Cevap: Departman değişikliği hakkında
Alıntı:
xude rumuzlu üyeden alıntı
1.sorunuz: A firmasına
2.sorunuz: A firmasına
3.sorunuz: net hatırlamamak la beraber.. a firması y firmasına beni iş gücü olarak kiralıyor olabilir. en azından bu şekilde y firmasına fatura kesiyor olabilir.
Bu durumda kiralansanızda Fiili olarak çalışmadığınız bir yerde 3 ay sigortanız gözüktü. Eğer sigortalı olarak gözüktüğünüz yer A firmasının kendisi değil ise. Fiili olarak çalıştığınız Y firmasında sigortanız gözükmedi. Üstelik delil olarak Y firmasından kiralama faturası olma olasılığı var. Yukarıda da yazdığım sonuçları doğurur.
Cevap: Departman değişikliği hakkında
Alıntı:
xude rumuzlu üyeden alıntı
1.sorunuz: A firmasına
2.sorunuz: A firmasına
3.sorunuz: net hatırlamamak la beraber.. a firması y firmasına beni iş gücü olarak kiralıyor olabilir. en azından bu şekilde y firmasına fatura kesiyor olabilir.
Asıl sorunuz departmanınızın kapatılacak olması nedeniyle yeni bir departmanda teklif edilen işi kabul edip etmemek idi,
çabanızdan anlaşılan 1 yılı doldurmuş değilsiniz, yeni görevi kabul etmemeniz durumunda işverenin sözleşmenizi feshetmekten başka şansı kalmıyor. İhbar süresi sonunda sözleşmenizi feshedebilir.
Eğer sözleşmenizde işverenin belirteceği diğer işlerde çalışacağınızı kabul ettiğinize dair bir madde varsa, zaten gelen bildirimi kabul etmemeniz sözleşmeyi sizin feshetmeniz anlamına gelecektir. Bu durumda Yeni göreve başlamazsanız, bildirimsiz olarak fesih hakkı doüğar işverenin.
Bahsettiğiniz diğer A firmasında sigortam yapıldı ama B firmasında çalıştım konusunun , en başından beri söylediğim üzere bu konuda size hiç bir faydası olmaz-olamaz-olmayacak.
Her ne kadar sn. ceceli durumu sigortasız çalıştırma olarak değerlendirmiş olsa da, sigortasız çalıştırılmış değilsiniz.
Gelen teklifi kabul ettikten sonra, 1 yılı doldurup tazminat alarak ayrılmak için ( yukarıda belirttiğiniz sebep dışında ) haklı bir sebebiniz olursa , elbette sözleşmenizi feshedip kıdem tazminatı talep edebilirsiniz.
Haklı sebep olmaksızın feshedecek olursanız, ihbarv süresine uymanız gerekir, uymazsanız işverenin ihbar tazminatı talep hakkı doğar.
Ya da herhangi bir fesih bildiriminde bulunmadan bir gün işe gitmemeye başlarsınız, işverenden gelen davet-savunma isteklerine yanıt vermezsiniz, işveren devamsızlık nedeniyle sözleşmenizi fesheder.