öncelikle herkeze merhabalar..ismim "abdüssamed mermerkaya" ben 17 yaşındayım ve seneye öss sınavına girecem.. ismim kodlama bölgesine sıgmayacak kadar uzun.. bu sizce davanın tek celsede bitmesi için yeterli olur mu ??
Printable View
öncelikle herkeze merhabalar..ismim "abdüssamed mermerkaya" ben 17 yaşındayım ve seneye öss sınavına girecem.. ismim kodlama bölgesine sıgmayacak kadar uzun.. bu sizce davanın tek celsede bitmesi için yeterli olur mu ??
Ben Bir Arkadaşım Adına Soruyorum.
Arkadaşımın İsmi Serhat Ama Nüfus Cüzdanında Serhak Yazıyor.Şuan Reşit. Herhalde Hak Düşüm Süresi Geçtiği İçin Nüfus Kaydı Düzeltemez.
Ancak İsim Değişikliği Davasını Avukatsız Sonuçlandırabilir mi yada Baro Bu Tip Davalar İçin Talep Sonucu Avukat Gönderir mi?
Nüfus cüzdanında yanlış yazıyorsa değiştirip doğru yazılı olanı alabilir diye düşünüyorum yok eğer nüfus kaydına doğumdan beri bu şekilde yazılmışsa kayıt düzeltme davası açmalıdır. Avukat tutmaz zaruri değil ancak dava dilekçesinin güzel ve kusursuz yazılmış olması zaruridir.
Kendi ikametgahı mahkemesinde açıp mahkemeye en yakın nüfus müdürlüğünü hasım gösterebilir.