kapatıldı.
Site, gerek bir şeyler öğrenmek isteyen( en azından ben) gerekse yardımcı olmak isteyen arkadaşların desteği ile yürüyor.
Bir avukatın yazdıklarına katılmam, ne yazık ki mümkün değil. Daha yeni siteye girmiş ve gerek sitenin yapısı, gerekse forum kuralları için hiçbir bilgisi olmadan karar yürütmüş.
Pek çok gazete ve internet sitesinde, "hukukçunuz diyor ki" biçiminde köşeler var. Onlarla uğraşmasını tavsiye ederim.
Bizler, soru soranları yönlendirmiyoruz. Yalnızca, asgari hukuki bilgileri vermeye çalışıyoruz. Süren ya da açılacak davalar için, genellikle, bir avukata danışmasını tavsiye deiyoruz.
Bu forumların meslek kurallarına aykırı bir yönü yok. Niçin olmadığına ilişkin, Turkhukuksitesi.net adresinde, adminin, yazısını okumasını tavsiye ederim.