iyide kadın dava dilekçesinde ben ayrı yaşamak istiyorum demiyor, eşim beni eve davet etmiyor diyor.erkekte bu davaya cevabında eve davet ettiğini yazıyor. herhangi bir şekilde ayrı yaşama isteği yok.o zaman ne olacak?
Printable View
iyide kadın dava dilekçesinde ben ayrı yaşamak istiyorum demiyor, eşim beni eve davet etmiyor diyor.erkekte bu davaya cevabında eve davet ettiğini yazıyor. herhangi bir şekilde ayrı yaşama isteği yok.o zaman ne olacak?
Sayın monser,
Ben size soru soruyorum, siz benim sorularıma soru ile karşılık veriyorsunuz. Tadbir nafakası hangi maddede düzenlenmiştir lütfen açıklar mısınız?
siz bayağı kızmışsınız anlaşılan.bakın tedbir nafakası davasında kadın kocası tarafından dövüldüğünü evden atıldığını ispat etmesi gerekmektedir.bu dava boşanma davası öncesi veya içinde açılan bir davadır.kadın bu davayı açtıktan sonra boşanma yada ayrılık davası açmak zorundadır.zira tedbir nafakası davası ile kazanılan ayrı yaşama hakkı ilelebet devam edemez.evlilikte boşanmaya neden olmıyacak olayların etkisi makul bir süre sonra sona erer.evlilik müessesesi uzun süreli hoşgörüsüzlüğü kabul etmez.kadının hem ayrı yaşamakta haklıyım demesi hemde boşanma davası yada ayrılık davası açmaması medeni kanunun 3.maddesine tersdir.
Sayın Dilek Kuzulu;
Sabrınızdan ötürü tebrik ediyorum.
Neden kızayım ki sayın monser, ne güzel tartışıyoruz, sayenizde bilmediklerimizi öğreniyoruz.
Ama ben ısrarla, tedbir nafakasının hangi maddede düzenlendiğini öğrenmek istiyorum sizden, sizse bu soruya cevap vermiyor her iletinizde başka konulara değiniyorsunuz. Sorumu yineliyorum lütfen cevap verir misiniz, tedbir nafakası hangi maddede düzenlenmiştir?
169 madde.bakın tedbir nafakası davası boşanma davası sonuçlanıncaya kadar geçerli bir davadır.burda boşanma davası yok.kadın ayrı yaşamak istiyorsa bunları dilekçesinde belirtir ve ayrılık ister.hem boşanma istemeyip hemde tedbir nafakası alamaz hayatının sonuna kadar.
sayın dilek hanım ben kızma olayının nurtenoz için söylemiştim.üstünüze alınmayın okey
169. maddede, boşanma ya da ayrılık davası ile birlikte alınan önlemlerden bahseder öyle değil mi? Yani bu maddeye göre, ayrılık veya boşanma talebi ile açılmış davalarda tedbir nafakası talep edilmişse, hakim takdir yetkisini kullanarak gereken önlemleri alır.
197. maddede ise, ayrılık ve boşanma davası haricinde, bağımsız olarak açılan tedbir nafakasından bahsedilir, ayrı yaşamaya hakkı olan eş bu hakkını ispat ederse hakim, tedbir nafakasına hükmeder.
169. maddeye göre hükmedilen tedbir nafakası, boşanma davasının kesinleşmesine kadar , kesinleştikten sonra ise yoksulluk nafakası olarak devamına karar verilmişse yoksulluk nafakası olarak devam eder.
197. maddeye göre hükmedilen tedbir nafakasında dava kabul edilirse hükümde nafakanın bitiş tarihi belirtilmez. Ayrı yaşama süreci içerisinde taraflardan biri boşanma davası açarsa bu davanın kesinleşmesine kadar, açmazsa değişen şartlara göre nafaka yükümlüsünün talebi halinde tedbirin kaldırılmasına yani nafakanın kaldırılmasına karar verilebilir.
Sizin eklemiş olduğunuz kararda ise, 197. madde kapsamında bir dava söz konusu olmadığına göre, açılmış bir boşanma davasında talep edilen yani 169. madde kapsamında tedbir nafakası söz konusudur ki "Takdir edilen tedbir nafakasının dava tarihinden hükmün kesinleştiği tarihe kadar geçerli olmasına karşın, tavzih kararı ile tedbir nafakasının kararının kesinleşmesinden sonra da devamına karar verilmesi usul ve yasaya aykırıdır." denmiştir.
peki kadının bu ayrı yaşama hakkı nereye kadar sürer dilek hanım.yani hem ben kocamdan ayrı yaşıyacam hemde kocamdan boşanmıyacam demek kötü niyet değilmi.yargıtayın kararlarında tedbir nafakası ile kazanılan ayrı yaşama hakkı ilelebet devam edemez der.o zaman kadının tedbir nafakası davasının kesinleşmesinden sonra 6 ay mı ayrı yaşama hakkı var.çünkü biliyorsunuz kocanın ihtar çekme hakkı var.bu hakkını nasıl kullanıcak.bana bir izah edermisiniz?
Bence bunlar boşansın bizde rahat edelim. İkisinden biri iyi ayak çekiyor gel demedi gitmedim gel dedim gelmedi...
Bekledimde gelmedin hiç mi beni sevmedin....
İyi işmiş. Kızlar evlenip hemen ayrı eve çıksın ölene kadar ayrı yaşasın erkek parasını ödesin bu arada ikiside çaktırmadan tekrar başkalarıyla evlensin ondan sonra çocukları olsun diyelimki ikinci evlilikler imam nikahı yani kadın imam nikahı ile başkasıyla evlendi erkekte imam nikahıyla bir kadınla evlendi ama resmen ikisi evliler ve adam kadına nafaka veriyor. Birisi farklı bir kadından baba oluyor öteki farklı bir adamdan anne ama bu durumda resmi nikaha göre adamın iki çocuğu kadınında iki çocuğu olacak bunlara nafakayı kim ödeyecek ? Bunlar medeni hukukta ikiz mi sayılacak? Ha keza adam ve kadın sonra aydı birbirlerine döndüler imam nikahlı öteki eşlerde birbiriyle evlendi çocukların durumu ne olacak ? Hadi diyelim ki biri birinde biri birinde kaldı miras ne olacak ? Paki bunların biri kız biri erkekse ve ileride birbirlerine aşık olup evlenmeye kalkarlarsa ne olacak ? Ensest ilişki mi yasal mı? Ve son soru ben bunları neden yazdım ? Çünkü geçici kısa devre oldum ....