Cevap: İşe İade Davasında Yargıtay kararına itiraz edilirmi?
Cevabınız için teşekkür ederim Gökmen Bey. Ben işverene hiç başvurmadım. Çünkü eminim ki tazminatı vermeyecekler. Şu anda çalışmıyorum. İnşallah işe başlarsam ilk işim hemen dava açmak olacak. Hakim gerekçeli kararında; "Davacının eylemi gerek şirketin iç kuralları ve gerekse de iş kanunları çerçevesinde işverene haklı nedenle fesih imkanı değil, geçerli nedenle fesih imkanı verir" şeklinde kanaat belirtmesine rağmen işsizlik maaşından da faydalanamıyorum. Bu kararın kesin hükmünde olmadığını ve tekrar bir dava açmam gerektiğini söylediler. Fakat bir sorun var ki ben işe iade davasında şahitliğimi yapan kişilerle irtibatı kaybettim. Şimdi nasıl olacak? Acaba işe iade mahkemesi dosyam ve hakiminin verdiği karar üzerinden dava yürüyebilir mi? Neticede dava konusu olayın bütün geçmişi ve bütün şahitlerin ifadeleri o dosyada var. Yoksa benden illa tekrar şahitlerim mi istenecek. Bu ben de tam bir soru işareti..
Bazen lanet olsun artık uğraşmayacağım diyorum fakat aynı zamanda da yapılanları hazmedemiyorum. Bana yazılan tutanakta imzası olan şef mahkemede benim şahidim oldu ve tutanakta yazılanlar doğru değildir diğer üst yönetim telkinleriyle imzalamak zorunda kaldım, yazılanları okumadım dahi demesine rağmen, artı iş yerinde çalışan ve olayın şahidi iki çalışma arkadaşım da benim lehimde ifade vermelerine rağmen ben davayı kaybettim, yargıtayda onadı. Bu ülkedeki kanunlar maalesef haklı olanın değil, güçlünün yanında. İki buçuk senedir uğraşıyorum, bir o kadar daha uğraşacağız anlaşılan. Allah'tan tek duam bu kişilerin; hem madden, en önemlisi de manen bana yaşattıkları tüm bu zulümlerin aynısına maruz kalmadan ölmemeleridir. Allah sizin de yardımcınız olsun.
Cevap: İşe İade Davasında Yargıtay kararına itiraz edilirmi?
Henuz davanız görülmeye başlamamışken, sorunuzu burada sorduğunuzda verilen ilk yanıtlrda da yargıtay kararıyla örtüşen düşünceler paylaşılmıştı sn.gökmen,
Yani yargıtay, akla -olayın özüne uymayan , yanlış bir karar vermiş değil aslında. Bankacılık hayatınız boyunca müdürünüzün onayına sunmuş olduğunuz krediler değildi herhalde, sadece güveni sarsacak sonuç doğuracak 8 kredi olayının varlığının net olması ve sektörün güvene dayalı bir iş olması nedeniyle sözleşmenizin geçerli nedenle feshinin doğru olmasına karar vermiş. Bence ettiğiniz dua yanlış.