Cevap: İcra takibindeki kredi hakkında yardımcı olabilir misiniz ?
Neye dayanarak, hangi kanuna göre dalgamı geçiyorsunuz diyorsunuz.
İmza atılmayan hangi kredi sözleşmesi geçerlidir? Hangi sözleşmeye dayanarak icra takibi başlatılmış.
Bunlardanda geçtim, adama issizken kredi kullandırılmış üstelik imza attırılmamış.
Banka kanun ve yönetmeliklerinde söylediğiniz gibi bir hikaye kurgulanmamış.
Yazdıklarımıda anlamadığınız belli. Krediyi kullanan ve kullandıranlar müteselsilen sorumlu diye zaten bir önceki yorumumda belirttim.
Cevap: İcra takibindeki kredi hakkında yardımcı olabilir misiniz ?
Zaten banka ilamsız olarak icrayı başlatmış. Bugün icra dairesine gidip dosyamı gördüm. Her hangi bir senet veya sözleşmeye imzam olmadığı için bu şekilde icrayı başlatmış.
Alıntı:
damiler rumuzlu üyeden alıntı
T.C.
YARGITAY
4. HUKUK DAİRESİ
E. 2004/13151
K. 2005/8182
T. 14.7.2005
• USULSÜZ KREDİ KULLANDIRILMASI ( Banka'nın Zarara Uğramasına Yol Açtıkları - Kusurlu Eylemleri İle Davacının Zarara Uğramasına Yol Açan Davalılar Kredi Kullanan Üreticilerle Birlikte Davacının Uğradığı Zarardan Müteselsilen Sorumlu Oldukları )
• BANKA'NIN ZARARA UĞRAMASI ( Usulsüz Kredi Kullandırılması - Kusurlu Eylemleri İle Davacının Zarara Uğramasına Yol Açan Davalılar Kredi Kullanan Üreticilerle Birlikte Davacının Uğradığı Zarardan Müteselsilen Sorumlu Oldukları )
• KREDİ KULLANIMI ( İlk Defa Başvuranlara da Zirai Kredi Verdikleri Bu Kredilerin Bir Kısmının Geri Dönmediği ve Böylece Davacının Zarara Uğradığı - Davalılar Kredi Kullanan Üreticilerle Birlikte Davacının Uğradığı Zarardan Müteselsilen Sorumlu Oldukları )
818/m.43,44,50
Kusurlu eylemleri ile davacının zarara uğramasına yol açan davalılar kredi kullanan üreticilerle birlikte davacının uğradığı zarardan müteselsilen sorumludurlar.
Senin sorumlu olduğun kadar, issizken sana kredi kullandıranlarda borçtan sorumludur.
Üstelik ıslak imza yok demişsin. İmzasız bir sözleşme geçersizdir. icra takibine imza atmadım diyerekde basvuruda bulunabilirsin. Bilirkişi raporunda sözleşmeyi inceleyecek ve eğer sözleşmede imza yoksa alacak verecekde bişey yoktur. Süreyi geçirme.
İmzan olmadığı için bir avukat desteği ile kolayca kurtulabilirsin diye düşünüyorum.
Bu konuyu bir kaç avukata sordum ama sonuçta krediyi kullandığımı söylediler. Bir şey çıkmayacağını belirttiler.
Burada amacım suçlu tarafı bulmak değil çözüm yolları üretmekti. Bu saatten sonra suçlu ben veya banka olması ödenecek miktarda azalma gibi bir getirisi olmadıktan sonra bir anlamı yok.