Cevap: Boşandırmama aile kurumunu kurtarıyor mu?...
Konu başlığı çok dikkat çekici, ilgi çekici. Açıkçası bunu bende düşündüm. Devletimizin AİLEYİ KORUMAK istemesini de çok iyi anlıyorum. Ancak kanunun boşanmayı zorlayan sürenin çok olduğunu düşünüyorum. Hakimin boşanmayı red ettikten sonra tarafların kararı temyiz etmeleri boşanmayı daha da uzatmış oluyor.
Böyle olunca 6-7 sene sonra ancak boşanmayı sağlıyor kanun. bu süre içinde eşler biraraya gelseler keşke ama okuduğum kadarı ile ve çevremdeki gözlemlerimden de gördüğüm kadarıyla eşler birleşme çabası yerine, birbirlerini süründürmek,acı çektirmek,çocuğu göstermemek ve buna benzer bir sürü kötü şeylerle hem eşler hemde eşlerin aileleri arasındaki gerginlik gittikçe büyüyor. Olan da çocuklara oluyor tabi. Maddi kayıpları ve geleceğin ipotek altına alınmasını hiç hesaba katmıyorum bile. Hakikaten çok zor bir durum. Bir tanıdığımızın 3 yıllık fiili ayrılık yaşadığını görmüştüm. Bu yaz 2. kez evlendi. Hakikaten çok zor şeyler yaşamıştı.
Diyeceğim tek şey kanununuzdaki düzenlemelerin tekrardan gözden geçirilmesi. Gerekiyorsa evlenmeyi zorlaştırıcı önlemlerde alınabilir. Evlilik öncesi evlilik hakkında bireylere eğitimler verilsin. Evlilik çocuk oyuncağı değil çünkü.
Cevap: Boşandırmama aile kurumunu kurtarıyor mu?...
Alıntı:
Diyeceğim tek şey kanununuzdaki düzenlemelerin tekrardan gözden geçirilmesi. Gerekiyorsa evlenmeyi zorlaştırıcı önlemlerde alınabilir. Evlilik öncesi evlilik hakkında bireylere eğitimler verilsin. Evlilik çocuk oyuncağı değil çünkü.
Görüşlerinize katılıyorum.Evlenmek için başvuran bireylerin aile danışmanları ve psikologlar tarafından belli bir süre eğitime tabi tutulmaları,evliliğin gerektirdiği sorumluluklar,olası problemler ve bunları büyütmeden çözebilme,nerde nasıl davranılması gerektiği,aile büyüklerinin eşler tarafından idare edilebilmesi vb. konularda eğitim verilip sonrasında evlilik başvurularının kabul edilmesi şeklinde bir düzenlemenin yapılması gerektiği kanaatindeyim.