Cevap: bilirkişi nereye şikayet edilir?
malesef ,siz dava dilekçesine istediğiniz kadar özenli cevap yazın,istediğiniz kadar yasaları bilin hiç önemli değil,hakimler dosyayı hemen bir bilirkişiye sevk ediyor gelen cevaba göre de kopyala yapıştırla kararını veriyor,,ben açmış olduğum bir davamı geri çektim,karşı tarafın avukatı hem müvekkiline hemde bana dava değeri üzerinden 150 bin tl icra takibi yaptı,gerekçe ise müvekkilinin benimle sulh olmuş iddası ,,oysa davayı açan da feragat eden de benim , mahkeme ben davamdan feragat ettiğim için karşı taraf avukatı (yani davacı avukat için )için 2000 tl vekalet ücreti takdir ve beni yargılama giderlerine mahkum etti,,mahkeme davayı bir avukat bilirkişiye verdi ,üstelik aynı ildeki bir başka avukata ve belki inanmayacaksınız ama bilirkişi ile davacı avukat aynı ilin baro yönetim kurulunda beraber üyeler ,,,düşünebiliyormusunuz ,,,,davacı ;avukat , dava konusu; vekalet alacağı, bilirkişi ;avukat ve davacı ile aynı ilin baro yönetim kurulunda üye,,tüm itirazlarımıza rağmen bilirkişi raporunu verdi ve bizi 150 bin tl ödemeye mahkum etti,mahkum etti diyorum çünkü mahkeme harfi harfine bilirkişi raporuna uydu ,,,ve sıkı durun yargıtay da bu davayı onadı,,,şu an karar düzeltme safhası devam ediyor,,tabi hiç ümit yok aynen red edilecek ,,,,buyrun size adalet .....