Cevap: Basit Cinsel Saldırı Suçu
Zor günlerimde böyle beni aydınlatıp destek olduğunuz için Allah razı olsun. Çok sordum ama en kötüyü düşünmek istiyorum. Başka duruşmaya çıkmadan suçlu ilan edilir miyim? Suçlu bulundum diyelim. Alacağım ceza 2 ile 7 yıl değil mi? Çünkü temas ettiğim iddiası vardı. Yeni yasalar bunu getiriyor. Bu durumda sabıkam da olmadığı için HAGB kararı ile sonuçlanır mi? İş hayatım, sabıkam bundan sonra nasıl devam eder? En kötü olabilecekleri düşünüyorum. Bütün gece senaryolarla kafamda kurdum, uyku girmedi.
Savcı soruşturmayı yürütür. Suç ithamı konusunda iddianame düzenlenmesine gerek olduğuna kanaat getirir ise, iddianame hazırlar. Kovuşturma, iddianamenin mahkemece kabulü ile başlayan ve ceza alıp almayacağınızın netleşeceği süreç. Dolayısıyla savcılık aşamasında bir ceza söz konusu olmayacaktır.
Ben aynı gün savcıdan hakime yönlendirilmiş ve hakim karşısına çıkmıştım. Herhangi bir soru sorulmadan hızlı bir şekilde işlemler yapılıp hiçbir sorgulama yapılmadan kimlik bilgilerim alınarak serbest birakilmistim. Dediğiniz geçerli mi? Aldığım evrak duruşma sonuçlanıncaya kadar imza zorunluluguydu.