Cevap: E-Okul Şifresini Alıp Not Degiştirdik
Değerli kardeşim bu işi hiç yapmasanız daha iyiydi tabi bu yorum sadece benim düşüncemdir belirteyim ...ilk önce yasın 16 veya kac olursa olsun bu konuda ceza yemekten kacamazsınız sadece 18 yaş altı oldugun için hakimin taktir yetkisi yani buna (hakimin iyi niyeti) denir bu sayede az bir şekilde de olsa cezanız hafifler veya para cezasına dönüşür az ceza alırsınız demedim ama .... ayrıca bu yaptıgınız işlem bilişim hukukunda Hukuka Aykırı Olarak Bilişim Sistemine Girme veya Sistemde Kalma Suçu (m.243) ,Bilişim Sisteminin işleyişinin Engellenmesi, Bozulması, Verilerin Yok Edilmesi veya Değiştirilmesi Suçu (m.244/1-2)Kişisel Verileri Hukuka Aykırı Olarak Verme veya Ele Geçirme Suçu
(m.136) maddelerine göre yargılanırsınız tahminime göre burada hakim sizin eposta hesabınıza gelen banka hesap bilgileri ile giriş yapılmıs mı diye incelemeye alır bunun içinde bilirkişi atar kasaları incelemeye aldılar dedin ya bu kasalar inceleme için bilirkişiye gider buradan cıkan bilikişi raporu hakimlige sunulur ... okul idaresinin burada veya bilgisayar öğretmeninin burada ihmali olmaz cünkü siz öğretmen odasının pcsine yüklüyorsunuz programı son olarak okul idaresi ne verirse cezayı razı olacaksınız cünkü sucunuz büyük dua edin de bu söyeldigim maddelerden ceza yemeyin hakimi sebebinizi mutlaka hakime uygun bir dille söyleyin veeeeee mutlaka avukat tutunn Allah kolaylık versin size
Alıntı:
ayberk_08 rumuzlu üyeden alıntı
Sayın engin bey,
Bir husus hakkında soru yönetmek isterim: Ayrı ayrı HAGB kararı verilebilir mi ?
benim bildiğim: Sanık, sabıkası temiz olması şartıyla 1 defa HAGB verilir, bilgim bu yönde.
Hatta mesela şöyle olabilir:
Adam suç işler, davası devam ederken bir daha suç işler, ilk dava bitene dek 10 tane ayrı ayrı suç işler.
İlk defa HAGB verildikten sonra bir daha suç işlememelidir. Ama ilk HAGB verilene dek geçen sürede birbirinden apayrı (ama her biri HAGB ye konu olacak) 10 ayrı suç daha işlese her birinden HAGB verilebilir, 11 tane HAGB olur. Ancak sonra suç işlerse, 12 suçun hepsi muaccel olur.
O biraz karışık diye üşendiğimden ve anlaşılmaz kaygısı ile girmemiştim bu detaya.Elinize sağlık Şenol bey..
Yorumlarınız İçin Teşekkür Ederim Gelişmeleri Sizinle Paylaşcagım , Okul Sanırsam Okul Degiştirme Cezası Verecek , Peki Hukuki Süreç 3 kişi içinmi başlar yoksa bu olaya dahil olan herkes İçinmi ? Ve Okulun İhmallerini Hakime Söylemem mantıklımı ? , Ve Düzgün bir dil ile pişmanlıgımı dile getircek şekildemi konuşmalıyım ?
Hagb ile bu olaydan kurtulurum İnş Bunlarıda Cevaplarsanız Sevinirim . Ceza Alırsam Okul Hayatım Kökten Bitecektir . Para Cezası veya hagb ile kurtulma olasılıgım kaç ?
Alıntı:
Şenol Eker rumuzlu üyeden alıntı
Adam suç işler, davası devam ederken bir daha suç işler, ilk dava bitene dek 10 tane ayrı ayrı suç işler.
