Cevap: Savcılık dava açar mı
ayberk_08 hocam.Anlattıklarınızdan benim bir avukat tutmam gerektiği kanısına verdim.Açıkcası benim amacım 85 lira değil.Benim amacım çocuğun babasının bana ve anneanneme karşı yaptığı saygısızlığının cezasını çekmesi ve oğlunun suçluluğunu anlaması.İnanın adam biraz yapıcı olsa ya durumumuz yok yada ne bileyim yapmış bir cahillik affet dese tamam der geçerim. Ama hakaretler , tehditler bağarmalar...Yavuz hırsız bu sefer inşallah cezasını çekecek.Bilgisi olan varsa avukat masrafım en üst limit olarak ne kadar olur.Teşekkür ederim....
Alıntı:
alexdesoza rumuzlu üyeden alıntı
ayberk_08 hocam.Anlattıklarınızdan benim bir avukat tutmam gerektiği kanısına verdim.Açıkcası benim amacım 85 lira değil.Benim amacım çocuğun babasının bana ve anneanneme karşı yaptığı saygısızlığının cezasını çekmesi ve oğlunun suçluluğunu anlaması.İnanın adam biraz yapıcı olsa ya durumumuz yok yada ne bileyim yapmış bir cahillik affet dese tamam der geçerim. Ama hakaretler , tehditler bağarmalar...Yavuz hırsız bu sefer inşallah cezasını çekecek.Bilgisi olan varsa avukat masrafım en üst limit olarak ne kadar olur.Teşekkür ederim....
Bulunduğunuz bölgeye göre avukatlık ücretleri çok değişir.
Örneğin bizim ilçede avukatlar baronun belirlediği asgari ücretlerden %25 veya %10 fazlası talep edilmektedir...
SİZ önce savcılık makamına güzel bir dilekçe ,kanıtlarında ek yaparak ve ifadelerinizi düzgün vermek suretiyle gerekli müracaatı yapınız.
ÖNERİM;
sağlam/iyi bir avukata vekalet (yani avukatı tutarak) vererek rahatınıza bakmanızı öneririm.
Tabiki avukattan hukuki işlemler hakkında bilgi alınız ve bu yere paylaşmanızıda tekrardan rica ederim.
kesinlikle paylaşacağım bilgilendirdiğiniz için çok teşekkür ederim.
Teşekkürler Ayberk Bey,
Umarım yakınan üye sonuç hakkında bizi de bilgilendirir. Pekçok yeni üyemiz buradan bilgi edindikten sonra bir daha uğramamaktadır. Umarım tersi olur bu sefer.:)
Olaya en uygun madde 163/2 gibi görünmekte ise de somut olayın oluş şekline göre başka maddelerin de birlikte uygulanabilmesi mümkündür.
Örneğin anneanneye çocuk rica etti ve bir arkadaşı ile birkaç dakika konuşmak için izin istedi. Anneanne de kendi rızası ile telefonu verdi. Ancak çocuk bu konuşma ile yetinmeyerek çok masraflı işler yaptı. Bu durumda 155. maddede tanımlanan suç oluşur.
Bir başka örnek;
Anneanne telefonu ortalıkta bıraktı, çocuk ta farkettirmeden aldı oyunu yükledi. Sonra evine gidip teslim etti. Bu durumda 163/2 ile birlikte 146. maddede tanımlanan suçlar birlikte oluşacaktır.
Son bir örnek;
Anneanne komsusuna gitti telefonu orada unuttu. Çocuk okuldan eve geldiğinde evde yabancı bir telefon gördü aldı ve oyunu yükledi. Bu durumun da 160. ve 163/2. maddede tanımlanan suç tiplerine uyduğunu düşünmekteyim.
Cevap: nasıl hareket etmem gerekiyor lütfen yardım
Savcılığa verebilirsiniz o halde.