İstifa dilekçesinin tamamını kendi el yazınızla mı yazmıştınız?
Printable View
İstifa dilekçesinin tamamını kendi el yazınızla mı yazmıştınız?
Durum parlak değil. istifanızı işleme koyabilirlerde koymayabilirlerde. İşverenin insiyatifinde. Bundan sonrasına fazla kafaya takmayın. Çalışmanıza devam edin. Zaten sizin içinde çok önemli değildi. Olsada olur olmasada modunda idiniz. memlekete gitmek istiyordunuz. Biran önce gidip orada düzeninizi kurarsınız. Arabanızıda alabilirsiniz. İk sadece sizinle tanışmaya gelmiş. başka bir nedeni olmasa gerek. Nedense çok eskiden Personel işlerinde çalışmış biri olarak bende de sizi tanıma isteği var. Bu ik cıların genel özelliği herhalde.
Yöneticilerin kişilerin hep sitifa etmesini böyle cetazminatlardan kurtulmayı amaçalr beni haksız yere çıakrttıklarında hukuki bi sorumluluk alacaklardı...
Evet 5 aylık bi çalışanım çok fazla alacagım da olmayacaktır ama böyle düşünüyorum. Yani neden beni tanımak için gelsinler ki sadece :S Sizin bu konuda böyle iyi niyetli düşünmeniz beni şaşırttı doğrusu.
tamam olmasa da olur da. Ben yine de ne kaybettim ne kazanabilirdim bunları düşünüyorum. Neden bişeyler gerçekten HAK kım ise alamyayım değil mi ? ...
Bir de yaaa ebn böyle baskıyla siitfa imzladım sonra vazgeçtim buyrun sız fesh edin.. Bu dilkeçeme rağmen nasıl olurda beni istifa etmiş gösteririsiniz desem ne olurdu +
Sadece yetersizdi şeklinde sebep gösterip çıkarmalrı durumunda tazminat durmum ( kötü niyet tazminatı ) nasıl olurdu, alma ihtimalim ( istifa etmmiş gibi düşünüyoruz :) )
+ Olur tanışalım ;) :)
Şimdi seçeneklerimizi sıralayalım ve daraltalım. Ne istediğimizi bilelim artık.
1-İstifanınızı geri çekmenizi kabül ederlerse çalışmaya devam edeceğim.
2-İstifanızı geri çekmeyi kabül etmezler ve sizi çıkarırlarsa eyvallah deyip gideceğim. yada evet ben istşfamı verdim ama ihbar süremi kullanmak ve bu süre içersinde iş arama iznimide kullanmak istiyorum şeklinde talepte bulunacağım.
3-İsitfamı her halükarda geri çektim çıakrırlarsa kanuni haklarımı mahkemede arayacağım.
İşte ben de oalsı 4. madde ihtimaline karşı hep yazdım ya bunları. Normalde onlar çıakracaktı ama istifa olayı oldu ve karıştı. Belki de istifa etemsem çıakrmayıp başka yollar mı yaparlardı yada ugrasmazlar mıydı bilmiyorum çok da bı kayıp kazanc da yok alsında.
şimdi adamalr istifa vermişsin- bi de geldik bi z de konustuk bieşy demedin şimdi de istifamı çekmiştin diyosun gibi bir sorun da çıkabilir.
Yani memlekete gideceğim ama aynı zamanda da 4. maddeyi uygulama ihtimaline karşı ugrastım ya hep. Bu şekilde bir planım var; hukuki oalrak mahkemede haklı çıkma durumum kesin yada çok yuksek ise ugrasırım ...
4. madde dediğiniz zaten benim yazdığım 3. madde değilmi?
Siz onların çıkarmasını istiyorsanız. İk ile tekrar görüşün ben isteksiz gibiydim ama şimdi eminim istifamı geri çekmekte kararlıyım deyin. (Yada niye geldiniz diye sorarlarsa siz tanışmak için gelmiştiniz bende iadeyi ziyarete geldim, e bir kahve söylersiniz artık deyin :) )
Ya evet ebn 4. diye algılamışım son madde işte. İyi güzel hoş diyorsunuz da ben insan kaynakalrı ile nasıl görüşeyim; ofisleri başka yerde ben molaya bile çıakmıyorum yerimnden inanın sosyal işleriimi kurumalrdaki işlrerimi yapamıyorum bile bazen. Yani şimdi ben kesinkez istifamdan vazgeçtim deyince beni kendileri çıarır mı ? İstifa yı verdiniz istifanzı elimizde demezler mi?
Benim takıldıgım nokta o gorusmede ben haskız yere cıakrılyıorum ve haklarıım savunmak içöin istifa etmıyorum deseydım ıyı olackatı gıbı dusundum . Aam demedim işte.
