Cevap: Bazen sizin dava dediğiniz şey birilerinin hayatı olur!!!
Alıntı:
SEA DEMİR rumuzlu üyeden alıntı
.....evet boşanma esnasında her iki taraf ,birbirini daha çok nasıl ipini pazara çıkarırım daha nasıl yerin dibine koyarım yarışına sokulur avukatlar ve de hakimler tarafından..bunun adı da "İSPATLA" dır...karşı ..bir zamanlar sevdiğin ,belki çocuğun babası hatta belki akraba ,ezeli düşman ilan ediliyor
- - - Updated - - -
Geçenlerde gazetenin birinde ilginç bir haber vardı. Kayseride 2012 nin ilk yarısında açılan boşanma davalarının yüzde 80 ni kadınlar açmış. Sanıyorum Türkiye genelinde de boşanma davalarının çoğunluğu kadınlar tarafından açılıyor.
Benim anlamadığım nokta şu: Eğer boşanma gerçekten kadını toplum içinde sosyal olarak sıfırlıyıp, neredeyse insan altı bir statüye düşürüyorsa, neden boşanma davalarının çoğunluğu kadınlar tarafından açılıyor?
- - - Updated - - -
Alıntı:
senoleker rumuzlu üyeden alıntı
Neden hep bir şey göz ardı ediliyor?
Yani kadın evlenmiyor ama erkek evleniyor hep. Neden?
.
Ben de merak ettim, google da taradım fakat Türkiye için her hangi istatistik bulamadım. Fakat batıda bu konuda yapılmış bir çok araştırma var. Cinsiyet, boşanmadan sonra, kimin tekrar evleneceğini belirleyen bir fakör değil. Mesala Amerikada genç kadının boşanmadan sonra tekrar evlenme olasılığı genç erkeğe göre daha yüksek. Fakat yaş ilerledikçe erkeğin tekrar evlenme olasılığı kadına gore yükseliyor. Boşanma yaşı, çocuk sayısı, hatta ırk (zenciler arasında tekrar evlenme beyazlara göre daha düşük) cinsiyetden daha önemli faktörler.
Türkiyede de boşanan nüfus homojen bir grup değil. Genelleme yapmanın doğru olmadığını düşünüyorum. Mesela 35 yaşının altında çocuksuz olarak boşanan üniversite mezunu bir kadının (herhalde en büyük alt kategorik grup bu olsa gerekir) tekrar evlenme olasılığının aynı gruptaki erkekten fazla farklı olacağını zannetmiyorum.
+++güncel +++++++++++++++++++++++++++++++++++++
Peki şimdi ben kime ne davası açabilirim?hakkımı nasıl arayabilirim...ben ve oğlum mağduruz biz kime dava açalım..bir fikri ya da bildiği olan var mı?
Yasalar canımı sıkıyor..bir şey yapmalı!
ömür boyu çalışmayıp nafaka talep edecek bir eş yerine mesleği ve geliri olan bir eşiniz olursa sanırım boşanırsanız nafaka stresi altına girmezsiniz. geliri olmayan bir kadını evliyken bakıp gözetmek sorun olmuyor ancak evlilik bitince sorun oluyorsa burada bir çelişki var demektir!
Alıntı:
cozumhukuk rumuzlu üyeden alıntı
ömür boyu çalışmayıp nafaka talep edecek bir eş yerine mesleği ve geliri olan bir eşiniz olursa sanırım boşanırsanız nafaka stresi altına girmezsiniz. geliri olmayan bir kadını evliyken bakıp gözetmek sorun olmuyor ancak evlilik bitince sorun oluyorsa burada bir çelişki var demektir!
Yorumu üç kez okuduğum halde anlayamadım "
geliri olmayan bir kadını evliyken bakıp gözetmek sorun olmuyor ancak evlilik bitince sorun oluyorsa burada bir çelişki var demektir! ne demek istediniz?
Alıntı:
senoleker rumuzlu üyeden alıntı
Neden hep bir şey göz ardı ediliyor?
Şikayetler hep şöyle:
"Ben bu parayla evimi yeni eşimi, yeni eşimden olan çocuğumu mu geçindireceğim yoksa eski eşime nafaka mı ödeyeceğim"
Yani ben hiç "Boşandık, eski karım evlendiği için artık nafaka ödemiyorum, ben de evlenmediğim için her yer parayla doldu taştı" diyeni duymadım.
Yani kadın evlenmiyor ama erkek evleniyor hep. Neden?
Eğer iki taraf birlikte evlenip birlikte boşanmışsa, erkek de, kadın evlenmeden evlenmeyi aklından geçirmeyecek.
Ancak eski karısı evlendikten sonra evlenmeyi düşünecek.
Bu söylediklerinize siz inanıyor musunuz? Bu bakış açısı peşinen erkeği haksız görmekten öte geçmez. Mantığınızda erkek doğuştun suçlu... Allah aşkına öyleyse kadın da erkeğe versin.. İnan yazacak o kadar çok şey varki; bu sığ düşünceye cevap vermek bile saçma geliyor bana özür....