ne duymak isterdiniz ?
Printable View
Bu olay ile ilgili yeni bir bilgim var. Dosya ya baska ildeki savci tarafindan takipsizlik verilmiş ve benim bulundugum ile yollamis. Burdaki durumu daha ogrenemedim.
Bu olay ile ilgili yeni bir bilgim var. Dosya ya baska ildeki savci tarafindan takipsizlik verilmiş ve benim bulundugum ile yollamis. Burdaki durumu daha ogrenemedim.
Merhaba sayın avukatlar ve sayın üyeler,
Internet uzerinden ticaret yolu ile bir urun satildi, ürünü satan ben değilim ama yolllayan benim. Karşı taraf ürünü teslim alıyor fakat ödenen bir para yok ortada. Buna rağmengidip dolandirildim diye sikayet ediyor. Beni şikayet etmiyor satan kişiyi şikayet ediyor. Ama gönderen ben olduğum için bir sekilde olayın içine girdim.
Şikayet eden kişinin bulunduğu şehirdeki savcı takipsizlik verip benim bulundugum şehre yollamis dosyayi. Ben daha önce itiraz ettim bu olaya. Acaba bundan sonra ne olur. Bende mağdur durumda kaldım aslında. Para alışverişi olmadığı için dolandiricilik olmaz sanırım.
Teşekkürler.
Saygılarımla.
İştirak kapsamında mahkeme önüne çıkarsınız. İştirakınızın olmadığı tespit edilir ise berat edersiniz; aksi halde ceza almanız olasıdır.
Esenlik ile.
[QUOTE=İsmail Arslan;506848]İştirak kapsamında mahkeme önüne çıkarsınız. İştirakınızın olmadığı tespit edilir ise berat edersiniz; aksi halde ceza almanız olasıdır.
Istirak kismi su şekilde telefonu satan kişi ile resmi olarak maliyeye bildirilmiş sozlesmemiz var.
Takipsizlik verme ihtimali var mi sizce.
Teşekkürler
Şikayet eden kişinin bulunduğu yerdeki savcı eğer dosyada sizin hakkınızda takipsizlik kararı vermiş ise bunun anlamı sizin açınızdan kovuşturmayı gerektiren bir suç unsuru tespit edilmediğidir. Sorunuzu şimdi okuduğumda bu durumu tashih etme ihtiyacı hissettim. Yani şu an şehrinize gönderildiğini söylediğiniz dosyada size yöneltilen bir suçlama mı var da kaygılısınız? Aynı fiil iki kere soruşturmaya tabi olmaz; ancak yeni ve mukni deliller var ise o başka...
Yanitiniz için çok teşekkür ederim Ismail Bey.
Ben maliye ye bildrdigim sozlesmeyi, ilgili damga vergisi makbuzunu ve tahakkuk fişini itiraz dilekcem ile sikayet eden kişinin bulunduğu şehirdeki savcılığa gönderdim. Kesinlikle bir para alışverişi olmadığı ni ispatladim. Benim kaygim benim bulundugum şehir de ne durumdayim o yönde. Dosya numarasi var elimde. Sorgulatcam en kisa surede. Adima acilan bir dava gözükmüyor. Gel ifade ver diyende olmadi. Süre olarak 2 ay oldu.
Teşekkürler.
Rica ederim.
Esenlik ile...