Yani şu an durum kazanacakalrım varsa dava açığ böyle böyele oldu istifa verdim ama vazgectım benı oyaladıalr ve istifamı işleme koydular dilekçeme rağmen istifa etti gösterdiler ve beni mağdur ettielr derim. Biz görüştüğümzde niye demedin derseler size niye söyleelyim yeterince hukuksuzluk yaptyıınz zaten şeklinde cevap veririm mesela...
Ama işte dava ile felan pek ugrasmam heralde uzun iş, öyle desem en aızndan biraz tedirgin olurlar herseyimi veririlerdi bu bilinçli diye öyle düşündüm bi yandan da . Memelekete gidicem bi de her dava için geri buraya mı geleceğim.
Bide bişey soracagı msımdı ben ıstıfa etmıs gozukuyorum ve crts son iş güünm, neredeyse bitti ama ben şimdi kendim istifa etsem adam akıllı. Şöyle desem; güvenli çalışma koşulları oluştuturulmadığı, iş güvenliği ilkelri ihlal edildiği için sözleşmeyi tek traraflı fesh ediyorum dersem haklı fesh e girer mi. Bu ne kadar geçerli bişey olur zaten sitifa etmişsin bu ne, herhangi bi gçeerliliği yok öylesine birşey derler mi , o konuma düşer mi. Dieğr endişlemde haklı fesih yada dava açarsam haklı cıkarırılarmı kendılerını evet benım fazla abarrttgım noktalar avr ama dıkkat etmedikleri haklı oldugum yerler de var. Savunam oalrak bunca yıl kısmeye bısey oakmdı sen abartıyosun bak sunalrımz sunalrımız var derslerse tıpkı dneetımelrdek ıgosterıs de oldugu gibi.
2. gerçek istifama ve/veya davamda hem bu çalışma şartlarından hem de güvenli çalışayım diye ugrasırken dşikakt etmm konusunda bana psikolojik baskı yapıldıgınından bahsetsem bunednele tek tartaflı fesh edıyorum ve/veya sikayetciyim ( davada ) desem nasıl olur ki .
Zaman bitmek uzere ve hıcbısey yapmadım . Çok dava felan ile ugrasmak sitemıyırum ama boyle tembellık ypaıp erteleyıp yada bosver deyıopp yapabilecklerimid de yapmamk istemıyorum
Siz zaten ilk yazılı istifa bildiriminizle '' adamakıllı'' istifa etmiş durumdasınız ve o istifanız GERÇEK.
İstifamı geri alıyorum , artık hükmü yok deme hakkınız yok, istifanızın işleme konulmamasını '' talep etme'' hakkınız var, işverenin de bu talebi talebi kabul etmek veya kabul etmemek şeklinde seçimlik hakkı var.
Aaaa istifa etmiş ama , sonra da istifa etmekten vazgeçmiş bu arkadaş, hadi bakkiiim sen o ilk istifayı geri al şeklinde zorlayacak bir yasal düzenleme yok.
En fazla yapabileceğiniz, iş mahkemesinde dava açabilirsiniz, ben istifa etmek istemedim, ama kandırılarak, baskı altında, korkutularak, zorla istifa dilekçesi yazdırıldı diyerek davanızı açabilirsiniz. O davayı da kazanabileceğinizi sanmıyorum.
( Not: lütfen yazdığınız mesajı göndermeden önce bir kez okuyup kontrol edin, artık yazdıklarınız anlaşılabilir olmaktan çıkıp, okumaya çalışana eziyet halini almaya başladı)
Siz zaten ilk yazılı istifa bildiriminizle '' adamakıllı'' istifa etmiş durumdasınız ve o istifanız GERÇEK.
İstifamı geri alıyorum , artık hükmü yok deme hakkınız yok, istifanızın işleme konulmamasını '' talep etme'' hakkınız var, işverenin de bu talebi talebi kabul etmek veya kabul etmemek şeklinde seçimlik hakkı var.
Aaaa istifa etmiş ama , sonra da istifa etmekten vazgeçmiş bu arkadaş, hadi bakkiiim sen o ilk istifayı geri al şeklinde zorlayacak bir yasal düzenleme yok.
En fazla yapabileceğiniz, iş mahkemesinde dava açabilirsiniz, ben istifa etmek istemedim, ama kandırılarak, baskı altında, korkutularak, zorla istifa dilekçesi yazdırıldı diyerek davanızı açabilirsiniz. O davayı da kazanabileceğinizi sanmıyorum.
( Not: lütfen yazdığınız mesajı göndermeden önce bir kez okuyup kontrol edin, artık yazdıklarınız anlaşılabilir olmaktan çıkıp, okumaya çalışana eziyet halini almaya başladı)