Cevap: Avukat Mağduru Olduğunu Düşünen Müvekkiller Nasıl Delil Toplayabilirler
1- Bana sen diye hitap etmeyin.
2- Kimseye düşman değilim, olmadım da..
3- Herkesin canı yanar benimde canım yandığı için buraya sığındım.
4- Öylesine takılmak deyiminin ne olduğunu bilmem, anlamaya ne eğitimim ne de şahsiyetim izin vermiyor.
5- Hukuk sizin de yazdığınız gibi HAK.. anlamını birçok kişiden daha iyi biliyorum.
6- Hukukçu ise HAk ın yerine gelmesi için çalışan kişi olmalı diye düşünüyorum.
7- Mütevazilikten uzak, kendisini dev aynasında gören üzerindeki cübbe ile kendisini farklı bir sınıfta görenlere de megaloman derim. Daha önce de demiştim.
8- Sizin garip gördüğünüz yafta ben istemeden bana teklif edildi. Verilirken kullanılan inisiyatif alınırken de kullanılabilir. Hiç sakıncası yok. Paye, makam, mevki derdinde değilim. Beni sizler gibi ne sanatkar ne bilim adamı eder bu paye.. bana sadece ADAMLIK yeter.
9- Temeli bozuksa eğer ADALET in haberim olmasın zaten..
Başka sorunuz ?
Alıntı:
melahatgüloğlu rumuzlu üyeden alıntı
Benim avukatım başka müvekkiline icraya gitti. Müvekkiline karşı dava aldı. Sanırım bu maddelerde o da var.Takışıp yollarını ayırdığı müvekkillerine hemen icra başlatıyor.Takıştığı başka bir müvekkilinin yaşlı adamın sevgilisi olduğunu biliyormuş. Aynı sektördeki iş çevresine bunu ifşa etti. En iyi tokat yaşlı müvekkilinin eşinden geldi.< ben 20 yıldır eşimin sevgilisi olduğunu biliyorum. Bu hesabı sen değil ben sorarım,sana düşmez>..İlk toplu iş yemeğine eşinin kolunda geldi hanımefendi..Onlar küçülmedi.Avukat küçüldü..Ve biz yemekteki herkes alkışladık onlar içeri girince..Moral vermek istedik.Anlaşıldımı acaba konu bir parça.
Yavaş yavaş sadede gelmeye başladınız. Avukatınız başka müvekkiline icraya neden gitmesin? Avukatlık ücretini ödemediği için mi? Yoksa vekalet ilişkisi yasal olarak bittiği için mi? (Vekaletten azil veya avukat istifa ettiyse gidebilir).
Takıştığı adamın sevgilisi olayı bu konuda bir dava yoksa MESLEK SIRRI değildir. Kişisel ve ahlaki bir konudur. Avukatlıkla değil, kişiyle ilgilidir. Buna avukatlık kanunu ceza vermez.
- - - Updated - - -
Alıntı:
Abdullah Yaman rumuzlu üyeden alıntı
1- Bana sen diye hitap etmeyin.
2- Kimseye düşman değilim, olmadım da..
3- Herkesin canı yanar benimde canım yandığı için buraya sığındım.
4- Öylesine takılmak deyiminin ne olduğunu bilmem, anlamaya ne eğitimim ne de şahsiyetim izin vermiyor.
5- Hukuk sizin de yazdığınız gibi HAK.. anlamını birçok kişiden daha iyi biliyorum.
6- Hukukçu ise HAk ın yerine gelmesi için çalışan kişi olmalı diye düşünüyorum.
7- Mütevazilikten uzak, kendisini dev aynasında gören üzerindeki cübbe ile kendisini farklı bir sınıfta görenlere de megaloman derim. Daha önce de demiştim.
8- Sizin garip gördüğünüz yafta ben istemeden bana teklif edildi. Verilirken kullanılan inisiyatif alınırken de kullanılabilir. Hiç sakıncası yok. Paye, makam, mevki derdinde değilim. Beni sizler gibi ne sanatkar ne bilim adamı eder bu paye.. bana sadece ADAMLIK yeter.
9- Temeli bozuksa eğer ADALET in haberim olmasın zaten..
Başka sorunuz ?
