Cevap: Üçüncü kişideki doğmamış alacakların hacizi
Merhaba Engin bey,
Aynı konuda sizden fikir almak istiyorum.
1-Borçluya yeni bir ödeme emri çıkartıcağım,borçlunun ev adresi bilinmiyorsa ,borçlunun adıyla, üyesi olduğu müzik birliği adresine ödeme emrini göndermem yasal olurmu?Teslim alıp kendisine verirlermi?
2-Adresi bilinmiyen borçlu için tebligat nereye,nasıl yapılır.?Yasal uygulama nedir?
3-Şu anda ödenmemiş konut kiraları için uygulanan yıllık yasal faiz nedir?
saygılar
Borçlu için her adrese tebligat çıkarılabilir mahsuru yoktur.
TC numarasından kayıtlıysa mernis adresine tebligat yapılabilir almasa da geçerli olur.
Yıllık yasal faiz %9 dur.
cevap için teşekkür ederim.
saygılar
Günaydın Engin bey,
Sormayı unuttum,vereceğiniz cevaplar herkesede faydalı olabilir.
1-Kiracı kira ödemeden mülkde otururkan ,geriye dönük ödenmemiş en fazla kaç kira ayı için ödeme emri çıkarılabilir.(1yıllık,3yıllık,kontrat başlangıç tarihinden itibaren yapılmayan ödemelerin hepsi gibi)
2-Kiracı borçlu şekilde mülkü terketti ise durum değişirmi?
3-Kiracı borçlu şekilde mülkü terketmişse ,ödeme emri çıkartılması için zaman şartı varmıdır?
saygılar
Engin bey,
Son yazdığımı ya görmediniz,yada sizi sorularımla sıktım, ondan dolayı cevap vermediniz.
Cevap vermemiş olsanızda ,buraya vakit ayırıp ,emek harcıyarak bizleri bilgilendirdiğiniz için çok çok teşekkür ederim.Allah razı olsun.
saygılar
Kira veya başka bir alacak için her zaman icra takibi yapılabilir alacak zaman aşımı 5-10 yıllar geçerse zaman aşımı sebebiyle itiraz edebilir kiracının mecurda oturması veya gitmiş olması önemli değil.