Cevap: Emekli Sandığından emekli kişi yetim aylığı alabilirmi
Aslında 6 ayda sonuçlanabilir ama merak ettiğim aylığı almak için asliye hukuk mahkemesine dava açılmalımı yoksa başvurunun yasal nedenle red edilmesi anayasa mahkemesine başvurmak için yeterli olur mu? (başvuru dilekçesinin yetkili merci tarafından yasal gerekçe ile reddi)
Alıntı:
ismail32 rumuzlu üyeden alıntı
Aslında 6 ayda sonuçlanabilir ama merak ettiğim aylığı almak için asliye hukuk mahkemesine dava açılmalımı yoksa başvurunun yasal nedenle red edilmesi anayasa mahkemesine başvurmak için yeterli olur mu? (başvuru dilekçesinin yetkili merci tarafından yasal gerekçe ile reddi)
İç Hukuk yolları kapanmış olması gerekli diye biliyorum. Anayasa mahkemesi için
Teorik olarak yargı sonucu belli yasa var ortada. prosödür ne olur ki?
- - - Updated - - -
Bende ondan diyorum ya yasa iç hukukun önünü kapatmış vaziyette.
- - - Updated - - -
Alıntı:
ceceli341 rumuzlu üyeden alıntı
İç Hukuk yolları kapanmış olması gerekli diye biliyorum. Anayasa mahkemesi için
Aslında bu yasada anayasaya aykırı onuda iptal ettirsek. :DD
Burada Şahsen mağduriyet söz konusu değil. Diyelim ki oldu. Hukuk yollarının tüketilmesi gerekir
Fakat yinede burada şahsi mağduriyet görmüyorum şahsen.
Teyze işçi emeklisi olsa idi zaten diğer işçi emeklilerinden ayrıcalıklı olarak babası emekli sandığı emeklisi olduğu için yetim aylığı alabilecekti. zaten e. sandığı yönünden adaletsizlik var ortada.
Sgkdan emekli olsaydı alacaktı maaşı bu şekilde maaş alanlar varken bu teyzeninin aylık asgari 500tl mağduriyeti var
Alıntı:
Teorik olarak yargı sonucu belli yasa var ortada. prosödür ne olur ki?
- - - Updated - - -
Bende ondan diyorum ya yasa iç hukukun önünü kapatmış vaziyette.
- - - Updated - - -
Aslında bu yasada anayasaya aykırı onuda iptal ettirsek. :DD
Zaman Bakımından Yetki
Kanunun “Yürürlük” başlıklı 76. maddesinde bu Kanunun bireysel başvuruyu düzenleyen maddelerinin (45 ila 51. maddeler) “23/9/2012 tarihinde” yürürlüğe gireceği ifade edilmektedir. Ayrıca Kanunun geçici 1. maddesinin 8. fıkrası ile de “Mahkeme, 23/9/2012 tarihinden sonra kesinleşen nihai işlem ve kararlar aleyhine yapılacak bireysel başvuruları inceler” hükmü getirilmiştir.
Yasa yüzünden hukuk yolları son bulmuş durumda NE YANİ ASLİYE HUKUK YASA MI İPTAL EDECEK
Alıntı:
Yasa yüzünden hukuk yolları son bulmuş durumda NE YANİ ASLİYE HUKUK YASA MI İPTAL EDECEK
Anayasa mahkemesi için zaman bakımından yetkidir bahsettiğim.
NİHAİ İŞLEM bu ilginç geldi.
- - - Updated - - -
Sayın ceceli bu akşam olayı bağladık direkt anayasa mahkemesi yolu açık bence 200 tl harç ile iş biter
- - - Updated - - -
sustunuz.........
Alıntı:
NİHAİ İŞLEM bu ilginç geldi.
- - - Updated - - -
Bence değil ama yarın bağlayalım uykum geldi sen meraklı öğrenci çıktın 3 ü ettik :DD
Sayın ceceli bu akşam olayı bağladık direkt anayasa mahkemesi yolu açık bence 200 tl harç ile iş biter
200 mü olduydu o 150 biliyom ben.