Cezasız kalmasınlar elbet ama yargı yolu ile uğradığınız zarar tazmin edilir ceza verilmez onun için akaryakıt istasyonunun bağlı olduğu kurumlara şikayette bulununuz gelip kontrol etsinler yakıta hile hurda katıyorlarsa keserler cezalarını.
Printable View
Cezasız kalmasınlar elbet ama yargı yolu ile uğradığınız zarar tazmin edilir ceza verilmez onun için akaryakıt istasyonunun bağlı olduğu kurumlara şikayette bulununuz gelip kontrol etsinler yakıta hile hurda katıyorlarsa keserler cezalarını.
Burada bir şey söylemek isterim, Yakıt tankında zamanla su ve pislikler birikir. Bunlar yakıttan daha ağır olduğundan tankın dibinde birikir.
Eğer tanka o sırada yakıt şarj ediliyorsa ya da tankın içindeki yakıt bitmiş, dibe gelmişse size su ve pislik gelebilir.
İstasyon görevlileri tanktaki su ve yakıt miktarını görebilir, gerekiyorsa bunu tahliye etmesi gerekir.
Hiç bir istasyon yakıtın içine kasten su ilave etmez. Çünkü araca su gittiğinde kesinlikle arıza yapar. Bir şekilde suyu müşteriye "yedirme" şansı yoktur.
Yakıt verirken buna dikkat etmesi gereken personel dikkatsiz ve özensiz davranırsa size "kötü yakıt" gelebilir.
Yani olay art niyet ve kasıt değil, işini özensiz yapmakla ilgilidir.
sizn soylrdigiz dogru bana deponun dibini vermiş ola bilirler mozutu gorsenınz resmen pislik mozotla uzaktan yakından alakası yok ben ordan aldm aracım zaten sıfır 3 aylık arac yakıt guvence kartıyla aldım once masrafı karşılamayacaklarını soylediler 700 800 gibi masraf şimdi mahkemeye başvurma karşılarız dıyorlar bende uzamasını istemıyorum da aracım sıfır bır arac aracdan bundan dolayı sogukluk hissediyorum ilerde ne olur bilmem bu olaydan dolayı ilerde arıza verirse napım ben bundan dolayı hem cezasız kalmasınlar hemde tazmınat ala bılirmiyım
bu konuyla ilgili cevap larnızı bekliyorum lutven yardımcı olun hangı yolu izlemem gerekiyor
bilgili arkadaşların bu konuyla ilgili ne yapmam gerekiyor
Ceza verilmesini arzu ediyorsanız savcılığa ve enerji bakanlığına müracaat edebilirsiniz, başka bir talebiniz varsa tüketici mahkemesinde dava açabilirsiniz kaybederseniz karşı tarafın avukat parasını ödemek zorundasınız.
nasıl kaybedersem yakıtı o fırmadan aldım başka bır yerden almadım ki hem aldıgım petrol beni arıyo masrafını vereyım diyor suclu oldunu bılıyor haklı oldum halde haksız yere nıye duşeyim
ben şimdi savcıla suc duyurusunda bulunsam masrafları benimmi odemem gerekıyor ovukat parasını felan
Savcılığa şikayetin masrafı yok avukat ücreti de ödemezsin tazminat davası açar da kaybedersen karşı taraf avukat tutmuşsa ücretini ödemek zorunda kalırsın illa kaybedeceksin demiyorum ona mahkeme karar verir.
aracı sıfır aldım 3 aylık fırmanın bana vermış oldugu yakıt guvence kartını kullanıyorum onun dışında hış birden almadım kımseye vermedim aracı zaten pılkala ile ilgili sorgulasalar zaten ortaya cıkar aracı almış oldugum yetgili servis yakıttan dolayı rapor tuttu zaten ama fırmanın vermış oldugu yakıt guvence kartı muşteri hızmetleri beni aradılar masrafı felan kabul etmıyorlar benım zoruma gıden bu benı yalana cıkarıyorlar yakıt almış oldugum petrolumu vermem gerekıyor yoksa yakıt fırmasınımı