Cevap: Tespit mi Yargılamanın İadesi mi?
Alıntı:
ismail32 rumuzlu üyeden alıntı
Yargılamanın iadesine kim bakacak akıl ruhsatınızı sorgulayan mahkeme mi?
Sizce elinizde HSYK ya gitmek için yeterli delil yok mu?
Dostum,
Şu imaların yok mu? Nato kafa nato mermer asker emeklisi var karşında. Özelimden yaz şunları madde madde. Yada dilekçemi yaz. Tarafsız gözle...
HYSYK için gereken tüm tedbir alınmış durumda. her işlem tutanağa bağlandı. Davalı zırt dedi tutanak. Davalı asansörde bizimle göz göze geldi tutanak.
Ancak son hukuksal işlem tamamlanmadan HSYK'yı kullanmak usul ekonomisini ve benim gibi bir yiğidi bozar...
Alıntı:
İsmail Arslan rumuzlu üyeden alıntı
...
Dikkat edilir ise size genel hükümler dahilinde ayrıca bir tazminat hakkı tanınmış ve bu hakkınız saklı tutulmuştur.
Somut olayda maddi ve manevi kayba uğradığınız açıktır. Kanımca bu aşamada artık davanızı bir avukata tevdi etmeli ve hak arama teşebbüsünüzde hukuksal yardım almalısınız.
Ben bir öğrenciyim. Size yardımcı olma adına bir şeyler söylerken aslında yazdıklarım, eğitimim için bir deneyimden öte anlam ifade etmiyor.
Yanıltıyor isem sizi, burada uzman avukatların önünde yazıyorum ki tashih etsinler ve hukuk eğitimime katkıda bulunsunlar.
Şimdilik bu kadar...
Esenlik dilerim.
Sayın Üstad,
Öznesi önemli değil 1992 de yaralı olarak GATAya kaldırılan bir gazi şehit kararı ile morga atılır.
Öğrenmeye meraklı Tıbbiyeli morgda kadavra ararken kımıldayan şehidi tekrar gazi statüsüne alır. Hikaye bu ya o gün bu gündür dava açar dururmuş.
Tedaviye son derece muhkem hak arama paranoyasına tutulmuş. Keşke seksomania olsaymış. Bu gün gazetede okudum. İngiliz hasta uykusunda bile tuttuğunu beceriyormuş. Tedavisi olmayan hastalık yüzünden cezada almıyormuş.
Siz benim Adliyeli Öğrencimsiniz. Hukuku sevdiren okumayan beni blog yazılarınızla okumaya müptela eden sanal idolümsünüz.
Ben hak aramada danışman kullanımını etik bulmuyorum. Devlet bireylerine bu eğitimi temelden vermeli. Hakkı bilen hakkı aramaz.
Eğitiminize saygı duyarım. Tüm avukatları tenzih ederim. Lakin avukatlık müvekkil ruhuna bürünüp yalan söyleme müessesesi gibi çıkıyor karşımıza. Ücreti de müvekkil ödediği için kısır döngü kırılamıyor.
Paranın yarattığı kapitalist sistemde ne demiştiniz "Adalet emperyalist sistemin yarattığı hukuk endüstrisidir. Hukuk fabrikasında makinelerin dişlilerinin pas tutmaması, ışıl ışıl parlaması için Hak arayıcıların sıcak likitlerinin şırıl şırıl akmasına daima ihtiyaç duyar."
O yüzden bir avukat tutacak olsaydım baronun en güzel avukatını seçerdim. En azından konuşurken güzelliği iç dünyamı aydınlatırdı. Diğer yanda obsessif kişiliğimle tüm avukatları tek tek dinleyip, duruşmalarını izleyip dünya görüşünü anlamam gerekir ki bu da mümkün değil.
Ben aslında davayı kazanmak amacından çok parasını ödeyerek fikirlerimi yayıyorum. Sanırım olaydan aldığım manevi haz bu. Adammışım gibi otoritenin karşısında diklenip şimdilerde çok ütopik sayılabilecek fikirlerimin bir yerlere yazılması hedefim.
Keza sizden izinsiz çaldığım kutsal semboller ve itibarsızlaştırma cezası gibi değerli metinleri de UYAP'ın dev serverlarına gömmüş olmak gelecekte onları okuyacak genç hukukçulara kimbilir nasıl ışık tutacaktır.
Ha öğrenci tecrübesiylede olsa avukatın olsaydım savunmam söyle olurdu diye hazırlayacağınız metni de okumadan imzalar mahkemeye teslim ederdim. Çünkü aklımda geçipde kaleme dökemeğim her düşüncem sizin kalemizden ben yazıyormuş gibi çıkıyor.
Benden de bu gecelik bu kadar. :)
Alıntı:
Av.Engin Oğuz rumuzlu üyeden alıntı
Karara tesir edecek delilin daha sonra elde edilmesi sebebinden mesela.
Sayın Oğuz;
Firma experleri geldi. Ürünlerin hatalı olduğu kabulü ile fabrikaya göndermek üzere teslim aldılar. İnceleme aşamasını İZİNLERİ İLE HD KAMERA İLE ÇEKİP CDYE AKTARDIM.
4 parça üründen sorunlu olanın aynı üretim olmadığını ve koltukta oturulamayacağını (oturan kımıldayınca gaz çıkarma sesi veriyor) net olarak ifade ettiler. Koltuğun taklit olması konusuna fabrika karar verecekmiş.
Sehpanın üretim hatası olduğunu tekrar teyit ettiler. Bu arada keşif esnasında bilirkişiye sunduğum fiziki deliller sehpa ters çevrilince altından düştü. Kamerada hoş bir sürpriz kayıt oldu.
Bu arada satıcıya ihtar gönderdim.
Bu kamera kaydı ile bilirkişi hakkında TCK 276 dan, satıcı hakkında dolandırıcılıktan suç duyurusunda bulunacağım.
Yargılamanın iadesi için hemen başvurayım mı yoksa fabrika sonucunu mu bekleyeyim.
NOT: TÜM ÜYELER GÖNÜL RAHATLIĞIYLA FİKİR BEYAN EDEBİLİR. BAŞTA SENOLEKER ÜYEMİZ. :)
Fabrika sonucunu bekleyebilirsiniz.
Alıntı:
Av.Engin Oğuz rumuzlu üyeden alıntı
Fabrika sonucunu bekleyebilirsiniz.
Bir makaleden Üç aylık bir süre tahdidi var gibi algıladım.
Celsede yüze karşı karar okundu. Gerekçeli karar henüz tebliğ edilmedi.