Cevap: Yargıtay Süreci ve Ceza Durumu
Alıntı:
Aykt rumuzlu üyeden alıntı
Bir Çok bilgi okuyorum ve kafam iyice karıştı. Tam olarak tekrar yazıyorum durumumu. Şimdi ben 08.06.2012 Yılında 148.Madde Olan Yağmaya Teşebbüsten Tutuklandım ve 5 Ay içeride yattım. Mahkeme bana 30 Ay Ceza verdi. Dosyam yargıtayda. Almış olduğum Cezadan yattığım 5 ay düşecekmi. Yargıtaydan ne gibi bir karar cıkabilir. Tekrar içeri girme durumum nedir. Nekadar yatarım. Hiç içeri girmeden bu cezadan kurtulma durumum varmı. Hayatım noyunca hiç bir şekilde suc işlemdim sicilim sabıkam temizdir. Bilgilendirmenizi rica ediyorum.
Geçmiş olsun, Yargıtayda dosya onanır ve kesinleşirse ,almış olduğunuz cezadan 5 Ay düşülür. Koşullu salıverilmeye kadar yatacağınız süre 20 Ay yapar, ki bu yatması gereken ceza diye hesaplanıyor. 5 Ayını tutuklu olarak geçirdiğinize göre 15 Aya düşer, bu sürenin 12 ayını da denetimli serbestlikle dışarıda geçireceğinden 3 yatıp çıkarsınız. Tekrar geçmiş olsun.
Alıntı:
şahin41 rumuzlu üyeden alıntı
Geçmiş olsun, Yargıtayda dosya onanır ve kesinleşirse ,almış olduğunuz cezadan 5 Ay düşülür. Koşullu salıverilmeye kadar yatacağınız süre 20 Ay yapar, ki bu yatması gereken ceza diye hesaplanıyor. 5 Ayını tutuklu olarak geçirdiğinize göre 15 Aya düşer, bu sürenin 12 ayını da denetimli serbestlikle dışarıda geçireceğinden 3 yatıp çıkarsınız. Tekrar geçmiş olsun.
Güzel dilekleriniz için teşekküler. Hayatımda hiç suc işleyecek birşey yapmadım. Başıma bu geldi. Şimdi bu 3 Ay için beni iceri alırlarmı yoksa. Para cezası yada başka bir formül varmı. Çunki beni içeri almaları demek. İşimi kaybetmem demek. Evlenmeyi düşündüğüm birisi var. Bunun gibi bir çok durum. Gelecekle ilgili hiç bir plan yapamıyorum. Bu Ceza yüzünden evlenmekten kaçıyorum.
Unutmayın ki aldığınız ceza 3 Ay değil , 30 Ay. Yargıtaydan dönmesi bir yıl daha sürebilir.Kesinleştiği taktirde Adliyeye davet edileceksiniz.Durumunuzu infaz Savcısına bildirin, belki para cezasına çevrilme talepli dosyanızı Mahkemeye gönderebilir Hakimin taktiri ne olur bilemem.
Alıntı:
şahin41 rumuzlu üyeden alıntı
Unutmayın ki aldığınız ceza 3 Ay değil , 30 Ay. Yargıtaydan dönmesi bir yıl daha sürebilir.Kesinleştiği taktirde Adliyeye davet edileceksiniz.Durumunuzu infaz Savcısına bildirin, belki para cezasına çevrilme talepli dosyanızı Mahkemeye gönderebilir Hakimin taktiri ne olur bilemem.
Yakalama Kararı cıkarılmayacak değilmi. Tebligat ile çağrılacağım. Şu durumda para cezası yada başka bir durum imkansız gibi gözüküyor. En Az 3 Ay yatacağım. 5. Yargı paketi muhabbetleri dönüyor burda. Denetimli serbestlik 18 Ay olsa ben ozaman yırtarım sanırım. Birde Denetimli serbestlikte nasıl oluyor.
Arkadaşlar Bugün Avukatımla konuştum. Bana verdiği bilgi. Şöyle Cezam 30 Ay. Bu cezanın %60 Yatacağımı söyledi. 3/2 değil. Yani Cezamda %40 yatmayacağımı bununda 18 Ay olduğunu. Benimde 5 Ay yatarım var. Geriye kaldı 13 AY. 12 kala denetimli serbestlik. Kaldı 1 AY. Bu durumda denetimli serbestliğin yükselmesini bekleyeceğim. Dosyam onaylanana kadar.