Cevap: İhbar Tazminatimi İnkar Ediyor
Alıntı:
aysegulkrmn rumuzlu üyeden alıntı
İhtarname maas ve tazminatimi 1 hafta icinde odemeniz gerekmektedir, aksi halde tum dava ve avukat masraflariyla beraber tarafiniza yuklenecektir. Simdi; isveren tazminati aldi ve odeme yapmazsa ne olur cunku.ihtar cekmisim. 2. Hakli sebepleri olsa bile bir hafta icinde ihtara cevap vermezse mahkeme kararini etkiler mi? 3. Ben isten kovuldugumun ertesi gunu SGK ya bildirimde bulundum ise devamsizlik iddia edebilir mi? 4. İsten kovuldugum/ayrildigim.gunden beri hic bir resmi yazisma.ve bildirim.gelmedi ki buda yaklasik 15 gun oldu. 5 is arkadasimin isi benim.biraktigima sahitlik.etmesi durumu ne kadar etkiler? 6. Ben kovuldum ancak hala ses seda yok ne yapmaliyim, ihtarda cektim sgkyada bildidim. Dava acmalimiyim yoksa SGKyi mi beklemeliyim?
İŞverenin önceki tutumlarından ihbarınızı ödemeyeceği izlenimi var. Bu aşamada sgk nın yapabileceği bir şey yok. Sizin kovulduğunuza dair ve iş arkadaşınızın iş yerinde olmadığına dair müşteriniz şahitlik yaparsa davanın lehinize sonuçlanması muhtemeldir. Müşteri şahitlik yapmaz ise, diğer personel aleyhinizde şahitlik yapar ise, bu defa davayı muhtemelen kaybedersiniz.
Sadece sgk ya ihbarınızın baz alınacağı demek, bundan sonra herkes keyfiyeten işten ayrılacağında o gün sgk ya telefon açar. Alo ben kovuldum der ve işe gitmez. Bu size mantıklı geliyormu?
Dava açmak istiyorsanız açabilirsiniz. Yada bir süre daha beklersiniz. Ama bu dava ortlama 1 yıl sürebilir.
İşveren büyük ihtimalle, şu anda sizin işten bildirimsiz ayrıldığınızı, sizin ona ihbar ödemeniz gerektiğini bu nedenlede maaşınızıda ödemediğini iddia etmeyi düşünüyor.
Cok guzel, peki bunun icin bana neden hala resmi yazisma gondermedi, harekete gecmedi? Madem hatali olan benim diyelim ne sekilde onlem alir?
Neden göndermediğini açın telefonu kendisine sorun. benmiyim işvereniniz. İşveren ya işe gelmedi, yada kendisine hakaret ettiğinizi bu nedenle haklı nedenle sözleşmeyi fesh ettiğini iddia edebilir.
Sizde ihbar öneli kullandırmadan sebepsiz olarak işten kovulduğunuzu iddia ederek, maaş alacağınız+ihbar+kötü niyet tazminatı(bildirim süresinin 3 katı) talepli dava açabilirsiniz.
Siz çalışma arkadaşınızı işveren lehine tanıklık yapmaması hakkında ikna etmeye çalışın.
Derhal İş Yasasından kaynaklanan hak ve alacaklarınız için davanızı açınız.