Cevap: Hakimin yanlış kararını bozdurdum, hakime tazminat davası açacağım...
Günümüzde Ceza Mahkemelerinin verdiği kararların %95'i HAGB kararı...
Bu yüzden Hakimler, HAGB kurallarını iyi bilirler...
Bizim Hakim ise mevzuatı takip etmiyor, kanunda yazan şeyin gereğini yapmıyor...Bu yüzden maddi hata falan değil...
Alamadığım iş yok, kaybettiğim para yok, ama sabıkalı durumda olmak ve sabıkanın silinip silinmeyeceğinden emin olmadan 2 yıl boyunca sabıkalı olarak yaşamanın verdiği manevi sıkıntının tazminatını alamayacaksam, Türkiye bir Hukuk Devleti değildir....
Türkiye'nin hukuku da hukukçusu da tecavüze uğramıştır bu yeni düzende. Barolarda, buralarda ve bürolarımızda insanlara ne anlatacağımızı şaşırdık biz avukatlar... Bizi bile yargılamanın süjesi saymayan bir düzen ile karşı karşıyayız. Oysa avukat serbest hukukçu olup, vatandaşın sesidir, vekilidir. Başkan padişah, hakim kadı olursa, vatandaşa kulluk düşer... Kanunu SEN yap, denetimini yine SEN yap, kanunu uygulayanı (Hakim Savcı) SEN seç... Avukatları sen sus konuşma, cübbeni çıkart siyaset yap diyerek hukuk konuşunca azarla... Eh bize de diyecek şey: Padişahım SEN çok yaşa!
Not: Siz de rumuzunuzu adaletbekçisi değil adaletibekleyici olarak düzeltseniz konuya daha uygun olur :)
Avukat bey kusura bakmayın da, bu ülkede Adaletmiş, Hukukmuş hiç yoktu zaten...Meslektaşlarınızı izleyin...
https://www.youtube.com/watch?v=jgHXEmmgMjA
https://www.youtube.com/watch?v=a5UEBnujmak
Beraat etseydiniz belki bir şansınız olabilirdi ama etmemişsiniz mahkum edilmişsiniz yani suçu işlediğiniz sabit sadece ödemeniz gereken ceza ertelenmiş örtülenmiş hagb ile ki bu karar da sabıkanıza işlenir resmi kurumlar görebilecektir sadece.
Alıntı:
Av.Engin Oğuz rumuzlu üyeden alıntı
hagb ile ki bu karar da sabıkanıza işlenir resmi kurumlar görebilecektir sadece.
HAGB kararı sabıkaya işlenmez, hiçbir kurum da göremez... Yeni bir suç işlendiğinde yeni suçla beraber sabıkaya işler ve kurumlar görür....
kanun yararina bozma süreci ne kadar sürdü. kac ayda sonuclandi
merhaba ben 18 yaş altındayken 3 yıl süreli hagb aldım. 20 şubat 2016 tarihinde bu süre doluyorken süre dolmadan 3 ay önce alkolle tarfik kazasına karışıp 100 prml üstü oldugu için mahkeme açıldı.
2. suç 18 yaş üzerinde olduğu halde tekerrüre girip infaz bozulur mu?
Yeni yasa çıktı 2.5 yıl altı cezalarda infaz bozulmaz diyorlar ne kadar doğru?