-
MERHABALAR şiddetli geçimsizlikten açmış olduğum boşanma davam 1,5 yıldır sürmekte eşimin tanıkları mahkeme günü tanıklık için gelmedi eşim davayı uzatmak için uğraşıyor mahkemede polisle getirilmesine karar verildi şimdi olacak olan davamda eşimin tanıkları polis ile gelmez ise mahkeme celseler uzayıp dururmu yoksa hakim karar verirmi yada tanıklarının 1'i gelse diğerlerini getirmez ise olacak olan mahkemede dava nasıl seyreder
son olarak merak ettiğim dava sonunda karşı taraf itiraz ettiğinde yarıtaya mı gidiyor boşanmaya karar verildi diyelim tazminat hükmedilmedi karşı taraf tazminatla olan kısma itiraz etse boşanma kararıda mı incelenip bozulabiliyor itiraz edilen kısımmı bozulup onanıyor yoksa hepsimi verececeğniz cevaplara çok ihtiyacım var yardımcı olursanız sevinirim.5 gün sonra mahkemem var verceğiniz bilgilere çok ihtiyacım var bilgilendirirseniz sevinirim
-
Of ya... Buna benzer forumları okudukça içim sıkılıyor. Hukukçular da bunları okuyor, biliyor ve bazen müvekkillerinin isteği doğrultusunda uyguluyor da üstelik. Ne demek davayı uzatmak..? Buna HUKUK SİSTEMİ neden müsaade ediyor?
İnsanlar birbirine eziyet etmek için Mahkemeleri kullanmamalı. Mahkemeler buna alet olmamalı. "Bak bana bu parayı vermezsen seni bu kadar sene süründürürüm" veya "Benden boşanmak mı istiyorsun? Bu kadar kolay değil. Mahkemeleri uzatırım. Seni rezil ederim." gibi söylemler ile ifade edilen gizli gerçek ne? ADLİ SİSTEMİN İŞLEYİŞ MEKANİZMASI benden yana diyor kişiler.
Evet üstelik de öyleeee.
Hukukçuların, hukuk platformlarının, baroların el birliği ederek bu sistemi değiştirmeleri gerekiyor. Hem de acilen.
Adli sistem RANT aracı haline getirilmemeli.
-
(ilk kez yazistigim icin hatalarim olursa simdiden ilgilenenlerden özür dilerim.)
Merhabalar;
1.Tedbir nafakasinin, elde edilen maasla bir orantisi varmidir? Bunu sunun için soruyorum:ben 800 ytl maaş aliyorum hakim 400 ytl nafaka bağladi , bu cok degilmi? benim bu miktari düsürebilmem icin ne yapmam lazim? kulaktan dolma duydugum maasımın 1/4 ünden fazlasını alamayacaklaridir, bu acaba dogrumu?
2.Hakimin bana ödemem için belirlediği 25.000 ytl tazminati benim ödeyebilecek ne mal varlıgım nede baska bir kaynagim var bu miktarı benden nasıl alabilirler?
3.Bir de su var , ben mahkemenin yapıldığı ilde oturmadigim için henüz bana teblig edilemedi, karar cıkalı neredeyse 1 ay olmus, adresim ayni olmasina ragmen bu kararin tebligi bu kadar gecikirmi?
-
sayın memekli benim davamda nafaka olarak maaşımın 4 te biri bağlandı ama galiba değişiyor yani hakimin taktiri ben avukat olmadığım için yorum yapamayacğım bende soruma cevap bekliyorum ama henüz bir cevap alamadım sayın avukatlar yardımcı olacaktır umarım sorununuz çözülür iyi günler
-
Tanıklar gelene kadar duruşmalar ertelenir ama endişe etmeyiniz zorla getirmelerde çok fazla sorun çıkmamaktadır. Kaldı ki hakim davayı uzatma gayesini tespit ettiğinde birtakım önlemler alabilir, ikaz edebilir.
Dava sonunda verilen karar temyiz edilirse dosya Yargıtay'a gidiyor ve temyiz incelemesinden geçiyor. Uygulamada, dosya Yargıtay'a gönderilmeden kararın boşanma yönünden kesinleşmesi talep edilirse genellikle talep kabul ediliyor ve boşanma kesinleşiyor,ancak dosya Yargıtay'a gitmiş ise talep reddediliyor.
