Cevap: HAGB ve Atama İptali
Son duruşmaya girdiyseniz karar yüzünüze okunmuştur itiraz veya temyiz için süre tutum dilekçesi de vermemişsinizdir büyük ihtimal o yüzden kesinleştiği için gerekçeli karar size tebliğ edilmemiş olabilir yüz kızartıcı olmadığını söylemiştim ne zaman ne şekilde silinebileceğini de ne yapabileceğinizi de.
İlginizden ötürü çok teşekkür ederim.Pazartesi ilk işim adli sicil için dilekçe vermek olacak.Dilekçemi yazdığım takdirde sicilden silinme işlemi ne kadar sürer?Birde silinse bile arşiv kaydına alınır buda 10 sene silinmez gibi bişeyler okudum.İşin ehli olan sizin bu konuda vereceğiniz cevap benim için doğru olan cevaptır.Saygılarımla engin bey.
Adli sicilden silinmesi için ne gerekçe bildireceksiniz peki? sabıka kaydınızda size verilen ceza yazıyordur ama okuyamıyorsunuz gerekçeli karar da yok elinizde. Adli sicilden arşiv kaydına alınması bir ay ile üç ay arası sürebiliyor arşiv kaydından silinme süresi on yıldan da uzundur benim bildiğim.
Sayın avukatım gerekçeli karar için illa mahkeme kalemine mi gitmem lazım? İlgili mahkemeye posta ile müracaat ettiğimde takdirde sonuca ulaşabilirmiyim?İşimden ötürü gitme imkanım yok.ÇÖzüm nedir sizce çok teşekkürler...
yürütmeyi durdurma talebimiz red edilmiş. diğer işlemler için mahkemeden gelecek tebligatları bekliyorum. 5. ay doldu
Sayın Engin Hocam Merhaba, daha evelden konu açarak gerekli hocalarımız da bana yardımcı oldu ama bu konudaki yorumlarınızı okuduğumda tekrar bir soru yönelteyim dedim. Mağlum 10 Gün önce KPSS sınavına girdik zabıt kâtipliği olarak başvuru yapacağım eğer puanım yeterse, benim bilişim suçları ile ilgili bir mahkemem oldu, darkorbit adlı bir online oyunda birinin karakteri çalınmış ve bu çalınan karakter benim mail'imin üzerinde kayıtlı olduğu görülmüş. Yani mail'den İP tespiti yapılarak mahkeme açıldı bana, 1 yıl 3 ay verilmiş Karar yerinde ise HAGB-BERAAT Yazıyor. Nitelikli hırsızlık şeklinde ceza almışım ben bu yıl Allah nasip ederse kazanırsam diğer arkadaşlar gibi atamam iptal edilir mi? Haziran ayında karar verilmiş bana ağustos ayında tebliğ edildi. Tebliğ edilir edilmez adliyeden sicil kaydı aldım ve sicil kaydınız yok arşiv kaydınız yok diye yazıyordu. Bana engel teşkil eder mi acaba bu durum Sayın Avukatım. Teşekkür ederim. Allah razı olsun yardımlarınız için.
Selam hcam ne oldu bi ses bi haber yokmu. davadn
Selam Hocam ben davayı kaybettim idare mahkmesi yolunda ret çıktı.artık temyiz süreci başlarda umutlar tükendi be hayrlısı hakkmzda dünyanın sonu degil.Umarm sen kazanırsn.
Bende yeni adliye zabıt katibliğini kazandım ama şuan 103/1 basit cinsel istismar davam devam ediyor. bugun kü duruşmayıda katılmadık diye hakim 11 Mayısa ertelemiş. Sıkıntı olur mu önceden yüz kızartıcı suç diye geçiyormuş sanırım 2008'deki değişen yasayla sadece 1 yıl ve ya daha fazla hapis cezası alınan suçlar memuriyete engel oluyormuş. Şimdi benim memur olmama engel olur mu bu?