Cevap: İŞveren İŞÇİsİnİ 17 ÇikiŞ koduyla İŞten Çikardiktan sonra, baŞka bİr İlÇedekİ İŞyerİnde İŞÇİnİn rizasi olmadan sİgortasini baŞlatabİlİr mİ ? N
Haberim olmadan yapılan sigorta başlangıcı ve sonrasında işe gelmiyor diye yapılan 29 çıkış kodu işkurdan alacağım işsizlik maaşına engel oldu. Alamadığım bu işsizlik maaşını talep etmede nasıl bir yol izlemeliyim. Mahkeme kararı olumlu olursa aldığım tazminat ile işkura başvurup bu işsizlik maaşımı alabilir miyim ?
Cevap: İŞveren İŞÇİsİnİ 17 ÇikiŞ koduyla İŞten Çikardiktan sonra, baŞka bİr İlÇedekİ İŞyerİnde İŞÇİnİn rizasi olmadan sİgortasini baŞlatabİlİr mİ ? N
29 çıkış koduyla yapılan, maduriyet hakkında ilerleme kaydettiğimi bildirmek istedim. SGK'na yaptığım şikayet doğrultusunda, görevli personel ifademi aldı. Bilgim ve iznim olmadan yeni iş girişi yapılan iş yerinde, hala çalışmakta olan acente çalışanlarının da ifadesi alınarak, işletme sahibine Noter aracılığıyla, bu iş yerinde çalışmayacağımı beyan eden ihtarname ile, işe giriş ve çıkışımın silineceği doğrultusunda karar çıkacağını öğrendim. Süreci yazmaya devam edeceğim.
Haberim ve isteğim olmadan yapılan, diğer acentedeki işe giriş ve 29 nolu işten çıkış kodum silindi. Aradan 2 yıl geçmesine rağmen, asıl işten çıkarıldığım tarih ile kendi isteğimle başka bir işletmede işe başladığım tarihler arası işsizlik maaşımı aldım. Benim gibi mağdur olan arkadaşlar var ise izlenilecek süreçle ilgili yardımcı olmak isterim.
- - - Updated - - -
Sn ceceli; Haberim ve isteğim olmadan yapılan, diğer acentedeki işe giriş ve 29 nolu işten çıkış kodum silinmesi, açtığım davada ne gibi bir etki yaratır?
Alıntı:
CAHİT BALCI rumuzlu üyeden alıntı
Haberim ve isteğim olmadan yapılan, diğer acentedeki işe giriş ve 29 nolu işten çıkış kodum silindi. Aradan 2 yıl geçmesine rağmen, asıl işten çıkarıldığım tarih ile kendi isteğimle başka bir işletmede işe başladığım tarihler arası işsizlik maaşımı aldım. Benim gibi mağdur olan arkadaşlar var ise izlenilecek süreçle ilgili yardımcı olmak isterim.
- - - Updated - - -
Sn ceceli; Haberim ve isteğim olmadan yapılan, diğer acentedeki işe giriş ve 29 nolu işten çıkış kodum silinmesi, açtığım davada ne gibi bir etki yaratır?
Siz tam olarak ne davası açmıştınız?
İşyeri kapanması dolayısı ile 17 çıkış kodu ile çıkışım verilip hemen bir gün sonra, haberim olmadan, diğer ilçedeki acentede sigorta girişim yapılmıştı. 29 çıkış kodu ile de çıkışım verilmişti. Hem görünüşte acente diye adlandırılan acente sahibine hemde asıl işletmeye kıdem ve ihbar tazminatlarımı alma konusunda dava açmıştım. 29 çıkış kodum Davayı kazanamama konusunda bir tereddüt oluşturuyordu. Şimdi ise geriye sadece 17 çıkış kodum kaldı.
- - - Updated - - -
Ayrıca, tek tereddüt konusu şu kaldı, Acentenin iş yeri bakımından bağımsız olması konusu. Asıl işverenin kiracısı olduğu iş yerinde acentenin dükkan sahibine karşı hiç bir sorumluluğu olmaması, kira ücretlerini asıl işverenin ödediği iş yerinde acentenin işlerini yapması, acentenin bağımsızlığına engel olmaz mı?