Cevap: Adalet suçu suçluyu değil, adalet sonuna kadar masumiyeti aramaktır.
Erdoğan bey, nasıl bir yol yöntem izlemeliyiz , dediğim gibi gerçek adalet yerini bulsun, herkes ettiginin cezasını çeksin.
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
Bu olay ne zaman oldu, mahkeme ne zaman sonuçlandı, temyizden ne zaman döndü?
Alıntı:
Hakkarili Arzuhalci rumuzlu üyeden alıntı
Öncelikle konu başlığı bana göre saçma olmuş. Adalet suçu ve suçluyu arar, bulur, cezalandırır. Suçsuzu, masumu da korur.
Başlık bir yana anlattığınız konuyu anlayabilmek de bir hayli zor. Olay artık savcılıktan çıkmış yargılam başlamış herhalde. Eğer böyle ise savcılıktan ne istiyorsunuz artık? Kardeşiniz tutuklu yargılanıyor herhalde. Eğer masum ise bu ortaya çıkar merak etmeyin.
Olay savcılıktan çıkmış mahkemeye intikal edilmiş dolayısıyla savcılıkla değil mahkemede hakkınızı isteyeceksiniz
Alıntı:
Engin Ünalmış rumuzlu üyeden alıntı
Yani gasp suçlamasıyla tutuklu yargılanıyor ancak, kavgayı bırakıp kavga edenlerden birinin telefonunu alıp kaçan arkadaşına ayıp olmasın diye suçu üstleniyor/arkadaşını ele vermiyor(ceza evinde suçsuz yere tutuklu olmasına rağmen).Sonra savcılık aşaması, yargılanma aşamaları(bu aylar kimi zaman temyiz de olursa yıllar sürebiliyor) hepsinden sonra 10 yılı kesinleşince olayı sıfırdan alalım diyor ve bambaşka bir anlatım ve hiç ortada olmayan yeni şahitlerle ortaya çıkıyor.Ben olayın doğruluğu veya yanlışlığıyla ilgilenmiyorum.Gerçekte ne olduğunu da bilmiyorum.Dediğim gibi siz yakını olarak yardımcı olma çabasındasınız ve size bu konuda saygımız ve anlayışımız sonsuz.Ancak bunu inandırabileceğiniz bir savcı/hakim olduğunu sanmıyorum.Dediğim gibi bu noktadan sonra yatarı nedir, cezaevi şartları nasıl en makul hale getirilir bunlara çabalamak daha mantıklı gözüküyor.Tekrar geçmiş olsun.
Dediğiniz gibi sulh ceza hakimliği de red verdi, bana telefon numaranızı yyazabilrmsiniz, bu konuyla ilgili bir kaç soru sormak istiyorum, avukat arkadaşlar vaad ediyor, kimse gerçekçi davranmıyor,
olayda eşyalarının gasp edildiğini kişilerin tüm istekleri yapıldı, tüm zararları tarafımızca karşılandı.
olayı yapan kişi dışarda rahatça dolaşıyor,
benim yakınımda , kendi yaptığı hatasının adam olmayan bir adamı savunduğu için boşyere yatıyor.
Lütfen yol gösterin,
Burası bir paylaşım forumu ve sorularınızı buradan sormalısınız ki verilen cevaptan bundan yıllar sonra bile bu sayfaya ulaşan benzer durum başına gelen başkaları da faydalanabilsin.Avukatlar elbette böyle bir durum için öngörülerde bulunacak kimse size garanti veremez yada olmayacak işe olur deyip umut tacirliği yapamaz o zaman yanlış davranmış olurlar.Bence tüm cevapları baştan sonra (beğenin-beğenmeyin) bir daha okuyun gene aklınızda yeni bir şey varsa buradan yazın ama cevabını aldığınız soruları tekrar tekrar yeniden yazmak ne size ne bize ne foruma katkı sağlar.Bilen ön görüsü olan eminim yardımcı olacaktır.
Yıllardır forum siteleri blogları takip ederim. Hukuki Net'te 4.yılım ve ilk kez bir forum sitesinde bir yazıyı olayı okurken hakikaten yoruldum. Hatta aralarda sinirlendim. Allah avukatlara sabırlar versin. Dışardan sanki çok kolaymış gibi görünen mesleğin en zor tarafı sanırım "laf anlatabilmek" Allah kolaylık versin.