Cevap: Aracımı sattım devri bende paramı alamıyorum
Supheli ismi verilmediginde de bu suc olusabilir.
Resmi belgenin düzenlenmesinde yalan beyan
MADDE 206 – (1) Bir resmi belgeyi düzenlemek yetkisine sahip olan kamu görevlisine yalan beyanda bulunan kişi, üç aydan iki yıla kadar hapis veya adlî para cezası ile cezalandırılır.
Alıntı:
Av.Abdullah Murat Koruk rumuzlu üyeden alıntı
alacak davasi acilip aracin kaydina tedbir talep edilip daha sonra alinacak olan mahkeme ilamini icraya koyarak yakalama talep edilmesi gerekir.
arabayı alan taraf NOTERDEN ÜZERİNE GEÇİRMEDİ bu boyutuyla alacak talebinde bulunmak doğru olur mu ?
- - - Updated - - -
Alıntı:
Supheli ismi verilmediginde de bu suc olusabilir.
Resmi belgenin düzenlenmesinde yalan beyan
MADDE 206 – (1) Bir resmi belgeyi düzenlemek yetkisine sahip olan kamu görevlisine yalan beyanda bulunan kişi, üç aydan iki yıla kadar hapis veya adlî para cezası ile cezalandırılır.
teknik detayları avukat olarak siz biliyorsunuz.
bu yüzden beyanınız benim için kesindir.
sebepsiz zenginlesme soz konusu. para verilmis ancak devri yapilmadigindan ortada sebepsiz zenginlesme nedeniyle alacak davasi acilmasi durumu mevcuttur.
para verilmedi sadece sonradan verilecek diye sözleşme tarif edilen senetler imzaladı.(araba resmi yoldan muhatap devir olması kaydıyla )
arabayı muhatap alıp gitti...(devir yapmadan )
SAYGILARIMI SUNARIM
icra hukukunun kullanilmasi daha guvenilir bir yol olur. Baska birisinin araci satana haciz yapip icra dairesinden yakalama talep etmesi. ancak kisinin anlatiminda bir celiski var zira hicbir galeri bir araci noter devri yapmadan almaz. resmi kaitta da hala malik olarak o gorundugunden devir gerceklestirilmez.
Alıntı:
icra hukukunun kullanilmasi daha guvenilir bir yol olur. Baska birisinin araci satana haciz yapip icra dairesinden yakalama talep etmesi. ancak kisinin anlatiminda bir celiski var zira hicbir galeri bir araci noter devri yapmadan almaz. resmi kaitta da hala malik olarak o gorundugunden devir gerceklestirilmez.
ORTADA tutarsızlık olduğunu daha önceki cevap yazımda beyan ettim.
arabanın sahibi olana icra takibi yapmak(göstermelik ) arabayı bu yol ile yakalaması detaylı daha önceki cevap yazımda izah ettim.
ben sadece ceza hukukunun bu amaclarla kullanilmasinin sakincalarina dikkat cekmek istedim. icra konusunda yazdiklarinizi gormustum. tasdik etmek amacli yazdim tekrar.
Alıntı:
ben sadece ceza hukukunun bu amaclarla kullanilmasinin sakincalarina dikkat cekmek istedim. icra konusunda yazdiklarinizi gormustum. tasdik etmek amacli yazdim tekrar.
ceza hukuk boyutuyla iftira olacağı için uyarız ve icra konusunda tarafımı onaylayan yazılar için teşekkür ederim.
- - - Updated - - -
İCRA HUKUK İLE ARABAYI ALMAK DAHA SAĞLAM, MANTIKLIDIR.
arabayı alanla hiç bir şekilde muhatap olmadan arabanızı rahatlıkla alırsınız.
arabanın devrini üzerinde bulunduran bireye güvendiği bir tanıdığı 200 veya 350 tl icra takibi yapar ve sonra devrini üzerinde bulunduran bireyin arabasına haciz koyulması talep ettiği vakit araba yakalandıktan sonra alacaklı görünen birey alacağından vazgeçerek arabanıza kavuşursunuz .
HEMDE ARABAYI ALAN TARAFLA HİÇ BİR BİÇİMDE MUHATAP OLMADAN :)
NOT:bu yöntemle herhangi bir hukuki risk yoktur.
Araba satisi ancak noterden yapilir yasal olarak, aksi durumda hersey muallakta kaliyir buradxa oldugu gibi. Ceza hukukuna giren hiçbir husus yok denildigi gibi hersey borçlar kanununa tabi. Ben senetlerin icraya konulabilir olduğunu düşünüyorum dolayisiyla velev ki arac bir sekilde karsi taraftan alindi, o zaman karsi tarafin da bir alacak davası acma hakki dogabilir neticede henuz ödenmemiste olsa ortada senet var ve faiz işliyor.
Sn. ayberk_08 öncelikle forumumuza son zamanlarda yaptığınız katılımlardan dolayı memnuniyetimi dile getirerek sözlerime başlayım.Ancak dikkat ettiğim bir şey var ve sizi acizane uyarmak istedim.Yazdıklarınız ve yönlendirmeleriniz genelde teorikte kalan hukuki paylaşımlar.
Bir defa sözleşme yapılan kişi ayrı aracın sahibi ayrı.Özel bir ibare yoksa gene bir kaç üyenin de dediği gibi buz gibi bu senetler icraya konu olabilir.Teorik olarak yaklaşırsak senetler araç satışına binayen alındı araç noter satışı yapılmadı o zaman senetler geçersizdir mantığınızı gene geçerli bulmam.Ayrıca olayın tamamen burada anlatılan gibi harfi harfine gerçekleştiğini de elbette bilemeyiz ki bu da bizi benzer durumlarda mantık süzgecinden geçirerek yorum yapmaya iter.
Bir de benzer durumlara şahit oldunuz mu bilmiyorum ancak ''arabayı alanla hiç bir şekilde muhatap olmadan arabanızı rahatlıkla alırsınız'' olayı da bana olacak gibi gelmiyor.Şu anda ülkede ciddi suçlardan 200bin kişi aranıyor ve bazıları yıllardır.Gene onbinlerce araç hele hele küçük şehirlerdeyse yıllarca yakalamalı dolanıp(gene suça karıştığı, çalındığı, haciz geldiği, kayıp olduğu vs. için) durabiliyor.Böyle basit bir size göre hacze bile gidilemeyecek bir alacaktan aracın fellik fellik aranıp yakalanması yakın zamanda söz konusu değil.Birilerinin bu aracı aramaya başlaması bile ihtimal 1 seneye yakın sürecek.Bu yüzden aracı kolayca alıverirsiniz demek bana rasyonel gelmiyor.
Bununla beraber heyecanlı ve paylaşımcı tavrınız forumumuz da daima görmek istediğimiz yaklaşımlardan.Zaten burada farklı fikirler daima olacak ve olmalı.İyi forumlar..