Bir duruşmanın azami süresi nedir?
Printable View
Bir duruşmanın azami süresi nedir?
Duruşma için azami bir süre olduğunu sanmıyorum. Çok uzun da olabilir çok kısa da. Ama düşündüğünüzden kısa olacağına emin olabilirsiniz. Hep öyle mi olur bilmem ama, ilk duruşma adın ne soyadın ne ile (kimlik tespiti) geçmişti.
Bu ikinci duruşma olacak, ilk duruşmaya katılamadık,o yüzden ertelendi. İkinci duruşmaya katılacağız. Aslında İstanbul Anadolu Adliyesinde ağacın kökü ama bizim istanbulla bağımız yok. Gaziantepde okuyoruz. O yüzden adliyeye dilekçe vermiştik mahkeme duruşma ifademizin burada alınması için. Ama mahkemeye 10 gün var hala tebligat gelmedi aylardır bekledik. Bu duruşmaya da zor şartlarda katılacağız,artık canımız daha da sıkılmasın hakim bizi bir görsün diye. Bu duruşmada herşeyin tatlıya bağlanabilme durumun açığa çıkabilmesi olasılığı nedir? Uzatırlarsa daha önceden vermiş olduğum dilekçe geçerli sayılmaya devam eder mi? Çünkü İstanbul'da ilk duruşma tarihinde orada olmamamızın sorun teşkil etmesini önleyen o dilekçenin hakimin dosyasına çoktan işlenmiş olmasıydı. Bu duruşmada istanbul'da katılmamızın karar mahkemesi olmasında etkisi olur mu?
Sayın Sorankişi Kardeşim,
Ben avukat değim. Burada yakınan pekçok kişiye de avukat tutmak size kalmış diye cevap veririm. Ancak sizin davanız öyle sıradan bir dava değil ve size mutlaka ama mutlaka bir avukat tutmanızı öneriyorum. HAGB verileceğine de mutlak gözüyle bakmıyorum çünkü. Avukat tutmak yine de size kalmış tabi. Bu konuda kimse sizi zorlayamaz.
Dilekçeyi nereye, ne şekilde vermiştiniz? Doğru olan, bulunduğunuz yer adliyesi aracılığı ile esas adliyesine göndermektir.
Doğru düşünmüşsünüz; kararı verecek olan hakimin sizi görmesinde büyük yarar vardır. Bu nedenle mahkemeye mutlaka gidin. Avukat tutsanız bile mutlaka gidin.
Herşeyin tatlıya balanabilmesi ihtimali yok gibi. Karşı taraf şikayetten tamamen vazgeçse bile sadece hakaret davası düşer. Şantaj, suçu takibi şikayete bağlı olmadığından düşmez. Özel hayatın gizliliğine ihlal suçu ise değişiklik gösterebilir.
İkinci iletinizde (4 nolu ileti) yazdığınız şekilde sübut bulur ise ki öyle görünüyor, bunun da takibi şikayete bağlı olmadığından düşmez. (139. maddeye bakın)
Bulunduğum ildeki adliyenin kalem müdürlüğünden gönderdim tabi ki. Bu mahkeme dahilinde kararın beraat olmasını ben de beklemiyorum zaten. Delilim olsaydı eğer karşı tarafa karşı üstün olurdum. Şu an bu durum altında ezilmemin tek nedeni açıkgözlülük edip delil tutmamam oldu. Ama ben de delillerin toplanması için ayrı bir süreç başlattırıp hem büyük bir masrafa hem de bu meselenin daha da uzayıp canımın sıkılmasını istemiyorum. Avukat tutmak için yeterli imkanım olsa zaten avukat tutmaktan önce yapabileceğim birçok seçeneğim var. Karşı tarafa mahkeme kararı öncesi karakol ifadesinde uzlaşmaya gitme talebinde bulunduk.Ama kabul etmedi, karşı taraf fotoğrafların gönderilmeyeceğinden emin olmak istediği için iş bu aşamaya kadar vardı. Ama zaten o sadece bir göz korkutmaydı.Diyeceksiniz ki bu işler sizin düşünceniz doğrultusunda işlemiyor,haklısınız. Ben bütün içtenliğimle durumu mahkemede izah edeceğim. Takdir artık hakim hanımın/beyin. Biz devlet düşmanı ya da vatan haini insanlar değiliz. Sadece bir kişiyle sorunlar yaşadık. Beni hapse mahkum etseler bir işlerine yaramaz ki. Ben okuyan okulum dışında parttime çalışan bir genç bireyim. Zaten potansiyel suçlu profili çizebilecek bir yapıya sahip değilim. Hani bir hırsızlık yapar kişi,eninde sonunda yakalanacağını bilir bunu göze alır. Ben iki kişi arasındaki konuların bu kadar abartılıp buralara kadar intikal edebileceğini aklıma bile getirmedim. Sırf bu şekilde düşündüğüm için çok fazla aşırıya da kaçmadım. Bilmiyorum beklenmedik bir anda bütün herşey geçti gitti derken başımıza geldi bu durum.
Mahkeme Beraatle Sonuç Buldu,çok kısa sürdü. Teşekkürler.
Geçmiş olsun, Buraya sonucu bildirdiğiniz için ayrıca teşekkürler. Bu, daha sonra bu konunu okuyacak olanların çok işine yarayacaktır. Üyeler çoğu zaman olay sonuçlandıktan sonra artık ihtiyacı kalmadığından buraya uğramıyorlar.
Arkadaşlar kimseye hakaret etmeyin, şantajda bulunmayın. Bu biraz korkaklık,erkekliğe sığmaz gibi geliyor ama savcılığa şikayet edin. Emin olun karşı taraf hiç ceza almayacak bile olsa ona o korku yetiyor ve doğru yolu buluyor.