Abdullah bey size Sen DEĞİL SİZ DİYE yazdığımı görEmediniz sanırım. Diğerlerine cevap veremeyeceğim ama 7 ci maddede yazdığınız cüppe ile kendini dev gören bir sınıf değil, SANAT ve BİLİMİN ADAMI olmaları avukatları zaten farklı kılıyor. Üstünlük iddiasında da bulunmadık. Bakın Moliarac'ın biz avukatlar için söylediği söz (çoğu avukatın sitesinde yazar bu): Biz avukatlar köle kullanmadık. Fakat efendimiz de olmadı!
Alıntı:
litigation rumuzlu üyeden alıntı
Bu sitede HAKSIZ ve MESNEDSİZ (nedeni belirsiz) bir şekilde avukat kötülenmesine izin verilecek mi? Yoksa kendini YETKİN olmadığı halde ADALET ŞOVALYESİ sananlar mı cirit atacak? Bu sitenin en altında sitenin avukatlarca yapıldığını söylüyor. Bu hukukçular nerede? Benim bu tepkim meslektaş dayanışmasına destek değil, tam tersine meslektaşları kötülemeyi adet edinmiş kişilerin haksızlığa uğramışlarcasına bu siteyi kullanmaları. Henüz konun ne olduğu bile belli olmadan, birilerinin anında destek çıkması. Avukat düşmanlığı varsa bu sitede ben yokum.
Sanırım Adalet şövalyesi ben oluyorum burada..
Peki bakalım adalet mi meslek dayanışması mı..
İnsanlar buraya hak peşinde koşarak geliyor. Mesleğinizin içinde meslek onuruna aykırı davranan birilerinin varlığını kabul etmiyorsunuz. Olabileceğine ihtimal vermek istemiyorsunuz. Üyenin ne yaşadığını daha önce defalarca yazmış olmasına rağmen okumadan ön yargıyla yaklaşıyorsunuz. hadi okumadınız sorma lütfunda bile bulunmuyorsunuz. Bir çok üye meslektaşlarınızdan muzdarip yazılar yazmış. Elinizde balçık güneşin önüne geçmeye çalışıyorsunuz. Eleştiriye tahammülünüz yok. Doğrulara sırtınızı dönüyorsunuz. Sonra da avukat düşmanlığı varsa ben yokum diyorsunuz.
Yazılanları okumuyorsunuz bile, okusanız da anlama ve yorumlamaktan bi habersiniz. Herkesi tenzi ederek yazılmış bu yazılar sizi neden bu kadar rahatsız ediyor. Sıkıntınız ne sizin? Sizin demi canınızı yakan oldu yoksa. Yoksa sizde mi öylesine takılıyorsunuz siteye. Yoksa sanatkar ve bilimsel kimliğinizi mi onore ediyorsunuz girip çıktıkça..
Evet.
Hukukçular nerede.. Hatta bu sitenin yöneticileri nerede... Editörlüğüme son verilmesini istiyorum. Ben bu siteyi hakkın hukukun adaletin arkasından koşan hukuk aşıklarının Kâbe si, mabedi olarak biliyordum. Onun için kapısına gelip paspas olmuştum. Ne bir kuruş çıkarım ne de beklentim yoktur. Ekmeğimi de bu site vermiyor benim. Silin hesabımı lütfen..
Sayın Litigation; Sayın Abdullah bey tarafsız yazıyor.Sizin üslubunuz sert.
Ben hak mücadelesi veriyorum..Sizi ben tutmuyorum,hemen çıkabilirsiniz.
Yemek sayfasında mı sormalıyım bu soruları, hukuk forumundayım..
Yanlış yapan meslektaşı kabul etmek ne kadar zor geldi size.
Siz icra işini anlamamışsınız..Vekalet ücretinden değil.Ayrıca bizim avukat çok akıllıdır hiç kimsede vekalet ücreti kalmaz.
İcra işini açayım..Siz müvekkilisiniz.Başka birinin vekaletini size karşı alıyor.İşinizide yapmadığı beklettiği için paranız olmadığını biliyor..Alacak tahsili için size icraya geliyor....Ne kadar önyargılısınız öyle...Anladığınız gibi masumca değil...Siz zordasınız birde anlaştırıyor onları...Komedi gibi.
Alıntı:
Biz avukatlar köle kullanmadık. Fakat efendimiz de olmadı!
