Cevap: Şeriati övmek, savunmak düşünce özgürlüğü çerçevesinde midir?
Keşke hırsızların kafası kesilse küllen kurtulsak adamlar çelik kapının bile kilidini kırıp ne var ne yok götürüyor hepsinin yüzlerce suçtan kaydı var iflah ıslah olmaları mümkün değil geberseler de rahat etse millet.
Engin bey; gelir adaletsizliğinin olduğu, açlık sınırında yaşayan insanların olduğu yerde, kafası kesilmesi gereken baştakilerdir. Dikkat ederseniz, sadece bu sebepler dedim, yaptıkları hırsızlıkları hiç karıştırmadım. Onun için bütün sülalerinin kafası kesilip, sonsuza kadar cehenneme atsanız yine yetersiz kalır ceza. Herşey güllük gülistanlık olsa, suç işleyen zevk için işlese o zaman kesilir, güzel olur, ama şu durumda.. Ayrıca şeriatla yönetilen devletlerin suçlulara karşı ne kadar iki yüzlü olduğuda gerçek. Tecavüze uğramış kadın bile ceza alıyor.
Bu it oğlu itlerinkini de kessinler boylu poslu taşı sıksa suyunu çıkarır çam yarması piçler fakir fukara demez herkesin ocağını söndürürler bu hukukla bu şerefsizlerin hakkında gelinmez hepsinin yüzlerce suç kaydı var namussuz şerefsizlerin. Şeriat gelsin demiyorum burda ite köpeğe acıma diyorum en ağır ceza hangi hukukta varsa al onu uygula diyorum illa şeriat şart değil afrikada bilmem ne kabilesinin kuralları daha sertse al onu uygula yeterki temizle toplumu bu pisliklerden adamlarla komşu olmak istemiyorum aynı mahallede yaşamak istemiyorum.
Alıntı:
Av.Engin Oğuz rumuzlu üyeden alıntı
Bu it oğlu itlerinkini de kessinler boylu poslu taşı sıksa suyunu çıkarır çam yarması piçler fakir fukara demez herkesin ocağını söndürürler bu hukukla bu şerefsizlerin hakkında gelinmez hepsinin yüzlerce suç kaydı var namussuz şerefsizlerin. Şeriat gelsin demiyorum burda ite köpeğe acıma diyorum en ağır ceza hangi hukukta varsa al onu uygula diyorum illa şeriat şart değil afrikada bilmem ne kabilesinin kuralları daha sertse al onu uygula yeterki temizle toplumu bu pisliklerden adamlarla komşu olmak istemiyorum aynı mahallede yaşamak istemiyorum.
O bişe değilki. en azından az çok ceza alıyor. Ya cezası olması gereken ama cezasız suçlar? adam köpeğe tecavüz etmiş, 300 lira cezası var kabahat sayılıyor vs.. şimdi bu adam insan içine çıkmalı mı? senin benim çocuğumun yanında durabilmeli mi? köpeğe tecavüz eden adam, insana çocuğa yaşlıya hayli hayli eder. ama 300-500 lira veriyor çıkıyor. romantik bakarsak olaya, tabiki bütün kötüleri toplayalım bir yere, hepsini yakalım gitsin, kılım kıpırdamaz. :) ama daha sonra kötülüğe iten faktörleri ortadan kaldırmazsak yine kötüler peydah olucaktır toplumda. Kaldıki her faktör ortadan kalksa bile, doğuştan psikopat olarak, empati yeteneği olmadan doğanlar yine olacaktır.
Şeriatta kısas var güzel bir çözüm köpek de ona tecavüz edecek mesela :)
Emin olun kötülüğe iten en önemli faktör caydırıcılığın olmamasıdır, parasını verebileceği halde marketten, mağazadan bir şeyler çalan kaç kişinin davasını gördüm biliyor musunuz?
Dünyada hiç bir zaman gelir adaletsizliği, işsizlik, yoksulluk ekonomik krizler ortadan kalkmayacaktır bir ütopya gibi o gün gelene kadar meydanı suça suçluya terk etmek doğru bir anlayış değildir.
Kat'i surette ceza yasalarının değişmesi günün koşullarına uyarlanması gerekiyor bir suç işleyenin fellik fellik kaçıp saklanıp korkudan insan içine çıkamaması gerekir öyle her gece işe çıkar gibi suç işlemeye çıkmak olmamalıdır.