Cevap: Kıdem ve İhbar tazminatı
Bugün itibariyle işime son verildi.
Bana verdikleri kağıtta yazan İş kanunun 25/2 maddesi ben savunmamda Türkiye genelinde adaletsiz maaş dağılımı eleştirmek için yazdığımı söylemiştim. Şimdi bana tekrar savunma imzalatmak istediler imzalamadım.
Bu durumda mahkemeyi kazanabilirmiyim.
Çıkarılma belgenizde tam olarak ne yazıyor. Birde size imzalatılmak istenen savunmanın içeriği nedir?
Alıntı:
ceceli341 rumuzlu üyeden alıntı
Çıkarılma belgenizde tam olarak ne yazıyor. Birde size imzalatılmak istenen savunmanın içeriği nedir?
Belgede 25/2 maddesi gereğince çıkarıldığım ve iş sözleşmesini fesheldildiği yazıyor. Toplantıda konustuklarımızı imzalamk istiyolar. Bana verdikleri kağıtta kaşe var imza yok.
Sadece 25/2 Madde diye olmaz hangi nedenle ve hangi maddesine göre çıkardıklarını yazmaları gerekir. Toplantıda konuştuklarınızı bilmiyoruz. 3 kişi demiştiniz herhalde. Toplantıya katılanları şahit gösterip söylediğiniz yada söylemediğiniz şeyleri öne sürebilirler. Çıkış belgenize imza atmamalarındaki amaç, sizin çıkarıldığınızı düşünüp işe gitmeyeceğinizden devamsızlıktan çıkarma hesabına girmek olabilir. İmza yok ise çıkış belgesi geçersizdir. İmzalatmanızı öneririm. (25/2 maddeden çıkarılmalarda zaten savunma alma zorunluluğu yok.)
Alıntı:
ceceli341 rumuzlu üyeden alıntı
Sadece 25/2 Madde diye olmaz hangi nedenle ve hangi maddesine göre çıkardıklarını yazmaları gerekir. Toplantıda konuştuklarınızı bilmiyoruz. 3 kişi demiştiniz herhalde. Toplantıya katılanları şahit gösterip söylediğiniz yada söylemediğiniz şeyleri öne sürebilirler. Çıkış belgenize imza atmamalarındaki amaç, sizin çıkarıldığınızı düşünüp işe gitmeyeceğinizden devamsızlıktan çıkarma hesabına girmek olabilir. İmza yok ise çıkış belgesi geçersizdir. İmzalatmanızı öneririm. (25/2 maddeden çıkarılmalarda zaten savunma alma zorunluluğu yok.)
İş yeri beni çıkarma gerekçesi 25/2 madde iş yeri yöneticilerine hakaret etmek olarak gözüküyor. Facebook'dan yazı paylaştığımı şirket ve kişi ismi vermediğimi ayrıca Türkiye genelinde yaşanan adaletsiz ücret dağılımı eleştirdiğimi söyledim.
Bu durumda ben işe iade davası deil sadece Kıdem ve İhbar tazminatı için dava açmak istiyorum. Sorun teşkil eder mi? 25/2 maddeden işten çıkarılmak iş hayatımı veya sicilimi etkiler mi.
Yardımlarınız için teşekkür ederim.
Toplanıda hakaret etmediyseniz yada birbiriyle arkadaşlıkları olan yöneticiler işbirliği yapıp Toplantıda hakaret etti demezler ise sadece yazdığınız yazıyı dayanak gösterdilerse, tazminat hakedebileceğinizi düşünüyorum. Sicilinizi etkilermi? Bu başvurduğunuz yerlerin bunu sorun edip etmeyeceğine bağlıdır.