Bazı meslektaşlarınızın paranın kölesi olabileceği gerçeğini neden kabul etmiyorsunuz. Paraya köle olanların efendisinin kim olduğunu söylemeye gerek var mı ?
Ayrıca kurgu değil...Öyle ima etmişsiniz...Kim dosya numarasına kadar veriyorda ben vereyim........Ayrıca dosya numarasıda yok...Çünkü ortada davada yok...Anlaşıldımı sorunum şimdi..
Hukukçuların nerede olduğu, editör sıfatınız, sitenin iç meseleleri sizin sorununuz. Ben bu sitedeki tüm yöneticilerin 1 kuruş da almadığını (sizin de) tahmin ediyorum zaten yazmanıza gerek yok. AMA, SEN kelimesine dikkat eden kişinin MEGOLAMAN demeden önce düşünmesi gerekirdi! Bu ne editörlükle ne hukuk ile ilgili değil, tamamen sizinle ilgili.
Okuyun melahat hanımın yazısını ve hadi siz cevap verin ona. Ve dediğiniz gibi ADİL olarak ve doğal olarak AVUKATLIK HUKUKU ile bağdaştırarak. Ben de yukarıdaki yazılarımda HAK'kın aranmasındaki avukat rolünden bahsetmiştim sizin gibi. Ama gel gör ki konuya bak. Avukat takıştığı müvekkiline dava açmış, icraya vermiş, kocasını karısına ispiyon etmiş... Konuya bak.
Bir davaya bakmakla avukat ilanihaye müvekkilinin avukatı mıdır? Cevap hayır. Vekaleti aldığı iş ile ilgili olmak üzere avukatıdır. Vekaletnameden istifa yani vekalet ilşkisinin bitmesinden sonra avukat istediği kişinin avukatı olabilir. Sonsuza kadar kölelik mi beklenir avukattan?
Sayın Litigation sakin olun...Hukukçular nerede diye çığlık atmayın..Bende onu istiyorum...Bilimsel hukukçular nerede.
Alıntı:
Bu sitede HAKSIZ ve MESNEDSİZ (nedeni belirsiz) bir şekilde avukat kötülenmesine izin verilecek mi? Yoksa kendini YETKİN olmadığı halde ADALET ŞOVALYESİ sananlar mı cirit atacak? Bu sitenin en altında sitenin avukatlarca yapıldığını söylüyor. Bu hukukçular nerede? Benim bu tepkim meslektaş dayanışmasına destek değil, tam tersine meslektaşları kötülemeyi adet edinmiş kişilerin haksızlığa uğramışlarcasına bu siteyi kullanmaları. Henüz konun ne olduğu bile belli olmadan, birilerinin anında destek çıkması. Avukat düşmanlığı varsa bu sitede ben yokum.
Adalet şövalyesi,
Kulağa hoş geliyor :)
Alıntı:
Abdullah Yaman rumuzlu üyeden alıntı
Bazı meslektaşlarınızın paranın kölesi olabileceği gerçeğini neden kabul etmiyorsunuz. Paraya köle olanların efendisinin kim olduğunu söylemeye gerek var mı ?
Arkadaş bu forum konusunun içinde nerede PARA var? Ne parası? Bu söz benim değil Molierac'ın üstelik. Paraya köle olmak diyorsanız, mesela siz de yaptığınız iş için para alıyorsunuz. Köle mi oluyorsunuz? Bir müvekkil avukata 2000 TL boşanma davası için verse, vekaletini alsa, müvekkinin her türlü işine sonsuza kadar bakma mükellefiyetine mi giriyor? Asıl kölelik budur. Oh ne ala. Devlet memuru 2500 TL maaş alır yıllarca, avukat bir kere alıp sonsuza kadar bedava kölelik mi eder yani? Güldürdünüz beni, merci.
- - - Updated - - -
Alıntı:
ismail32 rumuzlu üyeden alıntı
Adalet şövalyesi,
Kulağa hoş geliyor :)
Yarım doktor candan, Yarım avukat maldan edermiş derler. Dikkat ederseniz YETKİN olmayan Adalet Şovalyesi dedim :) Yetkin adalet şovalyeleri ister kabul edilsin ister edilmesin tüm hukukçular (avukatlar, hakimler, savcılar) dır.