-
SAYIN AV.DİLEK KUZULU vermiş olduğunuz cveap için yardımcı olduğunuz için çok teşekkür ederim.yazdıklarınızdan doğrumu anladım acaba eğerki hakim boşanmaya karar verirse tazminat vs. karşı taraf yani eşim tazminata veya nafakaya itiraz etti temyize göndrmek istedi boşanmayla ilgili kısmın kesinleşmesi için talepte bulunduk boşanma kesinleşti diğer konular tazminat nafaka temyize gidiyor boşanma kesinleşmiş oluyor doğrumu anladım öğrenmek istediğim bir konu daha var eşimin tanıkları inşallah gelir bu mah de eşimin tanıklarıda beni,m için iyi şeyler söylemeyecklerdir anlaşamdığımızı onlarda söyleyeceklerdir bu şekilde olduğunda hakim boşanmaya karar verdiğinde eşim boşanmayada itiraz ettiğinde kötü niyet olmuyormu hem kötüleyeceksin hemde boşanmak istemediğini söyleyeceksin bu ters olmuyormu? karşı ataraf yüklü miktarda tazminat talep ediyor bir yandanda süründüreceğim diyor bunu bu yüzden sordum eğerki kusurlu çıkar isem (inşallah öyle birşey olmayacak) tazminat olayı olursa istediği rakam olmazsa temyize göndercektir yada boşanmak istemiyorum diyecektir ama bir yandanda beni kötülüyor bu hukuki olarak bana göre ters geliyor kanunları hukuk olarak bilmiyorum bu yüzden soruyorum tekrar vermiş olduğunuz cevaplardan dolayı size minnettarım çok teşekkür ederim hayatınızda her zamam mutlu olursunuz umarım.saygılarımla
-
Evet doğru anlamışsınız ancak boşanma kararının her iki tarafça da temyiz konusu yapılmamalı ve yukarıda belirttiğim hususlar da değerlendirilmelidir.
Lütfen bir avukata vekalet vererek profesyonel yardım alınız, olayı bu şekilde değerlendirmek ve çözüm üretmek takdir edersiniz ki çok sağlıklı olmayacağı gibi etik de değildir.
-
Sn. Av. Dilek Kuzulu Yuksel
"Uygulamada, dosya Yargıtay'a gönderilmeden kararın boşanma yönünden kesinleşmesi talep edilirse genellikle talep kabul ediliyor ve boşanma kesinleşiyor,ancak dosya Yargıtay'a gitmiş ise talep reddediliyor."
Yanlis anlamis olmamak icin tekrar teyidinizi almak isterim.
Hakim bosanmaya karar verdi. Gerekceli karar taraflara teblig edildi ve su an yargitay muracaati icin 15 gunluk sure devam ediyor. Henuz taraflardan muracaat yapilmadi. Bu surecte verilen bosanma kararini taraflardan biri yani ben gidip te kararin bosanma yonunden onanmasini talep edebilirmiyim? Ve bu talebim kalem tarafindan kabul edilmek durumunda mi? Yoksa iki tarafinda ortak hareketle-ki bu bizde imkansiz- kararin bosanma yonunden onanmasini talep etmesi mi gerekiyor?
Iyi calismalar dilerim.
-
Sayın Daren evet siz de doğru anlamışsınız ancak uygulamada farklı durumlarla karşı karşıya kalabilirsiniz bunu da belirtmekte fayda var. Çoğu hakim kesinleştirme talebini -dosya henüz Yargıtay'a gönderilmedi ise inceleyerek- tarafların her ikisi de boşanma kararını temyiz konusu yapmamış ise kabul etmekte ve sadece boşanma yönünden kararı kesinleştirmektedir; dosya gönderilmişse talep reddedilmektedir. Bazı hakimlerce ise hiçbir surette kabul edilmemektedir. Uygulamada bazı farklılıklarla karşı karşıya kalabiliyoruz maalesef...
-
Sn. Av. Dilek Kuzulu Yuksel,
Bu konu hakkinda az once mahkeme kalem muduru ile yaptigim gorumeye istinaden Hakimin verdigi karar (Gerekceli karar) taraflara tebliginden itibaren 15 gunluk temyiz suresi bitmeden hic bir sekilde bosanma yonunden onanmiyormus. Bundan sonraki surecte zaten taraflarin ikiside temyize gitmezse malum karar tamamiyle onaniyor. Ancak taraflardan biri bosanma maddesi disindaki diger maddeler icin temyize (Yargitay'a) giderse, yerel mahkeme bosanma maddesi icin bir itiraz olmamasina ragmen bosanma kararini onamiyor. Dosya Yargitaydan geldikten sonra yargitay itiraz maddelerini onamissa zaten sorun kalmiyor ama yargitay itiraz maddelerini tamamini veya kismen bozduysa o maddelerden dolayi yerel mahkemede durusma olmasini beklemeden iste o zaman BOSANMA kararinin onanmasi gerceklesebilirmis.
Bu durumda ilk etapta 15 gunluk surenin dolmasini beklemekten baska care yok gibi gozukuyor.
Sn. Yuksel, aldigim bilgiler dogrultusunda yukarida yazdiklarim asla ukalalik olarak algilanmasin. Zorlu bir surecten sonra henuz daha bosanma karari onanmamis bir bekar olmam da en buyuk etken avukatimdir, hepinize ve mesleginize olan saygim da sonsuzdur.
Saygilarimla.
Daren