Cevap: Bir kıza facebook aşk mesajı göndermek suç olur mu?
Bir kıza açılmak, sevdiğini söylemek istiyorsun ama önce işin hukuki boyutunu sorguluyorsun:)
Evlenmeden öncede boşanırsam ne olur diye başlık açarsan şaşırmam cidden. Gönül işlerinde kural hukuk yoktur.
Önce git bi açıl saçıl kıza yazacağını yaz soracağını sor, başına bişey gelirse bu site hep burada.
Yardımcı olurlar / oluruz. Gönlünle hareket et, mantığın yanda dursun şimdilik ..
Baktın beklemediğin bir tepki verdi "pardon kuzenim yazmış" dersin takma kafana. Fobiği mobiği bırak şimdi cesur ol kararlı ol tren kaçar sonra sen de arkasından kara treeeen diye basarsın feryadı.
Alıntı:
yalnızadam06 rumuzlu üyeden alıntı
sen bir hukuk ögrencisisin ilk yazddıgım mesajlarıda okudunmu bilmiyorum aradan 4- 5 yıl geçmiş bi bag yok ama unutmadımı söyledim.içimde kaldını.mesaj cektim ama diğer kutusuna gitti için görmeyebilir hiç.üsteleyip üst üste mesajlar cekipte kızı rahatsız eden kişi durumunada düşmek istemiyorum.psikolog konusunda haklı olabilrsin ben sosyal fobigim hayatımda hiç kız arkadasımı bırak sosyal bir toplumum olmadı ne yazıkki ama yas 28 olunca insan birini bulup görücü üsülüde olsa tanısıp evlenmek istio.belki atlatabilirim sosyal fobimide diyerek kendimi zorlamaya calısıyorum bişiler içinde herşeyi alt üst etmekte var bu işin ucunda benim kuzenim 10 yıldır cıktıgı sevgilisi bir anda bıraktı kendisini die konusmak istedi kız dava açtı kazandı,kuzenim hapis yatacak mesela,hakaret etme yoktu sadece itişme kakısma olmuş herhalde konusurken bide iftirada attı diyor kendisine örnek mesela şimdi söylermisin bana sen benim yerimde olsan napardın.psikolog psikiyatr dedigin ilaç verip iki konusmaktan baska bişi yapmıo ben herşeyin en ince ayrıntısını ve en kötüsünü düşünmekten kendimi alı koyamıyorum ne yazıkki.senin deyiminle vesvese ve ben kimseye asla zarar verebilecek bi yapıda oldumu düşünmüyorum.
Zaman zaman bu sitede "hukuk öğrencisi" olmama vurgu yapılmıştır. Haliyle bir öğrenci kaç yaşlarında ve ne kadar yaşam tecrübesi sahibi olabilir ki zannı ile bazı önerilerimin, önyargı ile defteri dürülmüş olabilir.
Sevgili genç,
Hukuk fakültesini kırkından sonra okumaya başlayan bir öğrenciyim.
Dolayısıyla altını yaşamın içinden doldurmayacağım bir öğüt, öneri, söz aktararak ne sizi ne de kendimi sıkıntıya sokacak bir durum yaşamak ve yaşatmak istemem.
3 satır önerimi dikkate almanı ve en önce kronikleştiğini senin de fark ettiğin bu rahatsızlığının tedavisi sürecine yönelmeni yeniden öneriyorum.
Esenlikler...
Alıntı:
yalnızadam06 rumuzlu üyeden alıntı
Mrb, ben Murat, yeni üyeyim 28 yasındayım.
Birine uzun zamandır aşıgım tek taraflı aşk platonik denebilir. Kızla tanışmıstım markette kasiyerlik yapıyordu. Arada espiriler yapıyor övgüler atıyordum. sert bir tavır almadım hiç ama haberi yoktu onu sevdigimden. işten her cıkısında yolunu gözlüyor açılmayı düsünüyordum. günler aylar yıllar böyle geçti. konusamadım cünkü her gördügümde elinde telefon vardı ve ben onu her görüsümde elim ayağım birbirine dolanıyordu. işten ayrıldıgı için 4 yıldır göremiyorum da ama hep aklımda hala. facebooktan face adresini buldum.a radan yıllar geçtigi için ortak arkadasımızın da olmadıgı için, yani kısaca güclü bir inandırıcı dayanagım olmadıgı için kızla burdan arkadas olmaya ona kimligimi ve ondan hoşlandımı söylemeye korkuyorum açıkcası sapık durumuna düşmekten mahkemeye verilmekten. hatta abisi tarafından bulunup dövülmekten ama bir tarafımda hep yapmak istiyor bunu. ona açılmayı herşeyi söylemeyi arkadas olmayı.
eger birine kaç defa mesaj cekersem zorlamaya girmiş olur. veya bilişim suçu işlemiş olur muyum? diyelim bu kim tanımıyorum diye şikayet etseler hemen bulunabilirmiyim ip adresinden. cok kaygılarım var açıkcası yardımcı olursanız sevinirim.
Madem aşıksın riskinide gözönüne alıcaksın :D