Cevap: İkinci el ürün Mesafeli Satış sözleşmesi
Alıntı:
Şenol Eker rumuzlu üyeden alıntı
Ben olsam bir avukatla takip ettirir, ona mahkeme masrafı avukat ücreti faiz bindirirdim. Ondan alacağım parayı avukata vereceğimi nasılsa o bilmeyecek :)
hocam avukat ne yapması lazım ? tanıdığım var zaten savcılığa dilekçe yazarken onun yardımını aldım. şimdi ondan ne yapmasını istiyim ? avukat ücreti masrafı nasıl yansıtılır ? olmadı avukata para kazandırıyım..
Tanıdığınızla konuşabilirsiniz. Eğer davayı avukat aracılığı ile takip ederseniz, haklı çıkmanız durumunda mahkeme büyük oranda avukatlık ücretine de karar verecektir.
Alıntı:
Tanıdığınızla konuşabilirsiniz. Eğer davayı avukat aracılığı ile takip ederseniz, haklı çıkmanız durumunda mahkeme büyük oranda avukatlık ücretine de karar verecektir.
sorayım o zaman avukata ama ben avukat masrafından ziyade . benim ödediğim bedele faiz alabilirmiyim onu merak ediyorum :)
Alabilirsiniz ancak alacağınızdan daha fazla masraf etmeniz gerekecek.
Alıntı:
Alabilirsiniz ancak alacağınızdan daha fazla masraf etmeniz gerekecek.
Ne gibi masraflar mesela hocam ? ve bu faiz neye göre belirleniyo ?
En fazla alınacak faiz, en yüksek banka mevduat faizi olabilir örneğin. Ancak borçu temerrüde düşmeden ödeme yaparsa faiz ödemez.
Masraf ise avukat ücreti (sizin avukata ödeyeceğiniz ücret dışında, siz avukata ödediğinizi hiç bir şekilde karşıdan alamazsınız) mahkeme masraflarıdır.
Size örneğin 1 ay gecikme ile ödese ödeyeceği faiz 5-10 liradır, ama sizin temerrüde düşürmek yapacağınız masraf 100 lirayı bulur sanırım.
- - - Updated - - -
Alıntı:
En fazla alınacak faiz, en yüksek banka mevduat faizi olabilir örneğin. Ancak borçu temerrüde düşmeden ödeme yaparsa faiz ödemez.
Masraf ise avukat ücreti (sizin avukata ödeyeceğiniz ücret dışında, siz avukata ödediğinizi hiç bir şekilde karşıdan alamazsınız) mahkeme masraflarıdır.
Size örneğin 1 ay gecikme ile ödese ödeyeceği faiz 5-10 liradır, ama sizin temerrüde düşürmek yapacağınız masraf 100 lirayı bulur sanırım.
resmen suçlunun yanında bu kanunlar ya :S mahkeme masrafı ne kadar öder ? birde tehdittende dava açtım.. alsın bi ceza ya.
arkadaşlar ayrıca paramı ödemek zorunda bırakmak için tüketici hakem heyetine gitmem gerekiyor mu ?