Cevap: 300TL aidat borcum nedeniyle uyarı yapılmadan icra dosyası gönderildi.
Haksız olarak alınan paralar iade edilebilir.
Açılan icra dosyası takip edilmeyebilir. Bu mümkün.
İcra işlemi başladıktan sonra ödenmez ise haciz gelebilir. Daire üzerine haciz işlemi yapılabilir. Bu alacaklıya kalmış.
- - - Updated - - -
Ayrıca bu Türkçe ile sizi anlamak zor. Size anlatmakta zor. Bir avukat ile yüz yüze konuşmanızı öneririm.
ceceli341 tsk
yurt disinda oldumuz icin bir avukata anlatmakta zor
eski yonetici haksizlik yapti diyerek yeni yonetici icra davalari komple iptal edebilir mi?
avukat ne kader alir ve hal edebilir mi?
Haksızlık var ise toplantıda kat maliklerine anlatırsınız.
Toplantıda karara bağlanır.
Toplantıda sizin aleyhinize karar çıkarsa, dava açabilirsiniz.
Haksızlık yapıldığını siz iddia ediyorsunuz.
Haksızlık var ise avukat halleder.
Ama ortada haksızlık olmayabilirde.
Avukat ne kadar alır bilmiyorum.
ceceli341 cevaplariniz icin cok tskler ilgilendiniz icin seviniyorum
Toplantida bakacagiz ne diyorlar haksizliklari kabul etmiyorlarsa dava acilir gibi.
Muhasebece/yonetici suan icraya verilen kisiden 5% faiz aliyor. Tek su/eletrik ten kanuna göre faiz alamayiz diyor.
AMA benim ve arkadasin icraya verilen hesaplarin icinde su/eletrik vardi ve faizler alindi. Bu dogru mu cunku site hesaptan su/elektrik faiz alamayiz diyor ya?
merhaba,
kasım aralık ce ocak ayı aıdatları ıcın hıc bır uyarı yapmadan sıte yonetımı avukata vermıs ve 250 tl avukatlık masrafı ıstıyorlar aıdat dısında. boyle bır hakları varmı ? mecbur odemek zorundamıyım bu avukatlık masrafını ?
01.02.2015 tarıhınde yapılan genel kurul toplantısıda 2 ay aidat borcu olanlar ıcraya verilecek diye karar almıslar.
bu karar 01.02.2015 tarihinden oncekı borcları kapsarmı ?
Yöneticinin icra işlemi başlatabilmesi için, Kat malikleri kurulunda ayrıca karar alınmasına gerek yoktur. Bu yöneticinin yasadan gelen görevleri arasındadır. Yazdığınız şekli ile de Alınan karara görede borcun önce yada sonra olmasının önemi yoktur.
Kmk kanunu madde 35
Yöneticinin görevleri
i) Kat mülkiyetine ilişkin borç ve yükümlerini yerine getirmiyen kat maliklerine karşı dava ve icra takibi yapılması
ve kanuni ipotek hakkının kat mülkiyeti kütüğüne tescil ettirilmesi;
III - Anagayrimenkulün genel giderlerine katılma :
Madde 20 –
(Değişik: 13/4/1983 - 2814/9 md.) Gider veya avans payını ödemeyen kat maliki hakkında, diğer kat maliklerinden
her biri veya yönetici tarafından, yönetim planına, bu Kanuna ve genel hükümlere göre dava açılabilir, icra takibi yapılabilir.
Gider ve avans payının tamamını ödemeyen kat maliki ödemede geciktiği günler için aylık yüzde beş hesabıyla gecikme
tazminatı ödemekle yükümlüdür. (1
cecili3441 sana kisa mesaj gonderemiyorum.
Yonetici herkese gonderilen mesaji bana gondermiyor. Olaganüstü toplanti icin herkese PTT metup gondermek sart degil mi 2-3 hafta evel. Gondermezse ben bu toplanti yi iptal edebilirmiyim?