Cevap: Kiracımı Evden Çıkartmak ve Alamadığım Kirayı Almak İstiyorum
Güncel Durum:
Bugün ilk duruşma yapıldı ve çok şükür hakime hanım tahliye kararı verdi. İlerleyen süreçte gerekçeli kararın yazılması, kiracıya tebliği ve icra müdürlüğü üzerinden kiracının tahliyesi işlemleri bekliyor. Geldiğim noktada görüyorum ki; kiracıdan mağdur olan ben, hukuk sistemi tarafından da mağdur edilen yine ben :) Hakkımızda hayırlısı.
İcra takipleri dörde çıktı, kiracının işvereni te'kid yazısına da dönüş yapmadı. Şu aşamada ne yapacağıma tam olarak karar veremedim, işverene 650 TL' lik kiralar için teker teker rücu etmek ve icra takibi başlatmak çok pratik mi, çözüm üretir mi bilemiyorum.
Tekide de cevap vermezse sgk kayıtlarında görünen maaşından 1/4 oranında sorumlu olur her ay, hesap yaptırarak dosyadan haciz uygulanabilir iş verene ayrı takip açmaya gerek yok.
Ağustos, Eylül, Ekim ve Kasım ayları kiraları için ayrı ayrı icra takibi yaptım. Şöyle ki; kiracı kirayı ödemedikten ortalama 2 hafta içerisinde her bireri için ayrı takip başlattım. Şu an bu dosyaların ikisi bir icra dairesinde diğer ikisi de farklı bir icra dairesinde. Hepsi için ayrı ayrı takip yapmak yerine bunların birleştirilmesini talep edemez miyim? Şu an ilk dosyamda işverene te' kid safhasına gelebildik, son dosyamda ise kiracı borçlunun doyaya cevap vereceği 1 aylık sürenin dolmasını bekliyoruz.
Güncel durum;
11.12.2014'te gerekçeli karar çıktı ve 18.12.2014'te kiracıya tebliğ edildi. Şimdi 10 gün bekleyeceğim eğer hala çıkmazsa icra sürecine geçeceğiz.
Merhaba,
İcra takibi başlattığım kiralara ilişkin bir sorum olacaktı; Ben ödenmeyen her kira için ayrı ayrı icra takibi başlatmıştım, toplamda 4 ayrı takip dosyası var netice itibariyle. Şimdi görüyorum ki bunlar için ayrı ayrı haciz takibi hem uzun hem de masraflı olacak. Öte yandan ayrı icra müdürlükleri nezdinde açılmış ayrı 4 dosya birleştirilemez diye de düşünüyorum. Şimdi ödenmeyen kiraların tümü için yeni bir icra takibi başlatsam dört kirayı da kapsayacak şekilde, bir sıkıntı veya usülsüz işlem olur mu?
Teşekkürler,
Derdestlik itirazında bulunabilir yani zaten bu borç için icra takibi yapılmış diyebilir kiracınız.
Peki kiracı demezse ve ben de sonrasında diğer dosyaların kapanması için icra dairelerine dilekçe versem?
Burada saçma sorulara saçma olmayan cevaplar verme noktasına gelmek istemiyorum açtığınız dosyaları nasıl kapatacaksınız? ya feragat etmelisiniz ya da ödenmiştir diyeceksiniz iki halde de harç ödeyeceksiniz artı ileri sürecek bir hakkınız kalmayacaktır.
Biraz statükocu cevap olmuş bu, sonuçta ben hukukçu değilim, olsam zaten burada soru sormam, kendimi bir an 10 sene önce devlet dairelerindeki memurlar karşısında gibi hissettim.