-
Öncelikle bağlantı problemi nedeniyle anlamsız olduğunu farkedip düzeltemediğim ilk ileti için özür dilerim. Evli kadınlar bekarlara göre çabuk ölür. Ama evli erkeklerle evli kadınları karşılaştırısak tabii ki evli erkekler çabuk ölür. Nedeni gayet basittir. Kadınlar gün yüzü görmeden ölüp gitmemek için kocaları ölünceye kadar hayatta kalmaya çalışır. Sonra artık üçgün mü beş yılmı bilemem allaha bu günleride gördük çok şükür diye niyaz ederek, eğer anlamlı bir miras bıraktılarsa rahmetliyi arasıra hayırla anarak kalan kısa ömürlerini bahtiyar geçirir. Okadarda olsun artık değil mi ama.. Yıllar süren eziyetin bir mükafatı olmalı...
-
Erkekler duygularını gizlerler, duygusal olmak onlar için çok da hoş bir özellik değilidir, erkek adam ağlamaz denmiş ya bi kere...
Kadınlar sorunlarını, sıkıntılarını ve duygularını gizlemezler, genelde kendilerine yakın hissettikleri eşine, dostuna içini bi güzel dökerek hıçkıra hıçkıra ağlayarak deşarj olurlar, hayata yeniden tutunurlar...
Paylaşmayan, duyguları ile içinde kavga eden, ağlayamayan erkeğin erken ölmesi de gayet doğal sanırım, beden bi yerde iflas ediyor.
Ha bekar erkek evli erkeklere göre neden erken ölüyor onu ben de bilemiyorum, acaba evli erkek hayatı, her şeyi paylaşacak biri ile birlikte yaşadığından olabilir mi ?
-
En kısa yanıtımı yazıyorum...
Hadi oradan.....
-
Sayın Fulya;
Ne de güzel özetlemiş doğal gerçeği... Tebrik ve teşekkürler gerçeği cinsel ayırım gözetmeksizin Fulya gibi görenlere... (bu arada Dilek hanımı da ihmal etmeden...)
-
Yapılan araştırmanın genel olarak doğruyu yansıttığı kanaatindeyim.Ancak istisnai olarak eşini erken mezara yollayarak dünya meşakket ve sıkıntılarından bir an önce kurtulmasını sağlayan erkek veya kadın eşler de yok değil.Evlilik daha çok gelecek adına içinde umut taşıyan ve paylaşmayı seven ve de bu duygularını faha aktif halde görmek isteyen insanların işi.(Bekarlar umutsuz veya paylaşmayı sevmez demek istemiyorum.Evli olduğu halde hiç bu duygulardan nasibini almamışların olacağı gibi hiç evlenmemiş , boşanmış veya dul kalmış olanlardan da bu duyguları maksimum seviyede içinde bulundurunlar olmuş ve olacaktır.) Umut ve paylaşım ise çoğaltıcı bir etkiye sahip.Bu açıdan ömürlerini umutla birleştiren veya yaşamlarını paylaşan insanların ömürlerinin daha uzun olacağı normal olsa gerek.Bir de tabiki önemli olan uzun yaşamış olmak değil az zamanda çok işler yapmış olmak ve sonra geleceklere iyilike hatırlanacak bir şeyler bırakmış olmak.
Saygılarımla
-
Eskilerin bir lafı vardır: Bir erkek hem evli hem de haklı olamaz diye. Ben evlendiğimde muhtemelen bundan ölürüm:)