Cevap: Kesinleşmemiş yargı kararına istinaden yapılan icraya nasıl itiraz etmeliyim
ben sizin söylemlerinize dikkat veriyorum ve önerilerinizi zaten düşünüyorum. bu konuda bir şüpheniz olmasın kesinlikle.
kararı da yazdım, icra emrini de, daha gizli saklı mı kaldı ki :)
ilglili dosyada, borçlu bir vergi mükellefi.
şimdi sorum şu: temyiz dilekçesi esnasında aldığım "alındı" belgesi ile icra müdürlüğüne gitsem, icranın , karar kesinleşinceye kadar durmasını sağlarmı? durmasını sağlamak bu kadar kolay ise, icra başlangıcı ile, kararın kesinleşmesi süresi boyunca günlük faiz işler mi?
mümkünse, "evet faiz işler, hayır faiz işlemez" şeklinde anlaşılması kolay;p cevap olsun, icranın durması içinde, sadece alındı belgesini bir dilekçe ekinde icra müdürlüğüne sunmam yeterli mi?
makbuz-fatura kısmına gelirsek, borçluya birinin KDV içeren fatura veya serbest meslek makbuzu kesmesi gerekiyor.
bunu yapacak olan kimdir? avukat mı, müvekkili olan şirket mi?
eğer olay icraya yansımamış olup ben avukatı arayp para vericem deseydim, avukat bana serbest meslek makbuzumu kesecekti? yoksa müvekkilinin hesap numarasını verip buraya yatır, sana fatura kessinler mi diyecekti (bugune kadar hep avukat kendi hesabını verip makbuz kesti)
Cevap: Kesinleşmemiş yargı kararına istinaden yapılan icraya nasıl itiraz etmeliyim
Evet temyiz ettiğinize dair derkenarla icra dairesine gider talepte bulunursanız icraya kesinleşmeden konmayacak ilamlardan ise teminatsız takip durdurulabilir. Faiz her halükarda işlemeye devam eder. Makbuzu size avukat da verebilir şirket de muhtemelen avukat sizden aldığını kendine alacak bu durumda makbuzu onun vermesi uygun olur ben işin olması gerekeninin yazdım avukatlık ücreti peşindir işi veren ücreti peşin peşin verir avukat karşıdan aldığımı müvekkiline iade eder aksine sözleşme anlaşma yapılabilir yani avukat karşıdan aldığını da kendine alabilir diye bu durum makbuzun kimin kime keseceğini belirler ben kiminle muhatap olacağım derseniz avukatla tabi ona söylersiniz parayı yatırdım makbuzumu verin gerekeni yapar yapmalıdır.
sorun şurda başlıyor, avukata "makbuzumu ver" dediğimde "icra dairesine kesiyoruz ordan al" diyecek, ben gidicem icra dairesine, icra dairesi adına kesilmiş makbuz benim hiçbir işime yaramayacak , yani KDV kaybım olacak, buna çözüm de makbuzun bana kesilmesi gerekiyor ki bu anlamda maliyenin kararı bence en uygunuydu.
derkenar nedir ayrı bir belge mi? alındı kağıdına derkenar mı deniyor?
kesinleşme gerekmeyen her davada icranın durdurulması veya iptali mümkün değil (usul hataları hariç) diye anladım.
faiz de karar tarihinden itibaren işliyor. oysa benim tutarı öğrendiğim tarih karar tarihi değil , yazılan kararın tebliğ tarihi.
al sana hukuk skandalı.
şu mümkün mü? icra tutarını ödeyeyim, (faiz işlemesin diye) , ama kesinleşme gerçekleşince davalıya veya avukatına ödeme yapılsın. kesinleşme olmazsa da geri alayım.
Makbuz icra dairesinde borçluya kesilir, derkenar mahkemece kararın temyiz edildiğine dair verilen belgedir, kesinleşme gerekmeyen davalarda teminatla icranın geri bırakılması kararı verilebilir, alacaklının parayı çekmesine engel konulduğunda faiz işlemeye engelin kalktığı tarihe dek devam eder.
Hepten işi beleşe getirdiniz bravo adamı cevap verdiğine vereceğine pişman etmek bu olsa gerek rumuzunuzu bir yere yazıyorum açtığınız konuları tıklamayacağım bile bundan sonra :DD
şaşırtınız beni ilk defa kısa öz ve açıklayıcı olmuş yazınız. teşekkür ederim