İlk defa HAGB verildikten sonra bir daha suç işlememelidir. Ama ilk HAGB verilene dek geçen sürede birbirinden apayrı (ama her biri HAGB ye konu olacak) 10 ayrı suç daha işlese her birinden HAGB verilebilir, 11 tane HAGB olur. Ancak sonra suç işlerse, 12 suçun hepsi muaccel olur.
Altın değerinde vermiş olduğunuz bilgi için teşekkür ederim.
Gerçekten de can alıcı bir detay....
- - - Updated - - -
Alıntı:
Şenol Eker rumuzlu üyeden alıntı
Sanırsam Sanık, Hüküm giyene kadar suçsuzdur; karinesi gereğince belirtiğiniz Hukuki işlem yapılabiliyor.
Okul Cezamız : Sadece Notu Degişenler 4 Gün Uzaklaştırma , Not degiştiren sistemi hazırlayan vs İlçe milli egitim disiplin kuruluna gönderildi
Uzaklaştırma Cezası Alan Kişilerin Velisinin imzaladı Kagıtta Yazan Suçlama :
Okul tarafından verilen belgelerde değişiklik yapmak; sahte belge düzenlemek; üzerinde değişiklik yapılmış belgeleri kullanmak veya bu belgelerin sağladığı haklardan yararlanmak ve başkalarını yararlandırmak,
--- 3 kişi Milli Egitime Gönderildi Dedi , İl mi İlçe mi dedi anlayamadım . Bizim milli egitime gönderelen kişilerin velisi okula gelip konuşmuş , Nakil cezası istemi ile gönderdik nakil cezası diye birşey varmı il - ilçe milli egitimmi verir bu cezası olay savcılıga gidermi , savcılıkla ilgili bir kelime geçmedi 1 ay olacak savcılıktan arayan vs yoktur
Bence bundan sonra savcılıga gidilmez gerek duyulmamis sadece nakil cezasi var ise okul degistirme diye tahmin edilyorum baska okulu gonderilmedir diger uye arkadaslar daha iyi bilir tabiki benim konum bilisim hukuku dostum ...
Alıntı:
HakanGence rumuzlu üyeden alıntı
Uzaklaştırma Cezası Alan Kişilerin Velisinin imzaladı Kagıtta Yazan Suçlama :
Okul tarafından verilen belgelerde değişiklik yapmak; sahte belge düzenlemek; üzerinde değişiklik yapılmış belgeleri kullanmak veya bu belgelerin sağladığı haklardan yararlanmak ve başkalarını yararlandırmak,
--- 3 kişi Milli Egitime Gönderildi Dedi , İl mi İlçe mi dedi anlayamadım . Bizim milli egitime gönderelen kişilerin velisi okula gelip konuşmuş , Nakil cezası istemi ile gönderdik nakil cezası diye birşey varmı il - ilçe milli egitimmi verir bu cezası olay savcılıga gidermi , savcılıkla ilgili bir kelime geçmedi 1 ay olacak savcılıktan arayan vs yoktur
İdari bir soruşturma yapılıyor, sonuçlandığında ilgili kişiler başka Okula zorla naklini aldırma cezası alacaklar. Böyle ceza var mı sorunuza gelirsek; Evet , böyle cezaya var, vermeye de yetkililer. Olaya bu boyutla bakarsak; Olayın akış sürecinden de anlaşılacağı üzere Savcılığa, şimdilik intikal etmemiş gözüküyor.
Yorumunuz İcin Tesekkurler , Nakil Cezasi = Okul Degistirme cezasi , peki bu ceza sicile isleme ve silinme ihtimalleri varmi Ve arastirdigima gore bu cezayi sadece ilce milli egitim bakani verebilmeye yetkiliymis okulun yetkisi olmadigi icin oraya sevk etmisler nakil cezasi aldigim takdirde sicil durumum nolur , sanirsam olay savciligia duyurulmadi Ama flash diski! Vs okulda savciliga vs verdik diyorlar 1 ay olcak arayan kimse yoktur ?